Sydsvenskan > Opinion

Sunday, 05 July, 19:39

Sydsvenskan - 03 jun 20 kl. 17:21

Kyrkoherden: Beklagar att detta skadat församlingen”Jag har naturligtvis aldrig haft någon avsikt att församlingen skulle betala mina privata uttag”..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkoherden, Beklagaratt detta , skadat, församlingen
Helsingborgs Dagblad - 03 jun 20 kl. 17:21

Kyrkoherden: Beklagar att detta skadat församlingen

”Jag har naturligtvis aldrig haft någon avsikt att församlingen skulle betala mina privata uttag”..

Skånskan - 22 dec 18 kl. 05:00

Fel av församling att sparka kyrkoherden

SKANÖR-FALSTERBO Kyrkorådet gjorde fel som avskedade kyrkoherden i Skanör-Falsterbo församling utan att domkapitlet hade gett sitt godkännande.
Därför upphäver nu domkapitlet kyrkorådets beslut om avskedandet. Beskedet välkomnas av kyrkoherden Patrik Ahlmark.

Nerikes Allehanda - 28 nov 14 kl. 14:13

Kyrkoherden installeras i församlingen

Kyrkoherdeinstallation blir det på söndag eftermiddag i Hällefors kyrka..

Skånskan - 14 nov 18 kl. 05:00

Församlingen kan tvingas att upplösas

SKANÖR/FALSTERBRO Konflikter kring hur Skanör-Falsterbos församling ska skötas har lett till att kyrkoherden har sparkats.
Uppsägningen har dock skett regelvidrigt och Lunds stift överväger nu åtgärder som kan leda till att församlingen tvingas att upplösas som en egen enhet.– Stiftsstyrelsens arbetsutskott har initierat en utredning för att följa utvecklingen i församlingen.

Skånskan - 28 nov 18 kl. 05:00

Nytt överklagande kring församlingen

Skanör/Falsterbo Nu görs ett nytt överklagande kring kyrkorådets agerande vid avskedandet av kyrkoherden i Skanör-Falsterbo.
Dessutom uttalar sig biskopen i Lunds stift, Johan Tyrberg, och säger att stiftet har erbjudit hjälp med att medla i konflikten.– Situationen i församlingen är mycket sorglig och det går ut över medarbetare, församlingsbor och förtroendevalda.

YLE - 02 sep 15 kl. 09:53

Gunilla Teir får inte predika i hemförsamlingen

Nyblivna prästen Gunilla Teir i Kristinestad får inte hålla högmässa i sin hemförsamling. Tf kyrkoherdens övertygelse om att kvinnor inte ska vara präster sätter stopp för det. Många församlingsmedlemmar vill se och höra henne i predikstolen, och inte minst för deras skull vore det önskvärt med lite liberalare förhållning till kvinnliga präster i hemförsamlingen, tycker Gunilla Teir.

YLE - 25 jan 16 kl. 10:25

Frivilliga är livsviktiga för församlingen

Anna Edgren är tvåbarnsmamma i en regnbågsfamilj och jobbar till vardags som kulturkoordinator för fritidssektorn i Åbo. Fritiden ger hon åt Åbo svenska församling. Anna Edgrens engagemang i församlingen började med att hon valdes in i församlingsrådet för snart tio år sedan.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 06:00

Kyrkoherden: Vi gör ett eget luciaprogram

HÖRBY Kyrkoherde Olof Sandström försvarar beslutet att säga nej till Hörby lucia – trots att inga andra arrangemang är inplanerade i kyrkan på kvällen 13 december.
– Vi har under en tid funderat på att själv göra ett luciaprogram och våra musiker planerar ett sådant program lördagen den 12 december, säger han.
När beslutet togs i församlingen att säga nej till Tutti Da Capos ansökan om att få arrangera luciakonserter i kyrkan den 13 december var det inte klart vilken dag församlingen skulle ha sitt luciatåg.

YA - 21 okt 13 kl. 15:13

Kyrkoherden lämnar Skivarps församling

Ett mindre manfall har drabbat Skivarps församling. Lagom till att en ny mandatperiod inleds lämnar en kanslist, en komminister samt församlingens kyrkoherde Ulla Sjöberg jobbet.
- Jag slutar av personliga skäl, säger hon.

YLE - 14 jul 13 kl. 20:36

Esbo kyrka beklagar köp av fördelar på skriftskolläger

Den finska domkyrkoförsamlingen i Esbo beklagar ett jippo på ett skriftskolläger nyligen. För att samla pengar till insamlingen Gemensamt ansvar erbjöds skriftskolungdomarnas föräldrar möjlighet att köpa fördelar för sina ungdomar. För några euro kunde ungdomarna till exempel slippa städa eller få gå före i matkön.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Larm om förslavade apor – kokosmjölk stoppas

Fastkedjade apor som tas från sina hem, utnyttjas och tvingas att plocka kokosnötter i Thailand, så till den grad att de förlorar förståndet. Det kan ligga bakom kokosmjölk som säljs i svenska livsmedelsaffärer, enligt en granskning från djurrättsorgani.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Succéserien ”Klassen” spelas in – men med coronaåtgärder

Corona har inte satt stopp för inspelningen i Lund..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Vindsurfare saknas – stort sökpådrag

En vindsurfare som gav sig ut tillsammans med en annan person från Byske i Skellefteå kommun saknas. De två gav sig i väg ut från Rödhällan, inloppet till Byske. Vid 18-tiden larmades SOS om att en i sällskapet, en man, inte kommit tillbaka.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Abraham poängräddare mot Falkenberg

Falkenberg såg ut att ställa till med en skräll borta mot AIK. Men efter Paulos Abrahams kvittering på tilläggstid räddade man en poäng. – Vi ska klara att vinna sådana här matcher, säger Abraham till Dplay efter 1–1-matchen.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bilolycka på väg 11 utanför Veberöd

Under söndagen inträffade en bilolycka vid påfarten till väg 11 utanför Veberöd..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

MFF förlorade mot Elfsborg borta

Det blev en tung dag i Borås för Malmö FF. I mötet mot Elfsborg borta kom Malmölagets första allsvenska förlust. Matchen slutade 0-1 till Elfsborg..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Stora regnmängder över Sverige

På några timmar har nästan 35 millimeter regn fallit över Kettstaka i Motala kommun. Samtidigt blåser hårda vindbyar på Västkusten och SMHI klass 1-varnar. – Vi har ett stort sammanhängande nederbördsområde, säger Malin Anteros, jourhavande meteorolog p.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Mordförsök på Hyllie tågstation

Polisen larmades till Hyllie tågstation vid 14-tiden..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Självmord bland sjömän under pandemin

Sjöfartsorganisationer har noterat ett ökat antal självmord bland sjömän globalt de senaste månaderna. En förklaring kan vara att sjömän inte kunnat mönstra av på grund av pandemin. – Kommunikationen fungerar, så du kan ringa hem och prata med familj.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Brand i flervåningshus i Landskrona

Allmänheten varnas för röken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.