DI > Ekonomi

Sunday, 12 July, 05:10

DI - 03 jun 20 kl. 11:02

Arbetslösheten i euroområdet ökade betydligt mindre än väntat under aprilArbetslösheten i euroområdet uppgick till 7,3 procent i april, upp från reviderade 7,1 procent procent föregående månad (7,4)..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetslösheteni , euroområdet, ökade, betydligtmindre , än, väntatunder , april
HBL - 07 okt 14 kl. 12:39

Arbetslösheten bland mammor ökade

Mammor i flerbarnsfamiljer blir allt oftare utanför arbetslivet. Mest ökade arbetslösheten bland mammor till barn under tre år.Sysselsättningen för mammor minskade från år 2012 till år 2013 främst i flerbarns- och småbarnsfamiljer, uppger Statistikcentralen.

Barometern - 10 okt 17 kl. 22:45

Högsby har högsta arbetslösheten – men det finns ljusglimtar

Ny statistik från arbetsförmedlingen visar att allt fler med utomeuropeisk bakgrund får jobb. Men arbetslösheten generellt ökar, särskilt i Högsby..

Expressen - 10 dec 19 kl. 11:27

Arbetslösheten stiger: ”Det är en stor ökning”

Antalet sysselsatta väntas öka under 2020 och 2021, förutspår Arbetsförmedlingen.Samtidigt kommer arbetslösheten också att stiga. – Den negativa utvecklingen har främst drabbat utrikesfödda kvinnor med kort utbildning, säger Annelie Almérus, arbetsmarknadsanalytiker på AF, i ett pressmeddelande.

HBL - 29 nov 13 kl. 15:04

Deflationsoron skingrades i euroområdet

Inflationsökning i november skingrar oro för deflation i eurozonen.Inflationen i euroområdet ökade till 0,9 procent i november, uppger EU:s statistikmyndighet Eurostat. I oktober låg den på 0,7 procent.

Affärsvärlden - 31 maj 13 kl. 11:12

Stigande arbetslöshet i euroområdet

Arbetslösheten i euroområdet ökade i april, jämfört med föregående månad..

Cornucopia - 18 okt 19 kl. 09:26

Arbetslösheten fortsätter stiga - men SCB vet inte längre hur många som är arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att skjuta i höjden enligt SCB, men samtidigt uppger SCB att man inte längre egentligen vet, på grund av "kvalitetsbrister". Annars ökade antalet arbetslösa med 19% mot september 2018 eller 61 500 ytterligare personer. Ökningen är med god marginal den största sedan finanskrisen.

YLE - 24 apr 14 kl. 10:41

Arbetslösheten steg i början av året

Arbetslösheten i Finland ökade i början av året, meddelar Statistikcentralen. I mars var antalet arbetslösa över 250 000. Det är en ökning med 16 000 från samma tid i fjol.

YA - 25 okt 14 kl. 04:00

S luras om arbetslösheten

Statistik väljs för att man själv ska framstå som framgångsrik.
Vad är sanningen om arbetslösheten? Den frågan fick vitt skilda svar i årets valrörelse.

Kristianstadsbladet - 28 maj 13 kl. 09:30

Nya grepp mot arbetslösheten

Foto: Lasse Ottosson
Sparbanken 1826, Arbetsförmedlingen och Skåneidrotten presenterade på måndagen ett nytt gemensamt praktikinitiativ för att bekämpa den höga arbetslösheten, och det utanförskap som följer med det, bland unga i Hässleholm.
? Ungdomsarbetslösheten är ett gissel, säger Håcan Nilsson, bankdirektör och chef näringsliv & samhälle på Sparbanken 1826.?

YLE - 13 apr 15 kl. 12:32

Socialbarometern: Arbetslösheten hotar vår välfärd

Arbetslösheten är det största hotet mot vår välfärd, anser cheferna för kommunernas social- och hälsovårdssektor, Folkpensionsanstalten och arbets- och näringsbyråerna i vårens socialbarometer. Tre fjärdedelar av dem som har svarat på barometerns frågor tycker att regeringen har misslyckats i sin målsättning att minska fattigdomen, marginaliseringen och den sociala ojämlikheten. Samtidigt som antalet arbetslösa har ökat anser många chefer att den service som arbets- och näringstjänsterna erbjuder har försämrats, vilket drabbat speciellt långtidsarbetslösa och andra svårsysselsatta.

Fler nyheter från DI

DI - 11 timmar sedan

Köp i krisen har varit rätt så här långt – men facit är fortfarande oskrivet

Senaste halvårets börsdramatik väcker många frågor. Erfarna investerare drar paralleller med 1999 medan nykomlingarna fortsätter köpa….

DI - 12 timmar sedan

Tusentals svikna SAS-resenärer riskerar få vänta i flera månader till

SAS är skyldigt tusentals kunder återbetalning för kunder vars flyg ställts in. Men väntan på att få sina pengar kan dröja ytterligare….

DI - 12 timmar sedan

Buggning på anrika lyxhotellet avslöjar bråk mellan miljardärstvillingar

Två av Storbritanniens rikaste men också skyggaste män, David och Frederick Barclay, har gått från parhästar till fiender, skriver Wall….

DI - 13 timmar sedan

Fortsatt låga virussiffror i Finland

Det senaste dygnet har tolv nya fall av coronaviruset konstaterats i Finland, meddelar det finländska Institutet för hälsa och välfärd på….

DI - 13 timmar sedan

Pandemin påskyndar tillväxten i mångmiljardbranschen

Idrottsvärlden står på paus när ­publiken inte längre kan samlas. Men en sport underhåller som aldrig förr..

DI - 14 timmar sedan

Lista: Så bra är vinerna från de svenska vingårdarna

Medan 2018 var bästa årgång hittills i svenska vingårdar, är sommaren 2020 rätt tid att upp­leva vinerna på restaurang, i vinbarer och….

DI - 15 timmar sedan

Tyska energijätten säljer verksamhet till ungerskt bolag

Den tyska energikoncernen Eon har kommit överens om att sälja delar av Innogy till det ungerska statliga bolaget MVM Group, rapporterar….

DI - 14 timmar sedan

Svenskar från södra Sverige välkomna i Norge

Svenskar från Kronoberg, Skåne och Blekinge kommer att få resa in i Norge utan krav på självkarantän, enligt norska folkhälsoinstitutet (.

DI - 15 timmar sedan

Nya eldrivna Volvokusinen utmanar Tesla på riktigt

Med sin andra modell, Polestar 2, har märket som samägs av Volvo Cars och ­Geely lagt ribban högt..

DI - 17 timmar sedan

Tiktok utreds – pekas ut som spionverktyg

Bannlyst av Indien och baktalad av USA. Flera länder inleder nu utredningar kring Tiktok efter att appen anklagats för censur och för att….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.