PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 11 July, 03:58

PrivataAffärer - 03 jun 20 kl. 11:40

DNB: Essitys positiva trend har brutitsDen nya riktkursen är 290 kronor (320). Bakom DNB:s nya rekommendation ligger bland annat att de under en period allt lägre råvarukostnaderna nu snarare pekar uppåt, mer utmanande valutakursrörelser samt ökade risker vad gäller volymutveckling och pris/mix, enligt banken. ”Essitys rapport för det första kvartalet var imponerande, men när den gynnsamma råvarueffekten avtar under det andra kvartalet, samtidigt som överenskomna sänkningar av mjukpapperspriserna slår igenom och valutamiljön blir negativ, förefaller den positiva utvecklingen av vinstprognoserna de senaste 18 månaderna vara över”, skriver banken i en analysuppdatering. Det andra kvartalet kommer sannolikt att visa en minskning av lagren hos distributörer och en svag underliggande efterfrågan från de prof
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
DNB, Stockholmsbörsen, Essity

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DNB, Essitys, positiva, trendhar , brutits
SR - 11 mar 15 kl. 05:00

Teknikindustrins positiva trend är bruten

Året har börjat trögt för teknikindustrin. Den positiva trend som syntes i slutet av förra året har brutits och det syns inget lyft i konjunkturen enligt branschorganisationen Teknikföretagens barometer..

JAffärer.se - 06 nov 15 kl. 15:03

Troax positiva trend

Thomas Widstrand, VD och koncernchef kommenterar delårsrapporten Även under tredje kvartalet fortsatte den positiva trend som Troax hade under 2014, med ökande orderingång, fakturering och resultat. Under kvartalet var den organiska tillväxten i .....

Affärsvärlden - 04 maj 17 kl. 11:27

Carnegie: Leo Vegas positiva trend lär fortsätta

Leo Vegas positiva trend lär fortsätta efter att mobilspelbolagets rapport för det första kvartalet var bättre än väntat samt i och med att det andra kvartalet börjat starkt med en intäktstillväxt om 76 procent..

Affärsvärlden - 09 jan 15 kl. 08:42

DNB åter positiva till oljepriset

DNB Banks analytiker har haft en negativ syn på oljepriserna under 2,5 år men anser nu att priserna sjunkit till ohållbart låga nivåer..

DI - 19 sep 19 kl. 15:08

Analytiker: Leovegas och Kindreds positiva trend fortsatte i augusti

Den positiva trenden för större bettingbolag i Sverige fortsatte för den tredje månaden i rad i augusti..

BT - 04 sep 14 kl. 20:46

"Positiva vindar över Sjuhärad"

Företagskonkurserna i Sjuhärad har minskat med 42 procent jämfört med förra året, betydligt mer än i riket som helhet. – Det blåser positiva vindar över bygden, konstaterar Roland Sigbladh, marknadschef på UC AB. UC, som är ett affärs- och kreditupplysningsföretag ägt av storbanker, gör återkommande sammanställningar av konkursläget i landet.

Sydsvenskan - 21 jan 13 kl. 06:30

Positiv trend för Malmö FBC

Malmö bygger vidare på sin positiva trend. Hemma mot Lillån var man stundtals pressat, men trots det lyckades man hålla undan till seger..

PrivataAffärer - 18 jul 14 kl. 12:37

Fortsatt positiv trend för Boliden

Bolidens positiva trend för produktionen vid Aitik fortsatte under andra kvartalet och den anrikade volymen var drygt 10 miljoner ton vilket är den högsta hittills....

Dagens Medicin - 19 sep 17 kl. 17:28

Trend med färre vårdskador stannar av

De senaste årens positiva trend med minskat antal vårdskador på sjukhus har brutits visar nya siffror. Varje år drabbas i snitt 110 000 patienter..

DN - 11 jun 19 kl. 09:56

Positiva trenden fortsätter på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen fortsätter de senaste dagarnas positiva trend och stiger i den inledande handeln. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Förbättra din privatekonomi med nischade jämförelsetjänster

Man kan få snabb och enkel hjälp av jämförelsetjänster. Spara tusentals kronor Det finns jämförelsetjänster för nästan allt inom privatekonomi och använder du dem rätt kan du spara tusenlappar varje månad. Utmaningen är att hitta rätt tjänst för varje ändamål.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Det här ska du veta om lån utan UC

Så hänger det ihop För att förstå varför det kan vara bra eller mindre bra att ta lån med eller utan UC behöver man förstå vad en UC är. När man lånar pengar från en långivare i Sverige hör det till vanligheten att man tar en kreditupplysning. En kreditupplysning kan alltså göras både på en privatperson och på ett företag, båda kan ju vara i behov av att låna pengar vid olika tillfällen.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Agility och sportfiske godkänns för friskvårdsbidrag

Listan med aktiviteter som godkänns för friskvårdsbidrag är lång. Friluftsaktiviteter och naturupplevelser med vissa inslag av motion, agility, sportfiske eller enduro är några exempel. Även startavgifter i motionslopp ingår nu i som friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Trading Direkt: Finns risk att EU rasar samman

  I dagens Trading Direkt gästas vi av kredithedgefondförvaltaren Sean George som förklarar hur stödpaketen fungerar, vad det finns för nackdelar och varför Riksbanken nu ger sig in på företagsobligationsmarknaden. Han beskriver även läget i Europa och konstaterar att den kommande veckan kommer vara mycket volatil när blickar riktas mot Italien. Därefter låter vi i vanlig ordning Tobbe Rosén göra teknisk analys på 15 tittarönskemål.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Vice Riksbankschefen: Negativa inlåningsräntor inget hinder

Läs även: Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning ”I ett tal 2018 argumenterade jag för att reporäntans nedre gräns, enkelt uttryck, inträffar när privatpersoner börjar möta negativa räntor på sina inlåningskonton”, påminde Per Jansson. Synen från 2018 var inte primärt en följd av oro att allmänheten då skulle välja att tömma sina bankkonton utan snarare

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Stora Enso: Risken för kollaps i efterfrågan har minskat

”Vi förväntar oss att resultatet i det andra kvartalet kommer att tyngas av en klart försvagad pappersmarknad samt en svår marknad för massa- och trävaror”, skriver DNB. För förpackning väntas en mer blandad bild, efter att senvinterns panikköpande ebbar ut. Aktien ser ut att vara fullvärderad i förhållande till det väntade konsensus ebit-resultatet för 2021 på 13x, vilket speglar en premie om cirka 15 procent i förhållande till det historiska snittet där en kvick resultatåterhämtning om 40 procent för ebit på årsbasis väntas, lyder motiveringen till rekommendationsändringen.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning

Ledamöterna noterade att det finns tecken på en början till återhämtning på flera håll, men osäkerheten om utvecklingen framöver är fortsatt mycket stor. Det finns risker för bakslag och långsiktigt negativa effekter på ekonomin och de omfattande åtgärder som vidtas av regeringar och centralbanker världen över är viktiga för den fortsatta återhämtningen. Riksbankens åtgärder har bidragit till att hålla räntor låga och till att utlåningen till hushåll och företag fortsatt har hållits uppe.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Pensionen räknas upp nästa år

Prognosen för inkomstpensionens ökning om 0,8 procent innebär att en inkomstpension på 12 000 kr beräknas öka med 100 kr per månad från 2021. – Omsvängningen i prognosen beror på att genomsnittsinkomsten 2020 förväntas stiga betydligt mer än vad som prognosticerades i maj. Pandemins effekt på genomsnittsinkomsten har i prognosen delvis förskjutits från innevarande år till 2021, vilket innebär att inkomstpensionerna i denna prognos minskar först 2022.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ölproducenten vinstvarnar

Det framgår av preliminära siffror som bolaget valt att släppa med anledning av den osäkerhet och volatilitet som coronapandemins effekter orsakat. Carlsberg räknar med att rörelseresultatet faller med 8,9 procent organiskt under första halvåret. Västeuropa hade en mycket trög start i det andra kvartalet men förbättring kund skönjas i slutet av perioden, tack vare ett successivt återöppnande av säljkanaler och återuppbyggnad av lager till följd.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Här är fredagens färska analyser

SEB Equities höjer riktkursen för Betsson till 72 kr från 49 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.