Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 12 July, 02:04

Cornucopia - 02 jun 20 kl. 07:28

Positiv börs överalltGårdagen bjöd på positiva börser över hela linjen och uppgångarna fortsätter i Asien. Det mesta talar därmed för en positiv börs även idag.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Asien, Trumpistan, Omxspi, Nikkei, Hang Seng, Sverige, Stefan Löfven, Medelhavsländernas, EU, För

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positiv, börs, överallt
BT - 01 dec 14 kl. 07:52

Skidbacke positiv för Bollebygd

Årets Bollebygdsambassadör 2015 är inte en, utan hela sju personer. I somras tog de över den nedgångna skidanläggningen Bollekollen och på ett halvår har de röjt backarna, lagat liften, rustat upp byggnaderna och öppnat upp anläggningen för allmänheten. BT var på besök i sommar när killarna nyligen hade tagit över Bollekollen och redan då såg man att de var igång direkt.

Nyan - 26 mar 15 kl. 20:13

Kommissionen vill tillåta tv överallt

Att företag hindrar tv-tittare från att ta del av tv-program i andra länder är ett hinder för den inre marknaden. Det konstaterar EU-kommissionen enligt webbtidningen European Voice. En av dem som vill ha bort den så kallade ”geo-block”, den geografiska begränsningen, är EU-kommissions viceordförande Andrus Ansip från Estland, som har ansvar för EU:s digitala marknad.

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 13:00

Svaga kronan: Dyrare semester nästan överallt

Den amerikanska dollarn har till exempel stärkts cirka 8 procent mot den svenska kronan. Men det är inte bara USA-resorna som blir dyra, då även euron, liksom det brittiska pundet, har stärkts gentemot kronan, båda med mellan 3-4 procent. Det finns dock ett lysande undantag.

GöteborgsPosten - 13 jun 19 kl. 22:50

Fyran Duplantis likgiltig: "Var överallt"

Att hoppa av college gav ingen omedelbar positiv effekt för Armand Duplantis. Jag hittade aldrig rytmen, säger stavhopparen till SVT..

Nerikes Allehanda - 28 jun 17 kl. 04:52

Här är biblioteket som kan poppa upp lite överallt: " Fått en otroligt positiv respons"

Under två veckor har man på biblioteket fyllt en lastcykel med böcker och en del målarfärg på morgonen och gett sig ut i Örebro. Det är vad man kallar för ett pop up-bibliotek..

Cornucopia - 24 feb 19 kl. 15:07

Tanzania - Hakuna matata

Min högst anekdotiska upplevelse av Tanzania är att det är ett välordnat och lugnt land, där man bemöter turister med seriös välvilja och ordningssinne. De problem som existerar bemöts generellt med den informella devisen hakuna matata, motsvarande Australiens no drama. Nedan följer mina generella intryck av landet.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

YLE - 01 jun 16 kl. 15:24

"Vad bra svenska du pratar" – video om finlandssvenskar sprids

Metro Debatt i Sverige har publicerat en video om finlandssvenskar på Facebook som delats flitigt. På onsdagseftermiddagen hade klippet setts av över 40 000 människor. I klippet medverkar Julia Brink som är verksamhetsledare för Finlandssvenskarnas riksförbund i Sverige.

YLE - 03 aug 16 kl. 14:37

Stjärnan i nya Bodomfilmen Mimosa Willamo har vuxit upp nära sjön

En ny skräckfilm, som är inspirerad av morden vid Bodom träsk, har premiär i augusti. Mimosa Willamo, en av huvudrollsinnehavarna, brukade själv ofta cykla till sjön och simma där som liten. Är du en vän av amerikanska rysare där ungdomar tältar i skogen och mördas en efter en?

Politikerbloggen - 22 dec 12 kl. 17:18

En alldeles särskild önskelista


DEBATT. Julen är barnens högtid, så säger vi ofta. Men samtidigt som barn kanske aldrig haft det så bra i världen som nu, så ställs många utanför vad vi tycker hör till en bra barndom.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 9 timmar sedan

General Ben Hodges: Förutsättningarna finns för rysk invasion av Ukraina i september

I en intervju hos InformNapalm säger den pensionerade generaen Ben Hodges, tidigare befälhavare för USA:s styrkor i Europa, att förutsättningarna för en rysk invasion av Ukraina i september finns på plats. Grunden ligger i en desinformationskampanj om en humanitär katastrof på Krim på grund av avsaknad av vatten, och angreppet kommer i så fall ske i samband med övningen Kaukasus-202 och angreppet kommer ske för att ta Kahkovka-dammen, som dämmer upp floden Dnepr, samt ett försök att ta hela Ukrainas kust mot Svarta Havet. Ben Hodges i Almedalen 2017.

Cornucopia - 13 timmar sedan

SAS medger: Bryter mot lagen - har bara betalat tillbaka en tredjedels månad på snart fyra månader - räkna med flera års väntetid, om inte konkurs först

Det så kallade flygbolaget SAS medger i en artikel hos SVT att man bryter mot lagen och inte betalat tillbaka inom sju dagar för inställda flyg. I själva verket har man än så länge på snart fyra månader bara klarat av att betala tillbaka en tredjedel månads flygningar, vilket ger en prognos om att i nuvarande kanske ha betalt tillbaka exempelvis juni månads flighter år 2022.
SAS möter inte längre kunderna med ett leende.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Färre konkurser per capita i Sverige än Norge och Danmark under coronavåren

Svenska Dagbladet rapporterar att statistik från Bisnode visar på färre konkurser per capita i Sverige än i Norge och Danmark under coronakrisen. För att få klick och delningar från coronahaveristerrna rubriksatte man dock det hela till att det skulle vara fler konkurser i Sverige, utan att ta hänsyn till storleken på länderna.Fler konkurser per capita, trots oljan och vattenkraften.

Cornucopia - Igår: 13:55

Fredagsmys: Butiker, krogar, båtar och norrmän i coronakrisens semester-Bohuslän

Dags för lite fredagsmys och en insiderrapport om hur det går för turistorterna i Bohuslän under coronatiderna. Mycket är annorlunda, och det finns vinnare och förlorare, men brist på folk är det inte. Utom norrmän.

Cornucopia - Igår: 13:04

Elpriset en klassfråga - konstigt att vänstern inte vill ha kärnkraft och nätinvesteringar

Elpriserna och bristen på el är en klassfråga, som främst kommer drabba låginkomsttagare och den så kallade arbetarklassen, medan tjänstemannaklassen, och medelklassen kommer ha råd och i lägre grad se sina jobb slås ut. Ur det perspektivet är det mycket underligt att vänstern inte vill ha mer kärnkraft, eftersom arbetarrklassens industrier bygger på billig och god tillgång till energi, och inte god vilja. Untz, untz, untz!

Cornucopia - Igår: 11:22

Ingen dröjsmålsränta på Swedbanks penningtvättböter från Finansinspektionen

Penningtvättbanken Swedbank har ingen dröjsmålsränta på fakturan om 4 GSEK de fått från Finansinspektionen (FI) som sanktion för att ha tvättat ryska pengar. Förmodligen kommer inte heller SEB få någon dröjsmålsränta. Detta innebär att bankerna i princip kan skita i att betala och bara bokföra böterna som en skuld.

Cornucopia - Igår: 10:24

Musk: Tesla når nivå 5-autopilot i år (på en tom motorväg dagtid vid vackert väder i Kalifornien)

Teslas VD Elon Musk har nu påstått att Tesla ska ha tekniken för full autonomi och självkörande bilar i år. Antagligen handlar det utifrån hur kass och begränsad autopiloten är idag om att man kan nå nivå 5 på en tom motorväg dagtid vid vackert väder i Kalifornien. Dessutom först om fem år, givet Musks sedvanliga tidsoptimism.

Cornucopia - Igår: 08:29

Guldpriset vänder ner från 1800 USD-nivån - breda börsnedgångar och vinsthemtagningar

Guldpriset var i dagarna uppe och nosade över den viktiga 1800 USD-nivån, men faller tillbaka ner idag tillsammans med börserna i Asien såväl som USA och resten av världen. Antagligen kommer fredagen präglas av vinsthemtagningar.Investeringsguldtackor.

Cornucopia - I förrgår: 15:49

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia?

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband med betalning. För mer information och anmälan använd denna länk.
Finanskursen är en distansutbildning på tolv veckor vilken tagits fram av hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding.

Cornucopia - I förrgår: 11:54

Tillväxtverket: Elbristen leder till upp till 280 000 förlorade jobb i storstadsområden och närliggande - och bostadsbrist

Tillväxtverket har gjort en analys av konsekvenserna av elbristen för Mälardalen och Stor-Stockholm, Skåne och Västra Götalands län. Regeringens nedstängning av kärnkraften och oförmåga att ordna fram överföringskapacitet av el från bland annat Norrland kommer till år 2040 leda till upp till 280 000 förlorade jobb i dessa tre regioner. Dessutom leder det till relativt sett minskad befolkning på grund av bostadsbrist eftersom nu bostadsområden inte kan byggas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.