DI > Ekonomi

Saturday, 11 July, 03:45

DI - 03 jun 20 kl. 11:01

Räntor och valutor: Säkra hamnar stärks mot dollarnEuron har stärkts på onsdagen och dollarn har försvagats något när utsikterna för ytterligare statliga stimulanser ökar efterfrågan på mer. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Säkra, hamnar, stärksmot , dollarn
DI - 15 apr 19 kl. 06:54

Räntor & valutor: Uppåt för USA-räntor och dollarn

Amerikanska räntor har stigit någon punkt sedan svensk stängning på fredagen, medan valutor som brukar ses som säkra hamnar tappat en aning i en "risk på"-rörelse. .

DI - 01 jul 19 kl. 16:23

Räntor & valutor: Dollarn stärktes och europaräntor föll efter G20-möte

Dollarn stärktes, europaräntor sjönk och världens börser steg på måndagen när investerare sökte sig till mer riskfyllda tillgångar efter de positiva tongångarna vid G20-mötet i helgen. Tyngre gick det för valutor som japanska yen och schweizerfranc som i allmänhet brukar ses som säkra hamnar i tider av oro. .

DI - 18 feb 20 kl. 10:28

Säkra hamnar stärks i spåren av Apple-varning

Tyska räntor handlas nära lägsta nivån på två veckor och flera tillgångar som brukar sägas vara säkra hamnar stärks på tisdagen. .

DI - 23 maj 18 kl. 11:01

Räntor och valutor: Säkra tillgångar gynnas efter Trump-utspel

Säkra tillgångar var temat för dagen efter att amerikanske presidenten Donald Trump på tisdagen sagt att han inte är nöjd med handelssamtalen med Kina även om han håller dörren öppen för fortsatta samtal. .

DI - 01 jun 12 kl. 16:31

Räntor & valutor: Bottenrekord på löpande band

Statspappersräntorna i "säkra" länder, som Tyskland, USA och Sverige, fortsatte att söka sig allt djupare in i obanad terräng på fredagen. Bottenrekord slogs på löpande band när svaga tillväxtindikatorer utökade riskaversionen till följd av eurokrisen..

PrivataAffärer - 30 okt 18 kl. 09:06

Fondsparare söker säkra hamnar

– Högre räntor i USA, svalare global konjunktur, en handelskonflikt mellan världens två största ekonomier och budgetdramatik i Italien, är alla ingredienser i den cocktail som lett till att oktober ser ut att bli den sämsta börsmånaden sedan finanskrisen. Privatspararna har svarat på turbulensen genom att minska risken och sälja aktiefonder, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull. Köplistan toppas av företagsobligationsfonder.

DI - 19 dec 18 kl. 06:43

Räntor och valutor: Dollarn svagare inför räntebesked

Dollarn har tappat en aning på onsdagen och lyckas inte skaka av sig förväntningar om att Fedledamöterna antyder att de kommer sänka åtstramningstakten framöver. Samtidigt bidrog ett relativt skarpt fall i oljepriser under tisdagskvällen till förstärkningar i valutor som ses som säkra hamnar, japanska yenen och schweizerfrancen..

DI - 08 jun 18 kl. 16:26

Räntor och valutor: Kronan tappar mark

Säkra hamnar var temat på fredagen när marknaden förberedde sig för en intensiv vecka. Japanska yen och schweizerfrancen stärktes. .

DI - 13 aug 18 kl. 06:40

Räntor och valutor: Liran och euron under press

Tillgångar som uppfattas som säkra hamnar stärktes på måndagsmorgonen samtidigt som liran och euron fortsätter tappa efter fortsatt oro för krisen i Turkiet. .

DI - 15 apr 20 kl. 10:43

Räntor och valutor: Dollarn försvagas under onsdagen

Dollarn har stärkts på onsdagen och börserna backar när investerare söker sig till säkra hamnar på oro för de ekonomiska effekterna av….

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Di:s analytiker: ”Bäddat för börsdramatik”

Riskaptiten har velat i veckan inför att rapportfloden bryter ut nästa vecka. Di:s Agnetha Jönsson och Felicia Åkerman diskuterar riskerna….

DI - 6 timmar sedan

Tesla-konkurrenten tar in ytterligare i kapital

Elbilstillverkaren Rivian tar in ytterligare 2,5 miljarder dollar i kapital. Tesla-konkurrenten har sedan tidigare e-handelsjätten Amazon….

DI - 7 timmar sedan

Nya restriktioner i Serbien efter protester

Efter flera dagar med demonstrationer runt om i Serbien har myndigheterna förbjudit samlingar med över tio personer i huvudstaden Belgrad..

DI - 7 timmar sedan

Bulgarien och Kroatien tar stort steg mot euron

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) Bulgarien och Kroatien tog på fredagen ett stort steg mot att bli medlem i euron genom att ansluta sina….

DI - 7 timmar sedan

Wall Street stiger efter avvaktande inledning – Netflix lyfter

Wall Street handlas upp efter en öppning kring nollan. Positiva besked om läkemedlet remidivisir effektivitet för behandling av….

DI - 7 timmar sedan

Bambuser ingår avtal med amerikanskt e-handelsbolag

Livevideobolaget Bambuser har ingått ett avtal med den amerikanska e-handelsplattformen Moda Operandi..

DI - 7 timmar sedan

Så trollade Falcon Funds bort halv miljard via elbolag i Strängnäs

Ett konkursmässigt elhandelsbolag i Strängnäs lett av en B-kändis var centralt för att trolla bort över en halv miljard i Falcon Funds..

DI - 8 timmar sedan

Ett av Europas viktigaste partier på väg tillbaka

Det står och väger inför söndagens viktiga presidentval i Polen. Det är helt jämnt mellan kandidaterna i den andra valomgången och det går….

DI - 8 timmar sedan

Gömd Stureplanskrog imponerar med sting både i glas och på tallrik

Partystämningen sätter sin prägel på atmosfär och meny på restaurang Supper. Drinkarna må stå i fokus på denna Stureplanskrog – men det är….

DI - 9 timmar sedan

Trump: Relationen med Kina ”svårt skadad” – nytt handelsavtal inte prio

USA:s president Donald Trump säger att han inte tänker på ett nytt handelsavtal med Kina i dagsläget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.