PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 05 July, 03:07

PrivataAffärer - 03 jun 20 kl. 07:59

Här är norrmännens favoritaktier just nuMaj blev en ordentligt stark börsmånad även i Oslo i takt med att världen så smått öppnar och stimulanspaketen haglar. – Jag är nog inte den enda som är förbluffad över de starka marknaderna vi sett den senaste månaden. Sedan botten i slutet av mars har S&P 500, Nasdaq och Oslobörsen stigit mellan 20 och 35 procent. Detta trots att antalet arbetslösa i USA och Norge är uppe i skyhöga 10 till 15 procent som är värre än den stora depressionen på 30-talet, säger Nordnets norska investeringsekonom Mads Johannesen. Nordnets norska privatkunder nettoköpte aktier under maj och i topp finns bolag som på ett eller annat sätt gynnas av coronapandemin.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Oslo, Oslobörsen, USA, Norge, Nordnets, Mads Johannesen, Pexip, BerGenBio, Bouvet, Nordnet, Holding, BP, International, Group, Solar, XXL, Air Shuttle, NEL, Pharmacon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är norrmännens, favoritaktier, justnu
PrivataAffärer - 03 mar 16 kl. 14:46

Här är norrmännens favoritaktier

Oslobörsen domineras visserligen av bolag som sysslar med olja, fisk och sjöfart. Men det finns också en hel del andra intressanta bolag. Här är de norska småspararnas favoritaktier just nu....

PrivataAffärer - 06 sep 16 kl. 12:00

Här är norrmännens favoritaktier

Den norska börsen präglades av stora svängningar under augusti, men försäljningsvolymen på börsen var lägre än normalt. Den mest köpta aktien under månaden var Statoil, och den mest sålda var DNB....

PrivataAffärer - 09 feb 17 kl. 06:00

Här är norrmännens favoritaktier

I januari slogs flera börsrekord i Norge. Enligt Nordnet Norge präglades månaden av ”extrem” aktivitet på börsen. Nordnets kunder omsatte 10,3 miljarder norska kr under månaden, i totalt 400 518 olika affärer....

PrivataAffärer - 05 aug 19 kl. 12:00

Norrmännens favoritaktier i sommar

Enligt Nordnets statistik över de norska privatspararnas agerande var Equinor (tidigare Statoil) den mest köpta aktien under juli. Detta trots att aktien fallit 14 procent sedan årsskiftet. – Bakom fallet ligger fallande gaspriser som står för hälften av Equinors intjäning.

PrivataAffärer - 03 jan 20 kl. 12:03

Här är norrmännens favoritaktier

Det är nätmäklaren Nordnet som gått igenom de norska privatkundernas portföljer. Småspararfavoriten Nel toppar listan över de mest nettoköpta aktierna under fjolåret. – Med en uppgång på 90 procent så har Nel varit ett äventyr att äga under 2019.

GT - 03 dec 13 kl. 19:25

Norrmännens klipp – servar bilen i Sverige

GÖTEBORG. Priset på bilservice har skjutit i höjden i Norge. Därför drar nu norrmännen över gränsen och spara tusenlappar.

Nyheter 24 - 23 nov 16 kl. 12:38

Här är norrmännens nya tokiga påhitt: Fyllefotboll

En video som visar en fotbollsmatch mellan berusade norrmän har blivit en rejäl succé på Youtube med över en halv miljon visningar. Matchen som inte verkade innehålla några direkt fotbollsregler hade desto striktare regler utanför planen. Innan matchen skulle kicka igång var båda lagen tvungna att ha en genomsnittlig promillehalt på 1.

GT - 20 apr 14 kl. 18:42

Norrmännens knäppa försök till avdragsfiffel

Avdrag för Dubai-resor på grund av D-vitaminbrist, för strumpor som slitits av promenerande till jobbet eller för den mystiska angivelsen "GSG". Norrmännen har varit kreativa vid sitt deklarerande - och även svenskarna försöker få avdrag för märkliga saker. – Det är en del som gör lustiga avdrag, så är det varje år, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket..

ÖstersundsPosten - 18 dec 14 kl. 20:33

Norrmännens dag i Åre

Det blev norrmännen som tog hem herrarnas storslalom i Åre. Två Fis-tävlingar i storslalom kördes i dag och det blev norsk vinst i båda medan länsåkarna slutade utanför topp tio. Bäste länsåkare i första tävlingen blev Ketil Hjartason, Östersund-Frösö SLK, som slutade på 29:e plats medan Jesper Persson, Östersund Frösö SLK, kom på 15:e plats i den andra.

BT - 18 jan 15 kl. 10:08

Norrmännens gränshandel håller i sig

Den norska kronan har fallit som en sten. I december var den svagare än den svenska för första gången på 15 år och sedan dess är återhämtningen marginell. Men gränshandeln har inte vikt ned sig.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 17:14

Disciplinnämnden avnoterar Italeaf från First North

Enligt Discplinnämnden har bolaget brutit mot regelverket vid tre tillfällen genom att inte ha offentliggjort finansiella rapporter i linje med villkoren. Italeaf bekräftar att bolaget inte offentliggjorde rapporter i linje med regelboken, men påpekar att bolaget var helt transparent i sin kommunikation med marknaden under sin omstruktureringsprocess. Vidare berodde regelbrotten enligt Italeaf på extraordinära omständigheter under coronapandemin.

PrivataAffärer - Igår: 14:41

När annonserna träffar mitt i prick

Hela idén med natives bygger på att annonsören ger läsaren något den faktiskt är intresserad av – att den får något tillbaka för att den engagerar sig i en artikel. Det låter lätt i teorin, men kan vara desto svårare i praktiken – inte minst om man inte vet vad läsaren vill ha.  – Det är därför vi på Privata Affärer har en sån oerhörd fördel.

PrivataAffärer - Igår: 13:47

Rekordstor uppgång i boprisförväntningar

Efter att tidigare i år haft det största fallet hittills för köparbarometern redovisar nu Hemnet den största uppgången hittills. – Det stärker bilden av en återhämtning på bostadsmarknaden, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 26 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 17 procent för en månad sedan.

PrivataAffärer - Igår: 13:42

Barclays: Höjer riktkurserna för svenska verkstadsbolag

Rekommendationen för Sandvik höjs från undervikt till jämvikt medan övriga rekommendationer lämnas oförändrade vid mestadels jämvikt eller undervikt. Bland de största riktkurshöjningarna kan nämnas att Barclays höjer Sandvik med 31 procent till 170 kr, Epiroc med 19 procent till 107 kr och Atlas Copco med 15 procent till 345 kr. Assa Abloy får riktkursen sänkt med 5 procent till 185 kr medan Alfa Lavals lämnas oförändrad vid 170 kr.

PrivataAffärer - Igår: 13:20

Europa öppnar – men bilsemester kan skapa problem

Länder i Europa som varit näst intill helt nedstängda har en svår omstart under sommaren. Det kan påverka svenska bilturister i sommar. – Att snabbt arrangera boende, hyrbil eller en hemresa om bilen eller motorcykeln går sönder, kan just nu vara svårare än i normala fall, säger Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist på Länsförsäkringar.

PrivataAffärer - Igår: 13:00

Experterna: Svag konsumtion i sommar trots hemester

Sammantaget ska man nog räkna med en relativt svag konsumtion i sommar, anser Swedbanks tillförordnade chefekonom Andreas Wallström. – Vi kommer att få fler hemestrande svenskar som väljer att resa runt i Sverige, men det är svårt att se att det skulle kunna väga upp att den utländska turismen i stort sett lär utebli, säger han. Andreas Wallström påpekar att sommarens konsumtion dessutom är tjänsteinriktad, med övernattningar och restaurangbesök, de sektorer som drabbats hårdast av coronakrisen.

PrivataAffärer - Igår: 11:35

Trading Direkt om finanspolitiken

  Teknisk analys av Tobbe Rosén: OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent), Beyond Meat, Enzymatica, Eolus Vind, Intrum, Minesto, Net Ent, Net Insight, Optifreeze, Pandox, Sandvik, Scandion Oncology, Tomra, ÅF.  .

PrivataAffärer - Igår: 10:00

Bratt skickar film till alla i finansutskottet

Politikerna måste ta sitt ansvar om ISK ska bli en folksparform att räkna med även i framtiden, säger Frida Bratt. – Det här är en fråga som kräver relativt lite politisk kraft, men som har stor positiv betydelse för de enskilda spararna. För att ”sätta press” på politikerna har hon gjort en film där hon själv förklarar varför utformningen av investeringssparkontot är ett problem.

PrivataAffärer - Igår: 09:22

Här är fredagens färska köprekar

SEB Equities höjer sin riktkurs för vitvaruföretaget Electrolux från 175 till 200 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys. Electrolux B-aktie var på fredagsmorgonen upp 0,8 procent vid cirka 162 kr.

PrivataAffärer - Igår: 09:06

Stefan Persson fortsätter tanka H&M

Aktieköpen gjordes i tre transaktioner mellan den 30 juni och den 2 juli, för kurser mellan 134 och 139 kr per aktie.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.