DI > Ekonomi

Tuesday, 14 July, 09:52

DI - 02 jun 20 kl. 07:56

Aktieägarna får hoppas på kickstart i höstFordonsindustrins aktier har vänt upp från krisnivåerna, trots att underleverantören Autoliv så sent som förra veckan vittnade om ett svårt. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Autoliv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktieägarnafår , hoppas, kickstarti , höst
Affärsvärlden - 15 apr 15 kl. 14:18

Aktieägarna hoppas på ändring i SCA-toppen

Intresset för SCA-stämman är stort. Redan två timmar innan den formellt startar väntar redan ett hundratal aktieägare på att få komma in..

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 08:25

Dramatisk kurskollaps för aktieägarna

Fingerprint Cards gick för inte alltför länge sedan som en raket på börsen och blev snabbt en hyllad folkaktie. Biometribolaget har i dag 60.000 aktieägare och drygt 8 av 10 av dessa ligger i dag back på sin investering.

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 08:48

Capio ska dela ut miljarder till aktieägarna

Capio kallar till extra bolagstämma den 12 oktober för att besluta om styrelsens förslag om godkännande av avyttringen av Capio Frankrike. Capio meddelar nu även att likviden från transaktionen, om affären godkänns, delvis kommer att användas till att avbetala Capio-koncernens skulder och delvis överföras till aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

YLE - 13 jan 14 kl. 06:50

EU: Muurainen skrev igen ett brev till aktieägarna i Fiskars

Muurainen har nu på nytt skrivit ett brev till aktieägarna i Fiskarsbolaget, där han redogör för de olika skedena i förhandlingarna om markaffärer från år 2008 fram till sommaren 2013.
Det skriver tidningen Etelä Uusimaa. I konflikten mellan Billnäs bruk Ab:s ägare Olli Muurainen och Fiskarsbolaget försöker Muurainen få aktieägare i Fiskars Abp på sin sida, så att Fiskars skulle gå med på att sälja markområden i Billnäs med tanke på det planerade kongresscentret där.

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 10:30

Kommentar: ”Skrämmer slag på aktieägarna”

Det skriver SvD:s Patricia Hedelius om storbankens rapport. Handelsbanken gör, som Dagens PS rapporterade i morse, kreditförluster på över en miljard kronor. Samtidigt skenar kostnaderna och mot bakgrund av det undrar SvD:s skribent ”om en extrautdelning och en i övrigt okej rapport räcker på börsen under onsdagen”.

PrivataAffärer - 23 jan 20 kl. 08:48

Creades ger extra utdelning till aktieägarna

Creades redovisar ett resultat efter skatt på 458 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (131). Resultatet per aktie uppgick till 36:74 kronor (10:50). Substansvärdet per aktie var vid periodens utgång 370 kronor.

YLE - 17 apr 15 kl. 14:43

Elisa håller infomöten för aktieägarna

Telkommunikationsbolaget Elisa bjuder in Anvias aktieägare till två olika informationsmöten. Ett i Vasa och ett i Seinäjoki. Elisa erbjuder alla Anvias aktieägare 2000 euro per aktie.

Dagens PS - 20 mar 17 kl. 11:08

Aktieägarna klagade – vd tappar miljoner

På bild: Goldman Sachs vd Lloyd Blankfein. (Foto: TT) Amerikanska investmentbanken Goldman Sachs mångårige vd Lloyd Blankfein fick betydligt mindre betalt förra året, jämfört med ett år tidigare. Det efter en förändring i lönemodellen som drevs igenom av aktieägarna, rapporterar Financial Times enligt nyhetsbyrån Direkt.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 11:50

Aktieägarna varnas i nya monsteraffären

Volvo-nyheten slår ned som en bomb i näringslivet. ”Det är betydligt sämre att äga aktier när Geely är största ägare”, skriver Di:s Anders Häger. Geely har inga planer på att slå samman AB Volvo och Volvo Cars.

Dagens PS - 09 mar 18 kl. 09:20

Aktieägarna snuvar vd på löneförhöjning

Aktieägarna i Disney har för första gången någonsin röstat emot den föreslagna ersättningen för en vd, rapporterar UPI. Bob Igers föreslagna ersättning med en grundlön på 3 miljoner dollar, en bonus på 20 miljoner dollar och aktier värda 142 miljoner dollar blev nedröstad med 52 procent av rösterna. Ersättningen skulle träda i kraft i samband med Disneys formella avslutande av köpet av Fox tillgångar för 52 miljarder dollar.

YLE - 15 mar 18 kl. 12:50

Trängsel då Nordeas bolagsstämma börjar i Stockholm - de små aktieägarna övertygade om att huvudkontoret flyttar till Helsingfors

Det råder ingen tvekan bland aktieägarna att Nordeas huvudkontor flyttar från Stockholm till Helsingfors. Bolagsstämman i dag ska bara välsigna beslutet, säger en av de små aktieägarna..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

EQT säljer vidare IFS för över 31 miljarder kronor

EQT säljer affärssystembolaget IFS, som köptes ut från börsen 2015. Försäljningsvärdet uppgår till över 3 miljarder euro, skriver….

DI - 15 minuter sedan

Inflationen steg mer än väntat i juni

KPIF (KPI med fast ränta) steg 0,6 procent i juni jämfört med föregående månad enligt SCB, och var upp 0,7 procent jämfört med samma månad….

DI - 5 minuter sedan

Kursraketer faller i börsstarten

Två av årets stora kursraketer tillbaka i den inledande handeln på tisdagen..

DI - 4 minuter sedan

Dystert på Europas börsgolv

Europas börser faller tillbaka under tisdagen efter en stark inledning på veckan. .

DI - 1 timme sedan

Bioarctic initierar nytt fas 3-program

Forskningsbolaget Bioarctic initierar nytt fas 3-program (AHEAD 3-45) med läkemedelskandidaten BAN2401 i preklinisk asymtomatisk Alzheimers….

DI - 1 timme sedan

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

I tisdagens nyhetsflöde syns delårsrapporter från bolag som SBB, Avanza och JM. Det kan också noteras att Wall Street vände ner rejält….

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen sjunker – Hexagon i topp efter omvänd vinstvarning

Stockholmsbörsen faller tillbaka på tisdagen efter föregående dags starka utveckling..

DI - 1 timme sedan

Klockjätten sämre än väntat i andra kvartalet

Schweiziska klocktillverkaren Swatch redovisar ett rörelseresultat för det första halvåret som var under analytikernas förväntningar..

DI - 45 minuter sedan

Midsona utser Max Bokander till CFO

Max Bokander har utsetts till ny CFO på Midsona AB. Han kommer att ersätta Lennart Svensson som beslutat sig för att lämna koncernen..

DI - 45 minuter sedan

Spanska konsumentpriserna sjönk som väntat

De spanska konsumentpriserna steg 0,5 procent i juni jämfört med månaden före och sjönk 0,3 procent från samma månad året före..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.