Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 12 July, 02:32

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 20 kl. 11:13

Barnens rätt kan bli så fel.Vårdnadstvister är såriga. God vilja kan göra dem ännu värre, visar SVT-dokumentären.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnensrätt kan bli , , fel
Trelleborgs Allehanda - 12 mar 12 kl. 06:15

"Vi ska värna om barnens rättigheter"

Man har jobbat för att båda föräldrarna ska vara delaktiga i barnens uppväxt. Nu är det OK att växa upp utan en pappa. Detta ska staten göra möjligt.

Dagen - 19 jan 11 kl. 03:00

Ökade gifter i barnens mat oroar

Det förekommer allt mer kemikalier i barnmaten. Gifter tar sig runt i våra livsmedelskedjor och frågan är om vi vet hur det kommer att påverka oss.

På senare tid har forskare visat att det finns hundratals kemikalier och miljögifter i navelsträngsblodet hos en gravid kvinna.

YLE - 05 sep 15 kl. 08:00

Maria Sundblom Lindberg: För barnens skull?

De sitter framför mig i varsin fåtölj. Han tittar i golvet och hon snyter sig igen. De är så fina, de är så modiga och de har kämpat länge.

Cornucopia - 30 maj 15 kl. 09:37

(S)tefan Löfven: Dåliga skolresultat är elevernas och föräldrarnas fel

I ett genidrag gjorde statsminister Stefan Löfven ett utspel på socialistkongressen i Västerås. Det är nu elevernas och föräldrarnas fel att skolan och skolresultaten är usla. Därmed flyttas fokus bort från politikerna, som inte behöver göra ett skit mer.

Sydsvenskan - 11 jan 11 kl. 10:10

Ystadspolisen medger fel vid hatbrottsanmälan

Foto: Johan Bävman
Under vintern och våren 2010 blev Malyum Salah Hashi och hennes två små barn utsatta för trakasserier.
Det var stenkastning och glåpord när de gick förbi. Till slut polisanmälde hon det.

BT - 27 apr 11 kl. 12:40

Barnens skydd mot myndigheter måste stärkas

Att skilja barn från deras föräldrar med tvång är en av de mest ingripande åtgärder som samhället kan vidta mot den enskildes vilja. Varje år placerar våra sociala myndigheter flera tusen barn utanför det egna hemmet på institutioner eller i familjehem. De flesta av dessa placeras med stöd av lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU).

YLE - 21 feb 18 kl. 10:46

Barnombudsmannen i diger rapport: Det går åt fel håll, barnens familjebakgrund betyder allt mer i dagens Finland

Barnombudsmannen Tuomas Kurttila varnar för att man i Finland numera letar efter fel hos enskilda barn och familjer då strukturerna körts ner. Han säger att välfärdsstaten Finland underpresterar i fråga om hur man sköter barnens angelägenheter..

Västerbottens Folkblad - 19 okt 11 kl. 07:00

Butiken: Ett fel är begånget

UMEÅ Defa Lucy-dockan har nu plockats bort från Barnens hus sortiment. UMEÅ Defa Lucy-dockan har nu plockats bort från Barnens hus sortiment. Efter att Marja-Liisa Luthers bild spridits på internet och i media har Barnens hus reagerat.

Politikerbloggen - 20 nov 12 kl. 14:00

Öka barnens rättigheter ? gör barnkonventionen till lag!


DEBATT. Alla människor i Sverige är skyldiga att följa svensk lag. Flytta därför fram barnens rättigheter och gör även barnkonventionen till lag.

SVT Debatt - 11 okt 13 kl. 13:33

Barnens bästa måste vara i fokus, Hübinette

ADOPTION Att använda korruption inom adoptionsorganisationer som argument för att avstå från att adoptera föräldralösa barn är både omänskligt och världsfrånvänt. I en perfekt värld hade adoptioner inte existerat, men som världen ser ut idag behövs det fortfarande. I debatten om adoption får vi inte glömma bort vad som är barnets bästa, skriver Urban Kindström i en replik till Tobias Hübinette.

Cornucopia - 02 maj 15 kl. 17:23

BLÖH - Barnens Lilla Överlevnadshandbok

Floran av svenska prepping- och survivalismböcker fortsätter växa. Efter tidigare recenserade Zombieöverlevnad är det nu dags för en riktigt överlevandsbibel - Jan-Erik Ullströms B.L.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Strömlöst på Södermalm

Omkring 1 900 hushåll på Södermalm i Stockholm har sedan midnatt varit utan ström. Avbrottet gäller främst de östra delarna av Södermalm. Ellevio uppger att strömavbrottet beror på åverkan på en anläggning, och felet beräknas vara avhjälpt vid 02.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

En död i skogsbrand i Portugal

En brandman har omkommit och tre andra skadats i en skogsbrand i Serra da Lousã i Portugal, uppger myndigheterna. Skogsbränder är vanligt förekommande under sommarmånaderna i Portugal. I år befaras de komma att bli av det värre slaget då man väntar reko.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Juventus andas ut efter Ronaldos dubbel

Juventus trampar på mot ännu en Scudetto. Två straffmål av Cristiano Ronaldio mot Atalanta tog klubben ett steg närmare den italienska ligatiteln. Atalanta har inte gett upp hoppet i kampen om Serie A och inledde bäst borta mot Juventus .

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fick inte svar – sågade ner kommunens buskar

Först sågade mannen ner ett buskage som han tyckte störde hans egna växer. Sedan mejlade han kommunen om att de kunde komma och hämta riset. Nu åtalas helsingborgaren för skadegörelse, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

FN enas om fortsatt Syrienbistånd

Efter flera försök har FN:s säkerhetsråd enats om humanitärt bistånd under ett år till det krigsdrabbade Syrien. Ryssland har med stöd av Kina kraftigt velat minska biståndet, och förslaget som nu har gått igenom innebär just det – av två gränsövergånga.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Bestående men oroar inför NBA-återstart

Bestående hjärt- och lungfel som efterföljd av coronaviruset. Det är något som oroar inför återstartaren av NBA. – Tänk om en 24-åring som får viruset i Orlando, sedan får kroniska hjärtproblem, säger en anonym general manager till ESPN.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Strömavbrott i östra och södra Helsingborg

På lördagskvällen var nästan 1 000 hushåll strömlösa i Helsingborg..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Iggy Pop-klassiker får musikvideo efter 43 år

The Stooges-sångaren fick sitt stora genombrott som med albumet "Lust for life"..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Singelolycka utanför Munka Ljungby

På lördagskvällen skedde en singelolycka med en personbil på Ängelholmsvägen..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Trump bar munskydd vid sjukhusbesök

USA:s president Donald Trump, som hittills under pandemin har undvikit att bära munskydd, besökte på lördagen ett militärsjukhus utanför Washington iförd just ett sådant. Trump var på plats på Walter Reed National Military Medical Center för att besöka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.