SVT > Inrikes

Friday, 10 July, 17:30

SVT - 03 jun 20 kl. 10:17

Apotek har börjat sälja antikroppstesterFrån och med i helgen utförs antikroppstester även på apotek. Tobias Perdahl, läkare, berättar i Morgonstudion att intresset har varit enormt. – Nu har det kommit tillräckligt många bra tester som har hög specificitet, som gör att det är värt att komma igång och se hur många som har immunitet, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Perdahl, Morgonstudion

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Apotekhar , börjat, sälja, antikroppstester
BT - 13 okt 14 kl. 07:00

"Det är rätt lugnt här nu"

Jodå, visst märks det skillnad med den nya förbifarten – i synnerhet den tunga trafiken har minskat genom Sjöbo. Men några av invånarna menar att fler fordon börjat välja den gamla vägen igen. Det är vindstilla och höstsolen har kommit fram bakom molnen och lyser upp de gulklädda träden på Sjöbo torg.

BT - 13 okt 14 kl. 07:00

Den tunga trafiken har minskat

Men några av invånarna på Sjöbo menar att fler fordon börjat välja den gamla vägen igen. Det är vindstilla och höstsolen har kommit fram bakom molnen och lyser upp de gulklädda träden på Sjöbo torg. Det enda ljudet kommer från 1:ans buss som brummande far ut från stationen.

Expressen - 22 mar 19 kl. 14:45

Den nya apoteksmiljön – ingen plats för allergiker

De har börjat sälja parfymerade produkter och nötter efter avregleringen.Nu larmar Astma- och allergiförbundet om att flera apotek stänger ute allergiker och doftöverkänsliga på grund av det utökade varuutbudet.– Apotekens primära uppgift borde vara att man går dit och hämtar sina receptförskrivna läkemedel, säger förbundsordförande Maritha Sedvallson..

Sydsvenskan - 24 feb 16 kl. 07:02

Handsprit tas bort efter ny trend

Flera apotek har tagit bort handsprit från sina hyllor sedan ungdomar börjat dricka det för att bli fulla, rapporterar Sveriges Radio P4 Värmland.Efter nyår slog sjukvården larm om en ny trend.— Unga människor kommer in till akuten med alkoholförgiftning och uppger att de druckit alcogel, säger Stefan Sund, ungdomspolis i Karlskoga, till P4 Värmland.

Dagensanalys.se - 04 jan 19 kl. 18:14

Vad var hetast på DA under 2018?

Under året har vi skickat ut 52 nyhetsbrev med ”Veckans Hetaste”, det vill säga de tio artiklar som ni läsare plöjt igenom flest gånger varje vecka. Nu när det nya året precis börjat kan det vara spännande att se vilka teman som trendade under förra året. Här kommer därför Dagens Analys årskrönika!

Alliansfritt Sverige - 19 nov 13 kl. 10:40

Apotekstjänst nästa haveri sker i Uppsala

Vi har gång efter annan rapporterat om det privata företaget Apotekstjänst som sedan i våras levererar dosförpackade läkemedel till patienter i Halland och Västra Götaland. Listan över deras brister är lång, jättelång. Några exempel, i somras tvingads Apotekstjänst låna 25 miljoner kronor av Region Halland och Västra Götaland, efter att företaget drabbats av akut likviditetskris.

Barometern - 24 apr 14 kl. 06:16

Fint väder leder till allergichock

Kanske har det redan börjat klia i ögonen och rinna ur näsan? Inte så konstigt då det fina påskvädret har inneburit en snabb utveckling av björkpollen. Nu blommar björken och det leder till besvär för den som är allergisk mot pollen.

YLE - 13 mar 17 kl. 17:58

Allt fler undviker plastkassar i butiken

Sparsamheten har ökat. Allt fler har som rutin att ha med sig en ryggsäck eller en tygkasse då det är dags att bege sig till butiken. En del kunder köper i dag en plastkasse bara i yttersta nödfall.

YLE - 18 sep 17 kl. 18:56

Oriolas leveranser sackar fortfarande

Oriolas läkemedelsleveranser har börjat löpa en aning bättre, men det förekommer fortfarande problem. - Man kan absolut inte säga att situationen normaliserats, säger Apotekareförbundets kommunikationsdirektör Erkki Kostiainen. En förfrågan som förbundet gjorde bland apoteken på måndagen visar att situationen blivit bättre.

Dagens PS - 06 nov 17 kl. 12:29

Krönika: Tekniken redan på dödsbädden

Den har åtminstone fått en diagnos på en dödlig sjukdom. Det finns ett antal bromsmediciner redan, och fler är under utveckling, men ett botemedel ser ut att vara långt borta. Detta är en krönika.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Anna Lindstedt frias – går inte att bevisa att hon förhandlat med främmande makt

Ex-ambassadören Anna Lindstedt frias från brott mot rikets säkerhet. – Vi har kommit fram till att vi ska meddela en friande dom därför att åklagaren inte har bevisat att ambassadören förhandlat med främmande makt, säger Anna Flodin, rådman vid Stockholms tingsrätt..

SVT - 5 timmar sedan

Kinaanalytikern: Inte oväntat att Lindstedt frias

Det var väntat att Anna Lindstedt skulle frias av tingsrätten. Det menar Kinaanalytikern Oscar Almen. – Hade det varit en fällande dom hade det indikerat att Kina varit involverad i det här samarbetet, säger han..

SVT - 9 timmar sedan

Artonåringar ska kunna dömas till livstid

Unga som fyllt 18 år ska få hårdare straff för grova brott, enligt ett regeringsförslag. Det bedöms kräva 300 nya fängelseplatser och kosta 450 miljoner kronor. Straffrabatten snävas in och 18-åringar ska kunna dömas till livstid..

SVT - 13 timmar sedan

Professorn förklarar fenomenet: Därför ser du bilden i färg

Bilden på en kvinna i inverterade färger har spridits på sociala medier i omgångar med uppmaningen att fokusera på de färgglada prickarna i 30 sekunder för att sedan vända blicken mot taket. Då visar sig originalbilden i färg – men vad är det egentligen som händer i ögat?.

SVT - 14 timmar sedan

Rysk atomubåt med kapacitet för kärnvapen i Östersjön

En rysk ubåt av Oscar-klass som drivs med två kärnrektorer och har kapacitet för kärnvapen är i Östersjön. Den passerade in genom Stora Bält på torsdagen. – Vi kan inte kommentera eventuell beväpning, uppger Lars Skjoldan, presschef vid Danmarks försvarskommando till SVT Nyheter..

SVT - 14 timmar sedan

FOI-expert: Kraftfulla vapen kommer in i Östersjön

Den atomdrivna ryska Oscar II ubåten kan bära torpeder med kärnladdningar mer än tio gånger Hirsohimabombens kraft. – Om det skulle bli en stor olycka med en kärnkraftdriven ubåt med kärnvapenladdade torpeder – då har vi problem, säger Niklas Granholm, forskningsledare på FOI.

SVT - 18 timmar sedan

Rekordmånga dollarmiljonärer i Sverige

Antalet miljonärer ökar i Sverige. Enligt en ny rapport ökade antalet dollarmiljonärer med 10 procent under 2019. – De i toppen har blivit mycket rikare, men det har också många andra i den svenska befolkningen, säger nationalekonomen Daniel Waldenström..

SVT - 18 timmar sedan

Samarbete ska ge mer rättvis fördelning av vaccin

Det är brist på coronavaccin och det har blivit en huggsexa bland länder att få de första doserna. Men nu vill WHO och andra se globalt samarbete för en mer rättvis fördelning där även fattiga länder kan få vaccin.

SVT - 18 timmar sedan

Vaccinsamordnaren: ”Coronavaccin till Sverige i början av nästa år”

Sverige har garanterats vaccin från Astra Zeneca genom det avtal som fyra europeiska länder tecknade i juni. Det säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till SVT. – Det är redan sagt att det är så och pappersarbetet kommer att ordnas den kommande veckan..

SVT - 20 timmar sedan

Bugg i systemet har gett felaktig coronastatistik

Svenska intensivvårdsregistret, SIR, har i uppdrag att registrera alla coronafall på IVA. Nu har de upptäckt en bugg i systemet – som har påverkat dödlighetsstatistiken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.