SVT > Inrikes

Monday, 06 July, 04:40

SVT - 02 jun 20 kl. 22:14

Hallengren: För tidigt att utvärdera hur pandemin hanteratsDet är för tidigt att utvärdera hur pandemin har hanterats på Sveriges äldreboenden. Det säger Lena Hallengren (S) efter SVT:s granskning som visar på en överdödlighet på 30 procent. – Att efter tre och en halv månad dra slutsatser och jämföra sig med en del länder tror jag är olyckligt, säger socialministern..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sveriges, Lena Hallengren, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HallengrenFör , tidigtatt , utvärderahur , pandemin, hanterats
Sydsvenskan - 25 mar 15 kl. 20:39

Utvärdera mera

Sociala investeringsfonder är det nya grå – som i kommunalgrå.Sedan Norrköpings kommun var först ut 2010 med att inrätta en social investeringsfond har konceptet spridit sig över Sverige.Idag har minst var femte kommun, två landsting och två regioner infört sociala investeringsfonder.

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 15 kl. 20:39

Utvärdera mera

Sociala investeringsfonder är det nya grå – som i kommunalgrå.Sedan Norrköpings kommun var först ut 2010 med att inrätta en social investeringsfond har konceptet spridit sig över Sverige.Idag har minst var femte kommun, två landsting och två regioner infört sociala investeringsfonder.

BT - 12 jul 12 kl. 00:45

Dags att utvärdera biståndet

Utvärderingen av svenskt bistånd har skärpts på senare år vilket i grunden är positivt. Skattebetalarna får en möjlighet att se vad medlen används till och biståndet vrids mot mer utvecklingstänkande och mindre utgiftstänkande. Att låta utvärdera eller till och med att skapa en myndighet med uppgift att se hur de drygt 30 miljarderna årligen används behöver dock inte medföra bättre resursanvändning.

YLE - 06 aug 14 kl. 09:13

Större satsning på att utvärdera utbildningen

En nyckel till den finländska utbildningens framgång är att den utvärderas noggrant. Det nygrundade NCU, Nationella centret för utbildningsutvärdering, ska se till att det här sköts ännu bättre i framtiden. Inom det nya centret för utbildningsutvärdering samlas alla olika instanser under samma tak.

YLE - 21 apr 17 kl. 15:00

Konsttestarna låter åttondeklassarna utvärdera konst

Konst är något som de flesta har en åsikt om. Vissa älskar det, andra tycker att många konstgrenar känns som elitistiskt bajs. De flesta gillar något och ogillar annat, vi tänker förstås alla olika.

YLE - 16 aug 17 kl. 05:31

Vörå vill utvärdera kommunsammanslagningen

Nu skall processen kring sammanslagningen av Vörå utvärderas. Resultatet kan var till nytta för både Vörå och andra kommuner. Förslaget kommer från Rainer Bystedt, i dag styrelseordförande.

Skånskan - 16 mar 20 kl. 15:30

”Utvärdera psykiatriflytt”

ESLÖV/Kristianstad Nu vill regionpolitikern Per Einarsson (KD) att den tillfälliga flytten av vuxenpsykiatrin i Eslöv ska utvärderas.
Samtidigt ser han många fördelar med en permanent flytt till Lund.Förslaget om utvärderingen läggs av Per Einarsson (KD) som är ordförande i psykiatri- habilitering- och hjälpmedelsnämnden i Region Skåne.

BT - 18 dec 14 kl. 13:04

Svårt utvärdera företagsstöd

Statliga insatser till näringslivet kan vara bortkastade pengar - eller inte. Enligt en granskning av Riksrevisionen går det inte att veta om insatserna får effekt eftersom aktörerna som har hand om uppdraget inte är skyldiga att lämna ut uppgifterna. "Det är väsentligt att anslagen från riksdagen används på det sätt som riksdagen har bestämt.

DI - 11 dec 18 kl. 14:30

ChromoGenics får beställning från Korea för att utvärdera ConverLight

ChromoGenics AB (publ) har tecknat en kommersiell order på ca 200 TSEK med ett bolag i Korea i syfte att utvärdera ConverLight® för den koreanska marknaden. Syftet är att dels se hur produkten möter de koreanska kraven men också att utvärdera formerna för ett eventuellt samarbete mellan bolagen..

DI - 09 jan 19 kl. 15:17

Fedchef: Första halvåret blir viktigt för att utvärdera policy

Första halvåret i år kommer att bli viktigt för att utvärdera Feds policy, centralbanken har kapacitet att avvakta och utvärdera inkommande data..

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Därför stormar det kring Carl von Linné

Statyer av historiska rasister har välts över ända i flera länder. Och i svallvågorna av Black lives matter har en debatt om Carl von Linné blossat upp i Sverige..

SVT - 7 timmar sedan

Undersökning: Var femte vill jobba mer på distans efter corona-krisen

Trenden med digitala möten kommer stärkas även efter covid-19. Var femte vill arbeta mer på distans efter krisen, än de gjorde innan, visar en undersökning av DN/Ipsos..

SVT - 9 timmar sedan

Näthatsgranskaren vill att Facebook Sweden ska få böter – för att man inte stoppar rasism

Flera svenska bolag bojkottar Facebook – som anklagas för att inte stoppa hat, rasism och desinformation. Nu begär Näthatsgranskaren en nedlagd polisanmälan överprövad för flera inlägg som man bedömer utgör hets mot folkgrupp..

SVT - 9 timmar sedan

Facebook i Sverige: Bojkott inte rätt väg att gå

Facebook vill inte ha hatiskt innehåll på sin plattform, enligt Sverigechefen Sam Rihani. Men han tror inte att den bojkott mot bolaget som annonsforum, som flera svenska företag anslutit till, är rätt väg..

SVT - 11 timmar sedan

Uppgifter: Arbetsmiljöverket stoppade egen coronainformation

I april tog Arbetsmiljöverket fram information till arbetsgivare och personal inom hemtjänsten om hur de skyddar sig mot covid-19. Men experterna har hindrats i två månader att publicera informationen, uppger den fackliga publikationen Kommunalarbetaren..

SVT - 12 timmar sedan

Stora vattensläpp från låg höjd – se när brandflyget övar

När en skogsbrand tar fart någonstans i Sverige, ska de nya brandplanen nu snabbt kunna vara i luften. De kan släppa enorma volymer vatten över branden på kort tid..

SVT - 12 timmar sedan

Efter extrembränderna 2018 – så brandbekämpar MSB från luften

Efter den extrema brandsäsongen 2018 fick Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i uppdrag av regeringen att stärka beredskapen vid skogsbränder. I dag står tio helikoptrar beredda dygnet runt under skogsbrandssäsongen – nytt för i år är två skopande flygplan. – Krisberedskapen för att hantera skogsbränder är jättemycket bättre än för två år sedan, säger Anna Lindbäck, pressansvarig vid MSB..

SVT - 13 timmar sedan

Särskild container för växter som tar över

Intresset för att försöka stoppa alla de invasiva växter som finns i Sverige har ökat kraftigt. Länsstyrelser, Naturvårdsverket och Naturskyddsföreningen uppmanar allmänheten att hålla uppsikt efter till exempel lupiner, vresros, skunkkalla och parkslide..

SVT - 21 timmar sedan

Större majoritet vill ha färre asylsökande

En ökande majoritet vill att Sverige ska ta emot färre asylsökande, medan en krympande minoritet vill att Sverige tar emot fler. Det är resultatet av en opinionsmätning som Novus har gjort för SVT. När det gäller frågan om ett volymmål, eller tak för antalet asylsökande, är osäkerheten stor bland väljarna..

SVT - Igår: 03:51

Skärpta regler för att få använda en drönare

Har du en drönare som väger mer än 250 gram så måste du snart registrera dig som operatör hos Transportstyrelsen. Sen måste du även utbilda dig och ta ett drönarkort. – Det här är inte genomtänkt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.