PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 09 July, 10:08

PrivataAffärer - 03 jun 20 kl. 07:18

Elektas vd avgår med omedelbar verkan”Det har varit ett privilegium att leda Elektas resa under de senaste fyra åren och hjälpa våra kunder att förbättra livet för miljontals cancerpatienter runt om i världen. Jag är stolt över att ha varit med och drivit Elekta framåt för att revolutionera canceromsorgen. Jag önskar Elekta och alla anställda all framgång under de kommande åren. Jag ser nu fram emot att ägna mig åt mina intressen och andra saker i livet,” säger Richard Hausmann. ”Vi respekterar Richards önskan om att avgå och avsluta sitt uppdrag på Elekta, vi tackar honom för hans bidrag och önskar honom allt gott för framtiden”, säger Elektas ordförande Laurent Leksell.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Elektas, Elekta, Richard Hausmann, Richards, Laurent Leksell, Gustaf Salford

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elektasvd , avgårmed , omedelbar, verkan
Helsingborgs Dagblad - 02 jun 20 kl. 20:25

Elektas vd slutar med omedelbar verkan

Medicinteknikbolaget Elektas vd Richard Hausmann avgår med omedelbar verkan. Han har själv beslutat att avgå av personliga skäl, enligt ett pressmeddelande. Elekta är noterat på Stockholmsbörsen och verksamt inom strålbehandling av cancer, med över 4 00.

GöteborgsPosten - 02 jun 20 kl. 20:25

Elektas vd slutar med omedelbar verkan

Medicinteknikbolaget Elektas vd Richard Hausmann avgår med omedelbar verkan..

Realtid - 02 jun 20 kl. 20:45

Elektas vd och koncernchef slutar med omedelbar verkan

Elekta  meddelar idag att Dr Richard Hausmann, verkställande direktör och koncernchef, med omedelbar verkan har beslutat att avgå av personliga skäl. .

Cornucopia - 23 mar 20 kl. 12:34

AB Volvo säger upp ca 5000 konsulter med omedelbar verkan

Tunga fordonsindustrikoncernen AB Volvo säger upp i princip samtliga 5 000 konsulter med omedelbar verkan rapporterar Dagens Industri. Man hänvisar till force majeure, men uppsägningarna kan vara brott mot avtal. Oavsett får konsulterna gå direkt.

Affärsvärlden - 04 okt 13 kl. 12:45

Kullager-vd avgår med omedelbar verkan

Juergen Geissinger, vd för den tyska kullagertillverkaren Schaeffler, avgår med omedelbar verkan. Ny tillförordnad vd blir bolagets finanschef Klaus Rosenfeld..

Expressen - 15 jan 14 kl. 23:35

Yahoo-chef avgår med omedelbar verkan

Internetföretaget Yahoos operative chef Henrique de Castro avgår med omedelbar verkan..

Nya Wermlands Tidningen - 23 jan 14 kl. 16:11

Nämndordförande avgår med omedelbar verkan

Den politiska härdsmältan i Årjäng fortsätter. Efter turerna kring skolchefen avgår nu barn- och utbildningsnämndens ordförande med omedelbar verkan. – Ett självklart beslut, säger Annika Holmstrand (C)..

Affärsvärlden - 09 mar 15 kl. 11:08

Bisnodes vd avgår med omedelbar verkan

Lars Pettersson avgår med omedelbar verkan som vd för informationsbolaget Bisnode. Finanschef Anders Berg tillträder som tillförordnad vd..

PrivataAffärer - 09 apr 15 kl. 14:38

Finansinspektionens generaldirektör avgår med omedelbar verkan

Finansinspektionens generaldirektör Martin Andersson avgår med omedelbar verkan, erfar TT....

JAffärer.se - 16 maj 16 kl. 12:18

Elmias avgår med omedelbar verkan

Robert Sumberesi avgår som vd för Elmia med omedelbar verkan. Det skriver företaget i ett pressmeddelande på måndagen. Styrelsens ordförande Roger Jonsson går in som tillförordnad vd.

SvD - 08 nov 16 kl. 15:23

Eltels ordförande avgår med omedelbar verkan

Eltels styrelseordförande, Gerard Mohr, har beslutat att avgå från sin position och lämna styrelsen med omedelbar verkan. Styrelsen har valt Ulf Lundahl som ny ordförande fram till dess en ny ordförande valts av nästa bolagsstämma som hålls den 28 april..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

SCB: Konsumtionen sjönk nästan 10 procent i maj

Jämfört med månaden före steg konsumtionen 1,2 procent, i säsongsrensade värden. Under tremånadersperioden till och med april sjönk konsumtionen 8,3 procent jämfört med samma period föregående år. Den branschgrupp som påverkade hushållskonsumtionen negativt var transporter och detaljhandel med och service av motorfordon, som minskade med 28,7 procent i fasta priser Den branschgrupp som påverkade hushållskonsumtionen positivt var bostad, elektricitet, gas och uppvärmning, som ökade med 1,6 procent i fasta priser I april sjönk hushållens konsumtion med reviderade -10,7 procent jämfört med samma månad året före (-10,0).

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Betting: Kepler upprepar köp i sektorn

Kindreds riktkurs höjs till 80 kr, från 78 kr. ”Efter Kindreds starka preliminära uppdatering för det andra kvartalet har vi höjt våra uppskattningar avsevärt för 2020 då den negativa effekten på sportbetting har varit lägre än väntat samtidigt som kostnadsbesparingarna också gett resultat”, skriver analyshuset. Betsson höjs samtidigt till 73 kr, från 65 kr.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är torsdagens färska köprekar

Pareto inleder bevakning av Surgical Science med en köprekommendation och riktkurs 97 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Surgical Science stängde på 76,40 kr på torsdagen.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Öresund: Substansvärdet minskade 20 procent

”Detta är 16,7 procentenheter sämre än SIX Return Index som sjönk med 4,1 procent under motsvarande period”, skriver Öresund. Under andra kvartalet ökade substansvärdet med 12,9 procent justerat för lämnad utdelning medan SIX Return Index steg med 17,2 procent. Resultat efter skatt för bolaget för andra kvartalet blev 556 miljoner kr (240).

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Uppgifter: SEB överväger överklaga miljardboten

Enligt tidningen finns det en ”reell” möjlighet att SEB tar strid med FI och konstaterar samtidigt att det vore ”exceptionellt ovanligt” om så sker. Konkurrenten Swedbank valde att inte överklaga sin sanktionsavgift på 4 miljarder kr som Swedbank fick med anledning av att banken hade haft allvarliga brister i arbetet att motverka penningtvättsrisker i sin baltiska verksamhet.  .

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Fonder: Rekordutflöden från brittiska aktiefonder

En rekordsumma om 679 miljoner pund, motsvarande drygt 7.867 miljoner svenska kr, togs ut från aktiefonder under juni, vilket är den högsta summan hittills. – Det finns ingen tvekan om att investerare plockat hem vinsterna som de gjort sedan börsraset i mars.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Husqvarna gör omvänd vinstvarning

Nettoomsättningen beräknas vara omkring 13.500 miljoner kronor under andra kvartalet (13.789), en minskning med 2 procent jämfört med föregående år.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Affärsvärlden: Aktien som fortfarande är köpvärd

Även om effekten tycks vara temporär så är det ändå ett styrketecken att Kindred kan växa spelöverskottet trots många uppskjutna och inställda sportevenemang, anser Affärsvärlden. ”Givet att 2021 ser ut att bli ett rikligt sportår så kan Kindred säkerligen bli en relativ vinnare i spelsektorn kommande år. Bolaget ser även ut att ha en intressant position för att ta vara på tillväxtmöjligheterna i USA”, skriver tidningen.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Citi: Ericssons prognoser för 2020 höjs i betydande grad

Electrolux aktie var vid lunchtid upp 5 procent efter att vitvaruföretaget meddelat att förlusten för det andra kvartalet blir mindre än tidigare väntat. Bolaget förklarade den positiva utvecklingen under senare delen av kvartalet främst med att restriktioner i Europa gradvis upphävts. Rörelseresultatet beräknas enligt Electrolux bli omkring -100 miljoner kr, jämfört med tidigare bedömning om en ”betydande” förlust.

PrivataAffärer - Igår: 08:55

Här är onsdagens färska köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Fabege till köp från behåll. Riktkursen höjs till 140 från 125 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.