SR > Nyheter

Friday, 10 July, 23:58

SR - 03 jun 20 kl. 12:01

Ginna Lindberg: ”Protesterna har tagit sin in i valrörelsen”I USA fortsätter demonstrationer mot polisingripandet där en svart man, George Floyd dog. Med fem månader kvar till presidentvalet har protesterna tagit sin in i valrörelsen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lindberg, USA, Floyd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ginna, Lindberg, Protesternahar tagit sin in i , valrörelsen
SVT - 17 maj 20 kl. 22:44

Ekots Ginna Lindberg: ”Både Trump och Biden förlorar på corona”

Inställda primärval, en krisande ekonomi och två presidentkandidater som tillhör riskgruppen för coronapandemin. Valrörelsen inför USA-valet den 3 november kommer inte att likna något vi tidigare sett. – Det är en fullkomligt extrem situation – historisk, säger Ginna Lindberg, chef för Ekots utrikesredaktion i Agenda..

Politologerna - 08 sep 14 kl. 08:00

Nuon-affärens uppkomst och frånvaro i valrörelsen

Det här inlägget har samförfattats av Stefan Dahlberg och Patrik Öhberg Nu är det knappt en vecka kvar av årets valrörelse och den har så här långt inte dominerats av några så kallade affärer. Svenska valrörelser brukar vanligtvis inte kretsa kring affärer, även om dataintrångsskanadalen drog till sig en del uppmärksamhet i  valet 2006, liksom Janne Josefssons valstugereportage i valet 2002. Inför årets valrörelse fanns emellertid en bubblare som det spekulerades kring och det var den så kallade Nuon-affären.

Politologerna - 17 jan 14 kl. 09:00

Väljarna och valrörelsen

Idag är det 127 dagar kvar till Europaparlamentsvalet och 239 dagar kvar till Riksdagsvalet och. Supervalåret 2014 har inletts och vi är många som med spänning ser fram emot hur valåret kommer att gestalta sig. I det här inlägget ska jag jämföra hur väljarna uppfattar valrörelserna i två tidigare val: Europaparlamentsvalet (EUP) 2009 och Riksdagsvalet 2010.

Alliansfritt Sverige - 01 aug 14 kl. 13:46

Kent Persson startar valrörelsen för 5:e gången

Idag drar Moderaterna igång valrörelsen, meddelar partisekreteraren Kent Persson och bjuder in journalister till en kickoff i Stockholm. Men det här är inte första gången Kent Persson har startat valrörelsen. 4:e juni startade Kent persson valrörelsen tillsammans med de tre andra allianspartierna.

Dagens Media - 05 dec 14 kl. 11:33

"Borgerligheten kommer bedriva den smutsigaste valrörelsen någonsin"

Aftonbladets ledarksribent Anders Lindberg varnar för att valrörelsen inför nästa års extraval kommer bli den smutsigaste någonsin..

Politologerna - 23 okt 13 kl. 08:00

Kampen om opinionen under den långa valrörelsen avgörande

Det här är ett gästinlägg av Jesper Strömbäck, professor i politisk kommunikation och journalistik, Mittuniversitetet.
*** Om mindre ett år är det dags för nästa riksdagsval. Då kommer vinnare och förlorare i kampen om opinionen åter att koras.

Barometern - 13 sep 14 kl. 09:08

Bortglömd verklighet utanför valrörelsen

Valrörelsen 2014 kommer att gå till historien – och då inte för att en statsministerkandidat ”knuffade” en centerledare i direktsändning, utan för att centrala delar av verkligheten utanför tv-studion ignorerades. Det råder åter krig i Europa. Men inte bara det: kriget har visat att tidigare bedömningar av Sveriges säkerhetspolitiska förutsättningar har varit felaktiga.

Barometern - 13 sep 14 kl. 09:08

Bortglömd ­verklighet utanför valrörelsen

Valrörelsen 2014 kommer att gå till historien — och då inte för att en statsministerkandidat ”knuffade” en centerledare i direktsändning, utan för att centrala delar av verkligheten utanför tv-­studion ignorerades.
Det råder åter krig i Europa. Men inte bara det: kriget har visat att ­tidigare bedömningar av Sveriges säkerhets­politiska förutsättningar har varit felaktiga.

Cornucopia - 28 aug 18 kl. 12:21

Massanmälningarna i valrörelsen har börjat

De förutspådda massanmälningarna i valrörelsen har börjat. Den s k satirikern Jens Ganman har fått en film nedplockad från YouTube. Det är dock inte en inskräkning i yttrandefriheten eller censur, utan bara kass men förutsägbar hantering av YouTube.

Trelleborgs Allehanda - 17 dec 13 kl. 15:00

MP har startat valrörelsen

Foto: Lasse Bryggare
Miljöpartiet i Trelleborg startar valrörelsen rekordtidigt. Redan på tisdagen stod Emil Samnegård och Amanda Sjärnqvist på Algatan med sin lilla gröna valbyrå på hjul.
- Egentligen så är vi mest ute efter att hitta nya medlemmar som vill vara med och driva valrörelsen med oss, säger Amanda Stjärnqvist.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Demonstranter ockuperar statliga tv-kanalen

I Mali har den statliga tv-kanalen ORTM:s sändningar avbrutits sedan hundratals demonstranter har tagit sig in och ockuperat byggnaden och krävt president Ibrahim Boubacar Keitas avgång..

SR - 5 timmar sedan

Johansson om straffrabatten: ”Behöver gå hårdare åt gängen”

Regeringen vill nu slopa delar av den så kallade straffrabatten, och föreslår att även ungdomar i åldrarna 18 till 20 år ska kunna dömas till lagens strängaste straff när de begår grova brott. Enligt justitieminister Morgan Johansson (S) riktar sig förslaget direkt till gängkriminaliteten..

SR - 4 timmar sedan

Nederländerna drar Ryssland inför Europadomstol

Den nederländska regeringen meddelade i dag att man stämmer Ryssland i Europadomstolen för mänskliga rättigheter. Skälet är Rysslands påstådda inblandning i nedskjutningen av ett malaysiskt plan över östra Ukraina för sex år sedan. Omkring två tredjedelar av de 298 dödsoffren kom från Nederländerna..

SR - 5 timmar sedan

Ny rapport: Svenskar håller inte avstånd

Det råder allvarliga brister i efterlevnaden av coronarestriktioner, visar en sammanställning som Länsstyrelsen i Skåne har gjort för hela landet på uppdrag av regeringen..

SR - 6 timmar sedan

Norge öppnar för resor till Sydsverige

Vid lunch i dag lättade norska regeringen på sin reseavrådan till flera europeiska länder som de tidigare avrått ifrån..

SR - 6 timmar sedan

Brasiliens regering pressad – efter fondernas protestbrev

Brasiliens vicepresident höll i går ett möte med europeiska fonder som krävt att Brasilien stoppar avskogningen i Amazonas. Mötet kommer efter att 30 fonder, däribland flera svenska pensionsfonder, skickat ett öppet protestbrev till den brasilianska regeringen..

SR - 6 timmar sedan

Oppositionen kräver utredning i fallet Gui Minhai

Moderaterna kräver en utredning av fallet Gui Minhai, där även regeringens hantering granskas. Vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson Håkan Svenneling stödjer Moderaternas krav..

SR - 6 timmar sedan

Ovanligt kall julimånad

Juli månad har hittills varit en ovanligt kall och på vissa håll blöt sommarmånad. I natt var det exempelvis bara några plusgrader i halländska Ullared..

SR - 7 timmar sedan

Ministern långt ifrån nöjd med kompromissförslaget

Ett steg i rätt riktning, säger Sveriges EU-minister Hans Dahlgren om det nya kompromissförslaget om EU-budgeten. Men han är långt ifrån nöjd..

SR - 7 timmar sedan

Domstolsbeslut gör Hagia Sofia till moské

I Turkiet har högsta domstolen öppnat vägen för att göra världsarvet Hagia Sofia i Istanbul till moské. I dag är det ett museum och Turkiets mest populära turistmål från 500-talet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.