YLE > Sport

Thursday, 09 July, 15:30

YLE - 02 jun 20 kl. 13:40

”Språklig jämlikhet uppfylls inte” – Åland United anklagar Bollförbundet för missvisande kommentarer i Yle Sportens intervjuMissnöje gällande damligans nya namn och logo..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
United, Bollförbundet, Yle Sportens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Språklig, jämlikhet, uppfyllsinte , Åland, United, anklagar, Bollförbundet, för missvisande kommentarer i Yle Sportens intervju
Sydsvenskan - 25 jan 14 kl. 05:30

Öresund en språklig barriär

Tänk er en svensk borgerlig riksdagsledamot som plötsligt bestämmer sig för att alltid använda ordet ”neger” om svarta människor.Nej, det är svårt att föreställa sig.Men det är vad som händer i Danmark.

Skånskan - 28 sep 16 kl. 14:00

Europeisk språkdag firas

YSTAD Europeiska språkdagen firas i Ystad. Den sätter fokus på språk som redskap och kulturarv genom föreläsningar, workshops och tävlingar.Med språkdagen vill EU-kommissionens representation i Sverige, Europa Direkt sydöstra Skåne, Ystad gymnasium, öka medvetenheten om den kulturella och språkliga mångfalden i Europa.

HBL - 29 dec 12 kl. 05:30

Två språk

Någonstans halvvägs in i nationalspråksstrategin som statsrådet godkände dagarna före jul finns ett avsnitt om tvåspråkighetens kostnader.Avsnittet är nyttig läsning för dem som säger att det blir så dyrt med två språk, då allt från förvaltning, skolor och vård och omsorg till gatuskyltar måste finnas i två versioner. Strategin konstaterar enkelt att man inte specificerar kostnaderna för grundläggande fri- och rättigheter på ett detaljerat sätt.

YLE - 30 aug 13 kl. 09:00

Svensk skola central på språköarna

I det finska Finland finns det 16 orter där en svensk skola eller svenska klasser bildar grunden för det svenska språkets fortbestånd. På alla språköar är det svårt att få bra personal och få ekonomin att gå ihop. Det här visar tankesmedjan Magmas nya studie.

News55 - 01 dec 15 kl. 11:44

”En kloak i det svenska språket” – Björn Ranelid till angrepp mot statsminister Löfven

Björn Ranelid har tröttnat på statsminister Stefan Löfven, åtminstone dennes språkbruk då han härom sistens uttalade sig om våndan och oron inför att unga män som är bosatta i Sverige åker till Syrien och låter värva sig till terrorister. Stefan Löfven hade om detta sagt att ”Det är inte okej”. Något som fick Björn Ranelid att skriva ett långt, förargat inlägg på sin officiella Facebooksida på måndakvällen: ”Så talar en statsminister i Sverige i dag.

Skånskan - 07 apr 16 kl. 09:07

Tät familjekrönika med sinnligt språk

Recension BOK
En främmande känsla
Författare: Orhan Pamuk
Översättning: Mats Müllern
Förlag: NorstedtsDen turkiske nobelpristagaren Orhan Pamuks En främmande känsla är berättelsen om bozaförsäljaren Mevlut Karatas liv, äventyr, drömmar och vänner samt ett porträtt av Istanbul mellan 1969 och 2012 sett ur ett antal personers synvinkel.
Mevlut föddes på den turkiska landsbygden och flyttade till Istanbul för att sälja boza på gatorna. Hans öden och äventyr i staden blir också berättelsen om det turkiska samhällets skeenden med det politiskt oroliga 70-talet, militärregimens 80-tal, återislamiseringen under 90-talet och de senaste årens utveckling mot ett modernare samhälle.

YLE - 13 jan 15 kl. 13:05

Besvär mot skolstängning i Kristinestad

Fyra personer i Kristinestad kräver i ett besvär åtgärdsförbud och ny behandling av beslutet att stänga Lapväärtin koulu. Enligt besvärsställarna handlade fullmäktige emot god förvaltningssed när beslutet om att stänga skolan togs i samband med budgetbehandlingen den 15 december. Bland annat ifrågasätter besvärsställarna behandlingen i finska utbildningsnämnden, där skolstängnignen inte fanns som ett separat ärende.

YLE - 03 apr 17 kl. 23:01

Kulturfondens utdelning: Större summor men färre ansökningar

Svenska kulturfonden har offentliggjort bidragsmottagarna i fondens så kallade novemberomgång. Den totala summan som Kulturfonden delar ut är stabil. Samtidigt jobbar fonden på att bli mer rättvis mellan de olika regionerna.

HBL - 20 okt 12 kl. 16:32

Kyrkan refomeras med kommunen

Kommunreformen innebär att också kyrkan måste anpassa sina strukturer till det nya läget. Även språket måste beaktas, anser biskop emeritus Gustav Björkstrand, som gjort en språkkonsekvensbedömning av de tre modeller som är aktuella. I korthet innebär stiftsmodellen att alla anställda, fastigheter och ekonomin ska skötas på stiftsplanet.

YLE - 17 jan 17 kl. 17:12

Forskare slår larm om valfriheten i vården: Privata bolag kan monopolisera svensk service

Det fria vårdvalet kan komma att påverka svenskspråkigas möjligheter att få tjänster på sitt modersmål. Universitetslektorn i socialt arbete Harry Lunabba ser en risk för att privata aktörer monopoliserar den svenska servicen. I utkastet till valfrihetslag konstateras att välfärdsbolag kan befrias från kravet att erbjuda service på svenska, förutsatt att andra bolag i regionen erbjuder tillräckligt omfattande svenskspråkiga tjänster.

Fler nyheter från YLE

YLE - 21 timmar sedan

VM-kvalet inleds – Finlands handbollsdamer ställs mot Portugal och Turkiet

Gruppens två bästa går vidare..

YLE - 22 timmar sedan

NHL-klubben Chicago Blackhawks behåller det ifrågasatta namnet och emblemet

Klubbnamn och -emblem har blivit ifrågasatta i USA..

YLE - Igår: 14:32

Bekräftat att Fernando Alonso gör formel 1-comeback: "Stallet vill tillbaka upp på podiet och det vill jag med"

Den snart 39-årige spanjoren har tecknat ett tvåårskontrakt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.