Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 05 July, 08:40

Dagens Medicin - 03 jun 20 kl. 08:51

Antalet inlagda ökar i flera regionerI flera regioner har coronanedgången kommit av sig och utvecklingen av antalet inlagda går snarare i sidled eller uppåt igen. I Region Uppsala oroas till exempel hälso- och sjukvårdsdirektören av en kraftig ökning i antalet patienter på intensiven..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Region Uppsala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet inlagda, ökari flera , regioner
Sydöstran - 22 jun 20 kl. 12:31

Corona: Nytt dödsfall i Blekinge - antalet inlagda ökar

Under torsdagen var det 402 fall av covid-19 i Blekinge. Sedan dess har 15 nya fall registrerats och ett nytt dödsfall..

Cornucopia - 28 okt 16 kl. 08:15

Regiondebatten - ingen anledning ha stora regioner

Det finns ingen anledning att ha ännu större län och regioner i Sverige. Tvärt om bör de befintliga snarare styckas upp och göras mindre. Grundregeln måste vara att vara så nära de finansierande skattebetalarna som möjligt och inte större än nödvändigt.

SR - 28 apr 20 kl. 19:29

Minskning av antalet inlagda på intensiven

Antalet inlagda på intensivvårdsavdelningarna i landet minskar något samtidigt som antalet platser ökar. I dag är 30 procent av platserna tillgängliga men belastningen ser olika ut mellan regionerna, enligt socialstyrelsens krisberedskapschef Johanna Sandwall..

BT - 07 apr 14 kl. 10:33

Sömnbrist ökar risk för hjärtproblem

Dålig sömn ökar risken för nya hälsoproblem, enligt en studie från Linköpings universitetssjukhus på hjärtpatienter. Forskarna anser att mer hänsyn måste tas till sömn i vården av hjärtpatienter. Forskarna studerade 499 patienter som lagts in på sjukhus för hjärtrelaterade problem.

Kristianstadsbladet - 07 apr 14 kl. 05:50

Sömnbrist ökar risk för hjärtproblem


En studie från Linköpings universitetssjukhus på hjärtpatienter visar att dålig sömn ökar risken för nya hälsoproblem.Forskarna studerade 499 patienter som lagts in på sjukhus för hjärtrelaterade problem. När de skrevs ut efter första besöket uppgav 43 procent att de hade sömnproblem medan 30 procent hade det ett år senare.

BT - 07 apr 14 kl. 05:50

Sömnbrist ökar risk för hjärtproblem

En studie från Linköpings universitetssjukhus på hjärtpatienter visar att dålig sömn ökar risken för nya hälsoproblem. Forskarna studerade 499 patienter som lagts in på sjukhus för hjärtrelaterade problem. När de skrevs ut efter första besöket uppgav 43 procent att de hade sömnproblem medan 30 procent hade det ett år senare.

SR - 17 okt 19 kl. 17:47

Bristen får regioner att runda Apotekstjänst

Problemet med Apotekstjänsts uteblivna leveranser av vårdmateriel till flera regioner fortsätter. Många regioner har därför nu börjat runda mellanhanden, och beställer i stället direkt från olika leverantörer. Något som gör att den nödvändiga utrustningen kommer, men som ökar arbetsbördan kraftigt..

Affärsvärlden - 28 maj 14 kl. 10:31

Moodys ser negativa utsikter för ryska regioner

Kreditvärderingsföretaget ser negativa utsikter för ryska regioner, då påverkan från den inbromsade ekonomiska tillväxten drabbar skatteintäkterna samtidigt som utgifterna ökar..

Expressen - 05 sep 16 kl. 08:09

Volvo ökar 30 procent i USA

Volvo ökar i alla regioner globalt. Under de första åtta månaderna har man sålt 10,1 procent fler bilar än motsvarade period förra året, skriver Volvo i ett pressmeddelande. Allra bäst går det i USA där Volvo ökar med nära 30 procent..

Dagens PS - 15 okt 19 kl. 08:39

Kommunernas låneskuld ökar med 52 miljarder

Nu väntas ”fler kommuner få det tufft”, konstaterar Kommuninvest. Enligt en ny rapport ökade den samlade skulden för Sveriges kommuner och regioner med 52 miljarder kronor till 656 miljarder kronor 2018. Ökningen är 8,6 procent och bakgrunden är bland annat ökade investeringar i service, bostadsbyggande och renovering av äldre bostäder.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 15:47

Göran Stiernstedt till coronakommissionen

Karolinska institutets ordförande Göran Stiernstedt och Vesna Jovic, tidigare vd för Sveriges Kommuner och Regioner ingår i regeringens coronakommission..

Dagens Medicin - Igår: 14:48

Generellt förbud att återanvända engångsvisir

Ett beslut från Arbetsmiljöverket för hemtjänsten i Sunne kommun innebär ett generellt förbud mot att återanvända engångsvisir..

Dagens Medicin - Igår: 14:59

EU-kommissionen godkänner remdesivir

EU-kommissionen har nu formellt gett försäljningstillstånd för läkemedlet remdesivir vid behandling av allvarligt sjuka covid-19-patienter. Samtidigt skjuts beslut på framtiden om eventuellt ordnat införande i Sverige..

Dagens Medicin - Igår: 13:59

Stor efterfrågan på antikroppstester

Efterfrågan är stor på de antikroppstest för allmänheten som erbjuds i Region Stockholm, Region Uppsala och Region Örebro län. Ansvariga i regionerna säger att testningen byggts upp på ett sätt som inte tränger undan annan vård. .

Dagens Medicin - Igår: 14:01

Region Skåne ändrar sig igen om omtvistat läkemedel

Patienter med den ovanliga sjukdomen Duchennes muskeldystrofi som tappat gångförmågan ska fortfarande kunna få det dyra bromsläkemedlet Translarna betalat av sjukvården i Region Skåne. Därmed skjuter regionen på ett tidigare uppmärksammat beslut att sluta stå för läkemedlet..

Dagens Medicin - Igår: 14:02

Sjukhussmitta bakom de flesta dödsfall i Blekinge

I veckan avled två kvinnor som smittats i covid-19 på Blekingesjukhuset. Nu kopplas de flesta dödsfall i sjukdomen till smittspridning på sjukhuset..

Dagens Medicin - Igår: 12:10

Lugnande besked om hjärtinfarkterna under pandemin

Tvärtemot vad hjärtläkare befarat verkar hjärtinfarkterna som behandlats inom den svenska hjärtintensivvården inte ha varit mer allvarliga under pandemin, jämfört med innan. Det visar siffror från registret Swedeheart..

Dagens Medicin - Igår: 12:15

Capio tar över Simrishamns sjukhus

Det privata vårdbolaget Capio Geriatrik tar över driften av Simrishamns sjukhus, meddelar Region Skåne på torsdagen. Socialdemokraterna vänder sig mot beslutet, eftersom det innebär att bland annat gynekologin får flytta. .

Dagens Medicin - Igår: 10:58

Extra betalt – om de stannar kvar i höst

Barnmorskor vid Danderyds sjukhus får extra betalt i sommar. Men ersättningen är villkorad och kräver att de jobbar kvar i höst..

Dagens Medicin - Igår: 10:41

Opererades av Macchiarini – stämmer Region Stockholm

En patient som opererades av skandalkirurgen Paolo Macchiarini stämmer nu region Stockholm, efter att fyra centimeter av hans luftstrupe opererats bort, rapporterar TV4 Nyheterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.