Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 11 July, 19:53

Dagens Medicin - 03 jun 20 kl. 11:57

Sahlgrenska inleder coronagranskningAlla dödsfall med coronakoppling i intensivvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset ska nu granskas. Patientsäkerhet och kvalitet står i centrum och syftet är både att hitta riskområden och att följa upp förbättringsmöjligheter..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sahlgrenska, inleder, coronagranskning
BT - 03 nov 11 kl. 09:23

Nytt p-däck ingen kostnad för Sahlgrenska

De anställda på Sahlgrenska Universitetssjukhuset parkerar i ett splitternytt p-hus som inte kostar sjukhuset ett öre netto. Anläggningen såldes till Göteborgs parkeringsbolag och hyrs tillbaka. Skillnaden är skriande mellan p-husen utanför Sahlgrenska respektive SÄS i Borås.

GT - 16 maj 16 kl. 18:05

Inleder utredning om Merimas skräckdygn

Merima, 29, låste in sig på förlossningsavdelningens toalett – och kan därmed ha räddat livet på sin ofödde sin Dino. Nu har sjukhuset startat en intern utredning om Merimas skräckdygn. – Det är helt uppenbart så att den här patienten har haft en negativ upplevelse av sin förlossning och det tycker vi är väldigt tråkigt, säger Görel Nergelius, chefläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset..

BT - 18 maj 11 kl. 11:24

Läkare på Sahlgrenska missade 27 cancerfall - avstängd från arbetet

Sahlgrenska universitetssjukhuset har kallat till en presskonferens i dag med anledning av misstänkta felbedömningar av hudförändringar som gjorts på sjukhuset. Det är en läkare på sjukhuset som ställt felaktiga diagnoser under flera år. Hittills har 27 fall av förändringar och förstadier till malignt melanom kunnat identifieras bland de patienter som läkaren haft hand om, skriver Svenska Dagbladet på nätet.

BT - 03 aug 11 kl. 16:14

10-åriga flickan vårdas på Sahlgrenska

Den 10-åriga flickan som på onsdagseftermiddagen hamnade under vattnet vid Södra Kypesjön vårdas på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Den 10-årig flickan hittades strax efter klockan 15 på onsdagseftermiddagen på botten av en badsjö utanför Borås. Enligt Boråspolisen fick räddningspersonal igång andningen på flickan på plats vid Kypesjön.

BT - 27 jun 12 kl. 21:35

Skottlossning utanför Sahlgrenska - fortfarande oklar bakgrund

Polisen i Göteborg har på morgonen ännu ingen klar bild av vad som orsakat det stora bråket vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i går kväll. Fyra personer sitter anhållna, två vårdas för skador, dock inte skottskador. I spaningarna i samband med skottlossningen hittade polisen en bil, i den fann polisen ett vapen men det tycks inte ha med Sahlgrenskabråket att göra.

Nyheter 24 - 28 jun 12 kl. 08:05

Fyra anhållna efter skottlossning vid Sahlgrenska


Två av de anhållna har anknytning till slagsmålet som ägde rum natten till onsdag. GÖTEBORG. Skottlossningen vid Sahlgrenska sjukhuset har anknytning till jätteslagsmålet dagen innan.

Nyhetskanalen - 08 nov 12 kl. 18:09

Sahlgrenska rustar mot bråkiga besökare Sjukhus rustar mot bråkiga besökare

Sahlgrenska sjukhuset höjer säkerheten efter flera stora bråk mellan besökare i år.
På torsdagen dömdes två män för inblandning i en våldsam släktkonflikt mellan besökare på Sahlgrenska i slutet av juni. En 36-årig man fick tre månaders fängelse för olaga hot.

Kristianstadsbladet - 20 sep 13 kl. 15:47

Sahlgrenska riskerar åtal


Arbetsmiljöverket har anmält Sahlgrenska i Göteborg för att sjukhusets ambulanssjukvård inte följer arbetstidslagen. Ambulanspersonal hinner inte ta rast eller äta lunch mellan utryckningarna, uppger Sveriges Radio.Sahlgrenska hotas nu av ett vite på 250 000 kronor från Arbetsmiljöverket om inte situationen förbättras.

Helsingborgs Dagblad - 20 sep 13 kl. 15:49

Sahlgrenska riskerar åtal

Arbetsmiljöverket har anmält Sahlgrenska i Göteborg för att sjukhusets ambulanssjukvård inte följer arbetstidslagen. Ambulanspersonal hinner inte ta rast eller äta lunch mellan utryckningarna, uppger Sveriges Radio. Sahlgrenska hotas nu av ett vite på 250 000 kronor från Arbetsmiljöverket om inte situationen förbättras.

BT - 20 sep 13 kl. 15:49

Sahlgrenska riskerar åtal

Arbetsmiljöverket har anmält Sahlgrenska i Göteborg för att sjukhusets ambulanssjukvård inte följer arbetstidslagen. Ambulanspersonal hinner inte ta rast eller äta lunch mellan utryckningarna, uppger Sveriges Radio. Sahlgrenska hotas nu av ett vite på 250 000 kronor från Arbetsmiljöverket om inte situationen förbättras.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 14:43

Stor rehabskuld väntar efter corona

Vårdskulden handlar inte bara om inställda operationer, menar Sveriges Fysioterapeuter. Många som vårdats för covid-19 behöver långvarig rehabilitering för att komma tillbaka till vardagen..

Dagens Medicin - Igår: 10:43

Sjukhusen växlar ner till normalläge

Karolinska, Sahlgrenska och Norrlands universitetssjukhus är tillbaka i normalläge efter månader av förhöjd beredskap. På flera ställen i landet råder dock fortsatt förhöjd beredskap, visar Dagens Medicins sammanställning..

Dagens Medicin - Igår: 09:38

Ny SLS-ordförande: “Vetenskapen glöms bort när vården görs om”

Tobias Alfvén, ny ordförande för Svenska Läkaresällskapet, SLS, vill stärka samhörigheten mellan läkare i en värld av fylld av specialister, subspecialister och subsubspecialister. – Pandemin har visat tydligt att det behövs, säger han och håller fram läkarkårens gemensamma nationella vårdprogram för covid-19..

Dagens Medicin - Igår: 07:35

Munskydd rekommenderas i Danmark i vissa fall

Sundhedsstyrelsen i Danmark ändrar sina riktlinjer och rekommenderar munskydd i vissa fall. Det gäller bland annat om man misstänker att man blivit smittad och ska gå och testa sig. .

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Forskning måste bedrivas på flera olika platser”

Vi behöver säkerställa att forskningen kan frodas i vårt nya vårdlandskap, skriver Tobias Nässén (M) i en replik..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:16

Fler donatorer, men brist på organ och dal- och das-ansvariga

Antalet organdonatorer under 2019 är det högsta som hittills uppmätts i Sverige, men det saknas fortfarande donationsansvariga läkare och sjuksköterskor..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:14

Ingen brist på propofol

Det finns nu tillräckligt med narkosmedlet propofol för att sjukvården ska klara sig framöver, enligt Läkemedelsverket..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:00

”Bättre redovisning av covid-19-data är nödvändigt”

All information gällande covid-19 av nationellt, regionalt och kommunalt intresse bör samlas på Folkhälsomyndighetens hemsida, skriver Hans Rutberg och Michael Soop..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:56

Kronobergs barnmorskor leder löneligan

33 600 kronor i månaden. Så mycket tjänade en basutbildad sjuksköterska i snitt förra året, visar siffror från Vårdförbundet..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:44

Läkare misstänks för överförskrivning

En läkare misstänks ha skrivit ut stora mängder dopningspreparat och Botox till ett värde av nästan två miljoner kronor. Läkaren åtalsanmäls nu av Ivo..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.