Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 05 July, 07:16

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 20 kl. 11:00

Långsam uppgång för arbetslöshetenArbetslösheten i EU klättrar uppåt, men än så länge inte alls så dramatiskt som väntat. Enligt samlade siffror från Eurostat uppgick arbetslösheten i april till 6,6 procent totalt och 7,3 procent i euroländerna. Trots coronakrisen är det fortfarande bar.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
EU, Eurostat

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Långsam, uppgångför , arbetslösheten
Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 06:30

Arbetslösheten minskar i Kristianstad

Foto: TT
Antalet arbetslösa i Sverige fortsätter att minska enligt Arbetsförmedlingens senaste statistik. 404 000 personer – 8,5 procent av arbetskraften – var inskrivna arbetslösa i slutet av februari. Det är 16 000 färre jämfört med samma tid förra året.

Sydsvenskan - 03 jun 20 kl. 11:00

Långsam uppgång för arbetslösheten

Arbetslösheten i EU klättrar uppåt, men än så länge inte alls så dramatiskt som väntat. Enligt samlade siffror från Eurostat uppgick arbetslösheten i april till 6,6 procent totalt och 7,3 procent i euroländerna. Trots coronakrisen är det fortfarande bar.

GöteborgsPosten - 03 jun 20 kl. 11:01

Långsam uppgång för arbetslösheten

Arbetslösheten i EU klättrar uppåt, men än så länge inte alls så dramatiskt som väntat..

Cornucopia - 18 okt 19 kl. 09:26

Arbetslösheten fortsätter stiga - men SCB vet inte längre hur många som är arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att skjuta i höjden enligt SCB, men samtidigt uppger SCB att man inte längre egentligen vet, på grund av "kvalitetsbrister". Annars ökade antalet arbetslösa med 19% mot september 2018 eller 61 500 ytterligare personer. Ökningen är med god marginal den största sedan finanskrisen.

YLE - 28 maj 15 kl. 06:26

Arbetslösheten börjar minska nästa vinter

Arbetslösheten ökar i hela landet. Det visar den senaste statistiken. I Österbotten ökar arbetslösheten till och med lite fortare än i landet i övrigt, men Österbotten kan fortfarande uppvisa lägre siffror än Nyland.

PrivataAffärer - 11 jun 20 kl. 16:50

Handelsbanken: Arbetslösheten pressar bopriserna

”Även om återhämtningen nu påbörjas ser vi framför oss en fortsatt stigande arbetslöshet, eftersom återhämtningen främst medför att de som är permitterade ökar sin arbetstid. Det bör leda till att bostadspriserna minskar något ytterligare”, skriver de. De noterar att den senaste statistiken tyder på att svensk BNP inte faller fullt lika mycket som befaras, där Handelsbanken ser ut att behöva revidera upp sin prognos att BNP faller 6,9 procent i år.

YLE - 27 maj 15 kl. 08:59

Arbetslösheten stiger i Österbotten

Allt fler blir utan arbete i Österbotten. Arbetslösheten i landskapet uppgår nu till 7,8 procent. Det betyder att nästan 6800 personer är arbetssökande.

Skånskan - 19 apr 18 kl. 14:00

Lägsta arbetslösheten på tio år

Skurup Ungdomsarbetslös- heten i Skurups kommun är den lägsta på tio år.
– Det är en nedgång med 21 procent från i fjor, säger analytiker Josef Lannemyr.Det är 92 ungdomar i åldern 18-24 år som saknar jobb i Skurup nu, jämfört med 116 i fjor vid samma tid.

Västerbottens Folkblad - 11 feb 15 kl. 10:08

Stabil förbättring av arbetslösheten

Arbetslösheten i länet genomgår en långsam förbättring som nu pågått i över två år. I januari varslades 228 personer om uppsägning. Motsvarande siffra för januari 2014 var 130.

Kristianstadsbladet - 25 apr 16 kl. 09:45

Små förändringar i arbetslösheten

Arbetslösheten i mars var 7,7 procent, en uppgång med 0,1 procentenheter sedan i februari, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med samma månad i fjol har arbetslösheten sjunkit, från 8,0 procent. Enligt säsongrensade och utjämnade siffror låg arbetslösheten still på 7,1 procent.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Hon behövde pengar till droger – nu har Cajsa brutit med livet i prostitution

Nu visar skånska Cajsa andra vägen bort från prostitution..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

IFK Helsingborg ska ta nästa steg: ”Vi vill vara en elitförberedande klubb”

En förändrad arbetslinje ska förbereda ungdomar för spel på högsta nivå..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Mexiko passerar Frankrike i antal avlidna

Mexiko passerar Frankrike på listan av länder med flest avlidna i covid-19. Det latinamerikanska landet med 127 miljoner invånare har därmed det femte högsta dödstalet i världen, efter USA, Brasilien, Storbritannien och Italien, enligt Johns Hopkins-uni.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Fler narkomaner dör av drogöverdoser

Den drogrelaterade dödligheten bland narkomaner i Sverige fortsätter att öka. På ungefär 30 år har dödsfallen gått från 1,53 till 6,46 per hundratusen invånare. – Det är en stadigt uppåtgående kurva, säger toxikologen Anna Jönsson på Rättsmedicinalverke.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Duplantis: Inte i form för nytt världsrekord

I vintras var Armand Duplantis närmast ostoppbar med världsrekord på världsrekord. Men nästa kan dröja efter en vår utan tävlingar – åtminstone om man ska tro stavhopparen själv. – Jag vill såklart testa på världsrekordet igen, men jag är inte i den for.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Wolff upp i ledningen i Detroit

Matthew Wolff tog sig upp i ledningen i PGA-tourtävlingen i Detroit på lördagen. Amerikanen hade, två bogeys till trots, en riktigt fin dag på banan med hela nio birdies och dessutom en eagle på fjortonde hålet. Totalt blev det 64 slag, åtta under par,.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Här vilar spanska sjukans offer från karantänlägren i Ljungbyhed

Tusentals krigsfångar från första världskriget passerade genom Ljungbyhed.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Skansen växer på höjden med nytt spa

Här har gästerna utsikt över centercourten och Laholmsbukten..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Rektorn från Kabul planerar för nytt yrkesliv

Azita Wahib siktar på att utbilda sig inom vården: ”Jag älskar att hjälpa människor”.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Nytt bottenrekord för iranska valutan

Coronavirusets fortsatta härjningar i landet, amerikanska sanktioner och kollapsat oljepris. Den iranska valutan är i fritt fall och har noterat en ny lägstanivå mot dollarn på svarta börsen. För en dollar krävdes 215 500 iranska iral på svarta börsen p.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.