PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 11 July, 03:12

PrivataAffärer - 03 jun 20 kl. 10:05

Hemnet: Fortsatt återhämtning i boprisförväntningarna”Vi får en tillbakastuds, vilket är ganska väntat med tanke på att bostadspriserna återhämtat sig efter det inledande fallet, börserna har studsat upp kraftigt och vi har en allmänt ökad optimism kring pandemin och ekonomin. Med detta sagt är prisförväntningarna fortfarande på väldigt låga nivåer, så man kan långt ifrån andas ut ännu, men det är en positiv indikation”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 17 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 13 procent för en månad sedan. Andelen som tror på sjunkande priser minskar samtidigt till 46 procent från 52 procent. ”Stigande prisförväntningar bland köparna brukar vara en bra indik
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Hemnets, Erik Holmberg, Nyhetsbyrån Direkt, Hemnet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HemnetFortsatt , återhämtningi , boprisförväntningarna
PrivataAffärer - 03 mar 20 kl. 13:16

Hemnet: Coronan minskar boprisförväntningarna

”Det är troligt att det är en effekt av turbulensen vi har sett på finansiella marknader som orsakats av coronaviruset och framförallt hur det väntas slå på börsen och ekonomin i stort”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg. Andelen av besökarna på Hemnet som tror på stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna sjunker till 33 procent i mars från 38 procent föregående månad, medan andelen som tror på sjunkande priser stiger till 16 från 14 procent. Erik Holmberg noterar samtidigt att barometern ligger på fortsatt höga nivåer och att prisförväntningarna trots faktorer som turbulensen senaste tiden står sig ganska väl.

DI - 03 jun 20 kl. 09:57

Hemnet: Fortsatt återhämtning för boprisförväntningarna

Boprisförväntningarna bland besökarna på bostadssajten Hemnet fortsätter att återhämta sig från de rekordlåga nivåerna i början av april..

SvD - 02 mar 15 kl. 05:50

Ecb: viss ÅterhÄmtning, stabilare fÖrvÄntningar - constancio

Det pågår nu en viss återhämtning i euroområdets ekonomi, och de långsiktiga inflationsförväntningarna har stabiliserats efter ECB:s åtagande om kvantitativa lättnader..

PrivataAffärer - 16 apr 20 kl. 10:45

Hemnet: Boprisförväntningarna återhämtar sig något

”Det vi tar med oss mest är att det ändå är en viss ljusning i köparnas syn på bostadspriserna. Det är en relativt liten uppgång från en väldigt låg nivå, men det fortsätter i alla fall inte att rasa. Det följer också utvecklingen i övrigt de senaste veckorna, med vissa tecken på att coronapandemin nått sin kulmen och börser som studsat upp igen.

TA - 14 maj 13 kl. 16:23

Återhämtning på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har återhämtat sig under eftermiddagen och handlas vid 16-tiden strax över noll.Oväntat låga inflationssiffror har fått räntan att sjunka och kronan att tappa i värde.
I förmiddags presenterade SCB inflationssiffrorna för april som var lägre än vad marknaden räknat med.

DI - 25 feb 14 kl. 18:01

Europabörser: Återhämtning mot slutet

Europabörserna var på minus under större delen av tisdagen, men återhämtade sig mot slutet och stängde på blandade nivåer. Svag statistik från Kina, i form av ledande indikatorer, och delårsrapporter under förväntningarna dämpade sentimentet. Eftermiddagens amerikanska konsumentstatistik, som var under förväntan, gav ingen större effekt på indexen..

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 16 kl. 12:40

Vodafone ser återhämtning i Europa

Återhämtningen i Europa fortgår, inte minst i Italien och Tyskland, enligt den brittiska mobiloperatören Vodafone.Omsättningen för Vodafones kärnverksamhet steg med 1,4 procent i tredje kvartalet, med draghjälp från en stabilisering av priserna och ökad efterfrågan på datatrafik i mobilnäten.Utvecklingen låg i linje med förväntningarna på marknaden.

DI - 11 mar 14 kl. 12:00

Svag återhämtning i tjänstesektorn

Långsam tillväxt och försiktigt stigande priser. Det är förväntningarna på tjänstesektorn under första kvartalet i år.Ljusast ser det ut för data- och teknikkonsulter samt för bemanningsbranschen..

DI - 07 maj 18 kl. 17:58

Stockholmsbörsen: Återhämtning för Peab efter rapport

Stockholmsbörsen tog rejäl fart uppåt under måndagseftermiddagen efter en försiktigt positiv inledning. Europamarknaderna var också högre fast i mindre omfattning, då London var ledig. Fortsatta uppgångar i USA hjälpte till.

PrivataAffärer - 02 okt 19 kl. 10:00

Marginalåterhämtning i fokus inför H&M-rapporten

H&M hade en del att leva upp till när försäljningen för det tredje kvartalet (juni-augusti) nyligen släpptes, inte minst med årets 50-procentiga kursuppgång i ryggen. Bolaget prickade analytikernas förväntningar med en försäljningsökning i lokala valutor på 8 procent, den starkaste siffran på elva kvartal, men marknaden svarade med att handla ner aktien. Pessimismen blev dock inte långvarig och i skrivande stund noteras H&M på en bit över 190 kronor, den högsta nivån sedan december 2017.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Förbättra din privatekonomi med nischade jämförelsetjänster

Man kan få snabb och enkel hjälp av jämförelsetjänster. Spara tusentals kronor Det finns jämförelsetjänster för nästan allt inom privatekonomi och använder du dem rätt kan du spara tusenlappar varje månad. Utmaningen är att hitta rätt tjänst för varje ändamål.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Det här ska du veta om lån utan UC

Så hänger det ihop För att förstå varför det kan vara bra eller mindre bra att ta lån med eller utan UC behöver man förstå vad en UC är. När man lånar pengar från en långivare i Sverige hör det till vanligheten att man tar en kreditupplysning. En kreditupplysning kan alltså göras både på en privatperson och på ett företag, båda kan ju vara i behov av att låna pengar vid olika tillfällen.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Agility och sportfiske godkänns för friskvårdsbidrag

Listan med aktiviteter som godkänns för friskvårdsbidrag är lång. Friluftsaktiviteter och naturupplevelser med vissa inslag av motion, agility, sportfiske eller enduro är några exempel. Även startavgifter i motionslopp ingår nu i som friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Trading Direkt: Finns risk att EU rasar samman

  I dagens Trading Direkt gästas vi av kredithedgefondförvaltaren Sean George som förklarar hur stödpaketen fungerar, vad det finns för nackdelar och varför Riksbanken nu ger sig in på företagsobligationsmarknaden. Han beskriver även läget i Europa och konstaterar att den kommande veckan kommer vara mycket volatil när blickar riktas mot Italien. Därefter låter vi i vanlig ordning Tobbe Rosén göra teknisk analys på 15 tittarönskemål.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Vice Riksbankschefen: Negativa inlåningsräntor inget hinder

Läs även: Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning ”I ett tal 2018 argumenterade jag för att reporäntans nedre gräns, enkelt uttryck, inträffar när privatpersoner börjar möta negativa räntor på sina inlåningskonton”, påminde Per Jansson. Synen från 2018 var inte primärt en följd av oro att allmänheten då skulle välja att tömma sina bankkonton utan snarare

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Stora Enso: Risken för kollaps i efterfrågan har minskat

”Vi förväntar oss att resultatet i det andra kvartalet kommer att tyngas av en klart försvagad pappersmarknad samt en svår marknad för massa- och trävaror”, skriver DNB. För förpackning väntas en mer blandad bild, efter att senvinterns panikköpande ebbar ut. Aktien ser ut att vara fullvärderad i förhållande till det väntade konsensus ebit-resultatet för 2021 på 13x, vilket speglar en premie om cirka 15 procent i förhållande till det historiska snittet där en kvick resultatåterhämtning om 40 procent för ebit på årsbasis väntas, lyder motiveringen till rekommendationsändringen.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning

Ledamöterna noterade att det finns tecken på en början till återhämtning på flera håll, men osäkerheten om utvecklingen framöver är fortsatt mycket stor. Det finns risker för bakslag och långsiktigt negativa effekter på ekonomin och de omfattande åtgärder som vidtas av regeringar och centralbanker världen över är viktiga för den fortsatta återhämtningen. Riksbankens åtgärder har bidragit till att hålla räntor låga och till att utlåningen till hushåll och företag fortsatt har hållits uppe.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Pensionen räknas upp nästa år

Prognosen för inkomstpensionens ökning om 0,8 procent innebär att en inkomstpension på 12 000 kr beräknas öka med 100 kr per månad från 2021. – Omsvängningen i prognosen beror på att genomsnittsinkomsten 2020 förväntas stiga betydligt mer än vad som prognosticerades i maj. Pandemins effekt på genomsnittsinkomsten har i prognosen delvis förskjutits från innevarande år till 2021, vilket innebär att inkomstpensionerna i denna prognos minskar först 2022.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Ölproducenten vinstvarnar

Det framgår av preliminära siffror som bolaget valt att släppa med anledning av den osäkerhet och volatilitet som coronapandemins effekter orsakat. Carlsberg räknar med att rörelseresultatet faller med 8,9 procent organiskt under första halvåret. Västeuropa hade en mycket trög start i det andra kvartalet men förbättring kund skönjas i slutet av perioden, tack vare ett successivt återöppnande av säljkanaler och återuppbyggnad av lager till följd.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Här är fredagens färska analyser

SEB Equities höjer riktkursen för Betsson till 72 kr från 49 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.