PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 02 July, 21:29

PrivataAffärer - 03 jun 20 kl. 08:55

Här är onsdagens färska köprekarCarnegie höjer sin rekommendation för Lundin Energy till köp från sälj. Riktkursen höjs till 285 från 130 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 237 kr på tisdagen. Investmentbanken Carnegie inleder bevakning av fertilitetsproduktsbolaget Vitrolife och rekommenderar köp av aktien.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Lundin Energy, Nyhetsbyrån Direkt, Carnegie, Vitrolife, SEB Equities, Net Ent, DNB Markets, SKF, Stanley, Sandvik, Cheuvreux, Elekta, Essity, Securities, Industrivärden, Kinnevik, Lundbergs, Latour, Investor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är onsdagens, färska, köprekar
PrivataAffärer - 12 feb 20 kl. 08:58

Här är onsdagens färska köprekar

Sparebank1 Markets höjer rådet för oljebolaget Tethys Oil till köp från neutral. Det rapporterar Bloomberg News. Riktkursen ligger kvar på 83 kr.

PrivataAffärer - 04 mar 20 kl. 09:09

Här är onsdagens färska köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Ica till behåll från sälj. Riktkursen är 385 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 18 mar 20 kl. 08:55

Här är onsdagens färska köprekar

Carnegie höjer sin rekommendation för Storytel till köp från behåll. Riktkursen sänks till 170 från 185 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 01 apr 20 kl. 09:16

Här är onsdagens färska köprekar

SEB Equities sänker sin rekommendation för skogsbolaget SCA till behåll från tidigare köp. Riktkursen är oförändrat 103 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 08 apr 20 kl. 08:55

Här är onsdagens färska köprekar

DNB Markets höjer riktkursen för Storytel till 210 kr från 200 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 29 apr 20 kl. 08:54

Här är onsdagens färska köprekar

Nordea Markets höjer riktkursen för Boliden till 250 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev dagen efter Bolidens rapport för det första kvartalet.

PrivataAffärer - 06 maj 20 kl. 08:55

Här är onsdagens färska köprekar

DNB Markets höjer sin rekommendation för Evolution Gaming till köp från behåll. Riktkursen höjs till 510 från 435 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 13 maj 20 kl. 10:28

Här är onsdagens färska köprekar

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för ljudboksföretaget Storytel till 220 kr från tidigare 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - 10 jun 20 kl. 08:55

Här är onsdagens färska köprekar

Nordea Markets höjer riktkursen för Systemair till 182 kr från 176 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 21 feb 18 kl. 08:55

Här är onsdagens färska analyser

Mitt i rapportsäsongen duggar köprekar och rekommendationsändringar tätt från analyshusen. Här är några av dagens färska analyser....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Astra Zeneca faller efter försenada covid-tester

Testerna skulle ha inletts senare i juli och kommer sannolikt att försenas med ett par veckor. Anledningen till försening uppges vara bolaget har gjort ändringar i planen, men det framgår inte vad dessa ändringar skulle vara.    .

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Goldman Sachs: Efterfrågan på olja återställs 2022

Banken räknar med att efterfrågan i år sjunker med 8 procent, för att 2021 återhämta sig med 6 procent och sedan återvända 2022 till nivåerna före krisen. ”Efterfrågan på olja har redan börjat återhämta sig, med en inledande hastighet som överraskat på uppsidan i ekonomier som Kina och Indien”, skriver Goldman. Sett till de olika typerna av bränsle räknar banken med en långsammare återhämtning för jetbränsle, då konsumenternas förtroende för flygresande väntas förbli lågt i väntan på ett vaccin mot viruspandemin.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Amundi: Fyra sektorer i fokus under återhämtningen

Djupfrysningen på marknaderna under 2020 har varit av ett aldrig tidigare skådat slag. Men nu pågår ”avfrostningen” och den fortsätter under resten av andra halvåret. Det skriver Amundi Asset Management i sin Investment Outlook för andra halvåret.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Assa Abloy: Mycket attraktiva tillväxtmöjligheter

Mäklarhusets riktkursjustering är hänförlig till att vinsten per aktie förväntas öka i något snabbare takt, men kanske framför allt att bolagets sektorkollegor har blivit belönade med högre multiplar den senaste tiden. Banken anser att Assas affärsmodell och fundamentala tillväxtmöjligheter fortfarande är mycket attraktiva, samtidigt som bolaget underpresterat OMX-indexet med 25 procent de senaste tre månaderna och handlas till historiskt låga värderingsmultiplar. Efter den förväntat svaga kommande kvartalsrapporten för det andra kvartalet, finns det även möjlighet att den stigande marginaltrenden kan återkomma med stöd av nya kostnadsbesparingar och ett förnyat produktutbud, anser Deutsche-analytikern.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Nytt elprisrekord i juni

Junipriset var ”det lägsta i historien”, rapporterar elbolaget Bixia i en elprisrapport. Det nya rekordlåga priset kan förefalla något överraskande eftersom elpriserna i södra Sverige varit ”extremt höga” på sistone. – Det har varit kraftiga svängningar på elbörsen den senaste månaden.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Därför kommer direktbetalning snart att regera

Den nya lagstiftningen syftar till att dämpa hushållens skuldsättning och innebär att direktbetalning, det vill säga när pengarna dras direkt från kontot, kommer vara förstahandsalternativ när man handlar på nätet. Dessa betalsätt ska från och med 1 juli alltid vara högst upp bland betalsätten i webbutikens kassa, samtidigt som alternativ såsom faktura, delbetalning och kreditkort inte får vara förvalt. En undersökning av analysföretaget Novus på uppdrag av betalningsleverantören Trustly visar att hela sju av tio svenskar är positiva till lagen.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Här är torsdagens färska köprekar

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för Assa Abloy till köp från behåll. Riktkursen höjs till 220 från 175 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

FN: Internationell turism har nästan upphört

De har publicerat tre scenarier med nedstängningar på fyra, åtta eller tolv månader, och i dessa skulle intäkterna minska med 1.170 miljarder dollar, 2.220 miljarder eller 3.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Camurus gör riktad nyemission på 300 miljoner kr

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med Stockholmsbörsens stängning på onsdagen. Camurus har anlitat Carnegie Investment Bank, DNB Markets och Jefferies International som Joint Global Coordinators i samband med den riktade nyemissionen. Nettolikviden avses bland annat användas för att avancera, samt öka den finansiell flexibiliteten för, marknadsexpansion av Buvidal för behandling av opioidberoende genom egen försäljning och partnerskap på befintliga och nya marknader.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

FED: Enighet om fortsatta stimulanser

Fed-ledamöterna antar det värsta ekonomiska utfallet sedan andra världskriget och de har inga avsikter att dra ned på stimulanserna inom överskådlig framtid. ”Ledamöterna noterade att de förväntar sig att behålla detta intervall (för styrräntan) till de är säkra på att ekonomin har klarat av den senaste tidens händelser och är på väg att nå kommitténs mål om full sysselsättning och prisstabilitet”, står det i protokollet. Fed-ledamöterna noterade att den nuvarande hållningen är lämplig men att det kan finnas ett behov att stärka guidningen för marknaden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.