FriaTider > Nyheter

Monday, 06 July, 05:06

FriaTider - 02 jun 20 kl. 17:11

Läkaren: Sveriges strategi drivs av "faktaresistens"
Läs mer på FriaTider

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LäkarenSveriges , strategi, drivsav , faktaresistens
YLE - 09 maj 14 kl. 04:29

Världsarvets strategi med människor och miljö i fokus

Företagarna, invånarna, miljön och besökare ska gynnas. Det är utgångspunkten för Korsholms strategi för världsarvet som fick grönt ljus i utvecklingssektionen och nu går till kommunstyrelsen. Turismen ska skapa arbetsplatser och intäkter och i framtiden ska ett ansenligt antal personer vara sysselsatta med att erbjuda tjänster åt väldefinierade kundsegment.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nu kan du gå till läkaren – via webcamÖppet alla dagar i veckan

Skabbiga väntrum med hostande och harklande främlingar kan snart tillhöra dåtiden.  För nu har Sveriges första digitala vårdcentral öppnat – där du som patient kan boka tid och träffa läkare via ett videomöte. – Vi vill öka tillgängligheten till vården.

Sydsvenskan - 08 feb 16 kl. 11:57

Petter Larsson: Köttet som orsakar akut faktaresistens

Faktaresistens brukar det kallas när folk i strid med all världens expertis låter magen styra. Det används ofta om dem som förnekar klimatförändringarna eller inbillar sig att brottsligheten exploderar när den i själva verket minskar. Ni vet, som de japanska aporna som håller för öron, ögon och mun.

Dagensanalys.se - 05 apr 16 kl. 11:31

Faktaresistens orsakas av sympatiska relationer

Många människor strävar efter att upplevas som sympatiska och lätta att umgås med. Det kan även vara lätt att beskriva en person som varandes sympatisk eller osympatisk. Men det finns ett bekymmer med sympatiska relationer, och det är att de bidrar till att bevara status quo och förhindrar fortsatt utveckling.

BT - 06 nov 16 kl. 06:00

Hanna Grahn: Sanningen om faktaresistens

Förra året var faktaresistens ett av nyorden i Sverige. Men frågan är om det inte är nu, under den amerikanska valrörelsen som ordet en gång för alla har slagit rot. Det har blivit mer än ett ord, det säger något om vår tid..

DN - 09 jan 17 kl. 15:35

Martin Jönsson: Domen mot Ulf Karlsson borde avskräcka för faktaresistens

Ulf Karlsson kom lindrigt undan. Ekonomiskt blir han inte så hårt drabbad som han kunde ha blivit av den fällande domen för grovt förtal av Zlatan Ibrahimovic. Men principiellt är domen oerhört viktig.

DN - 05 feb 18 kl. 13:38

Johan Norberg: Faktaresistens är fake news

Ny forskning tyder på att den allmänna oron över faktaresistens är kraftigt överdriven. Johan Norberg utfärdar en varning för att sätta sig på alltför höga hästar i informationsstriden. .

DN - 02 jul 18 kl. 09:33

Isak Skogstad: Kunskapsskolan är bästa medicinen mot faktaresistens

En elev som inte besitter kunskap saknar helt förutsättningarna att tänka kritiskt. Det gör dem mer mottagliga för totalitära idéer och faktaresistens, skriver Isak Skogstad..

SVT - 04 jul 18 kl. 09:09

Faktakollens redaktör: ”Faktaresistens allvarligt samhällsproblem”

Faktaresistens – att inte tro på det som är vetenskapligt bevisat och går att kontrollera – syns tydligt hos anhängare till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Det menar Fredrik Laurin, redaktör på SVT:s Faktakollen..

Västerbottens Folkblad - 18 maj 19 kl. 18:02

Rektorn oroad av faktaresistens

Faktaresistens är ett tydligt hot mot universitetets verksamhet. Det menade Umeå universitets rektor Hans Adolfsson när han på lördagen talade vid vårpromotionen. Han menade att det globalt finns en politisk kraft där de tror mer på politiska argument än den fakta som forskningen visar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.