SVT > Inrikes

Saturday, 04 July, 04:06

SVT - 02 jun 20 kl. 06:20

Överdödligheten på äldreboenden – i fem graferSVT Nyheter har granskat överdödligheten på äldreboenden under coronapandemin. Här är boendena som sticker ut, regionerna som drabbats hårdast och de dödligaste dagarna – förklarat i fem grafer..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överdödligheten, äldreboendeni , fem, grafer
Cornucopia - 27 jun 20 kl. 20:05

Överdödligheten under coronapandemin i ett urval av länder

Nedan hittar ni grafer över överdödligheten i ett urval av länder inom EU och två av Brexit-Storbritanniens länder. Eftersom olika nivå av testning och olika metoder att redovisa vem som dött av Covid-19 eller ej är det i slutändan bara överdödligheten man kan titta på, givet att de till Euromomo anslutna länderna inte tolkar och redovisar döden olika, utan man är överens om vad som är en död människa.Summerad överdödlighet (relativ överdödlighet, z-värde) för urvalet av länder under tre olika tidsperioder.

Cornucopia - 27 apr 20 kl. 12:33

SCB: Överdödligheten fortsätter stiga - högsta dödstalet enskild vecka på tjugo år

Överdödligheten i Sverige ser ut att fortsätta stiga på grund av coronaviruset. SCB skriver även att man mätt upp "årtusendets högsta dödstal", varför man nu väljer en sådan rubriksättning när det handlar om de senaste 20 åren.
Antal döda per månad i Sverige 2017 - 2020.

Aftonbladet - 11 maj 20 kl. 11:34

Överdödligheten fortsätter att minska

▸ Den så kallade överdödligheten i Sverige fortsätter att sjunka sedan toppen i mitten av april, visar statistik från SCB..

Helsingborgs Dagblad - 11 maj 20 kl. 11:34

Överdödligheten fortsätter att minska

Den så kallade överdödligheten i Sverige fortsätter att sjunka sedan toppen i mitten av april, visar statistik från SCB. Toppnoteringen är fortfarande vecka 15 som nu justerats till 2 554 dödsfall, vilket är det högsta antalet döda under en vecka som ra.

Sydsvenskan - 11 maj 20 kl. 11:34

Överdödligheten fortsätter att minska

Den så kallade överdödligheten i Sverige fortsätter att sjunka sedan toppen i mitten av april, visar statistik från SCB. Toppnoteringen är fortfarande vecka 15 som nu justerats till 2 554 dödsfall, vilket är det högsta antalet döda under en vecka som ra.

UNT - 11 maj 20 kl. 11:34

Överdödligheten fortsätter att minska

Den så kallade överdödligheten i Sverige fortsätter att sjunka sedan toppen i mitten av april, visar statistik från SCB..

GöteborgsPosten - 11 maj 20 kl. 11:34

Överdödligheten fortsätter att minska

Den så kallade överdödligheten i Sverige fortsätter att sjunka sedan toppen i mitten av april, visar statistik från SCB..

Expressen - 02 jun 20 kl. 07:32

MORGONENS NYHETER: Kaos vid Vita huset när Trump hotade om militär • Polisjakt efter gärningsmän efter knivmord • 30 procents överdödlighet på äldreboenden

Donald Trump har hotat att sätta in militär mot protesterna – samtidigt som kaos utbröt vid Vita huset.■■■En man i 25-årsåldern har dött efter att ha blivit knivskuren i Helenelund, norr om Stockholm.■■■Överdödligheten på Sveriges äldreboenden har varit närmre 30 procent under våren, rapporterar SVT.

Cornucopia - 14 maj 20 kl. 12:14

Reviderat: Överdödlighet i april enligt SCB

SCB:s senaste rapport om antalet döda per dag i Sverige visar på en kraftig ökning av antalet döda i Sverige i april. Blogginlägget har reviderats, pga summering av fel kolumn tidigare.
Antal döda i Sverige per månad.

Dagens Medicin - 24 jun 15 kl. 15:19

Ebola kan ha orsakat överdödlighet i malaria

Ebolautbrottet i Västafrika ledde till att tiotusentals fall av malaria inte behandlades. Resultatet är troligen att överdödligheten i malaria översteg det antal som dog av den fruktade blödarfebern, enligt amerikanska forskare..

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Lena Hallengren: ”Kommuner har ansvaret för att anställda har rätt utrustning”

Socialminister Lena Hallengren reagerar starkt på SVT:s granskning om att kommuner och regioner köpt in icke godkänd skyddsutrustning. – Det är högst olyckligt att många regioner och kommuner har köpt osäker utrustning. Det är arbetsgivarens ansvar att de anställda har rätt utrustning, så de kan skydda sig själva och även brukare och patienter..

SVT - 12 timmar sedan

Kryssningsbolaget Birka Cruises lägger ner

Coronapandemin driver på nedskärningar hos kryssningsföretagen. Eckerökoncernen lägger ner verksamheten i kryssningsföretaget Birka Cruises med över 500 anställda. Och Tallink Silja säger upp nära 300 svenska medarbetare..

SVT - 15 timmar sedan

Marmorstein: ”Kommer att bli ett väldans liv internt inom S”

Det så kallade ”riktmärket” som ska sätta nivån för hur många asylsökande Sverige ska ta emot är en omstridd fråga inom Socialdemokraterna. Om S gör upp med M om ett riktmärke eller tak kan man vänta sig reaktioner internt, säger SVT:s politiska kommentator Elisabeth Marmorstein, i en kommentar till Mikael Dambergs intervju i Morgonstudion..

SVT - 15 timmar sedan

Marmorstein: ”Han vill blidka båda sidorna”

Debatten om migrationspolitiken fortsätter både mellan och inom partierna. För Centerpartiets del har det uppstått en intern konflikt den ena sidan vill ha en stramare riktning, medan den andra vill se en generösare politik. – Anders W Jonsson försöker blidka båda sidor, som han brukar göra i sådana här lägen, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 15 timmar sedan

Kris i förlossningsvården i sommar – över 1 000 arbetspass obemannade

Det är kris i förlossningsvården i stora delar av landet under sommaren. Fler än 1 000 arbetspass är fortfarande obemannade och personal tvingas flytta sina semesterveckor för att lösa situationen. På Danderyds sjukhus i Stockholm hävdar man att bemanningskrisen nu är löst – men enligt Svenska Barnmorskeförbundet saknas det fortfarande personal till hundratals arbetspass..

SVT - 15 timmar sedan

Emma upplevde stressen på förlossningen: ”Kände mig snuvad och ledsen”

Emma Ehrenström födde sitt tredje barn för några veckor sedan på Södersjukhuset i Stockholm och hon märkte av att det var stressigt för personalen. – Jag kände mig inte lika sedd och hörsammad som vid mina tidigare förlossningar, säger hon..

SVT - 16 timmar sedan

KD om hårda coronakritiken: ”Fick inte gehör”

KD:s Ebba Busch har beskrivit det som att regeringen ”med berått mod” låtit en omfattande spittspridning i samhället. I Morgonstudions partiledarintervjuer förklarar gruppledaren Andreas Carlsson varför partiet varit bland de vassaste i sin kritik av svensk coronastrategi – samtidigt som man sade sig sluta upp bakom regeringen under våren..

SVT - 17 timmar sedan

Anders W Jonsson (C): Beredda att kompromissa om migrationen

C vill inte ha ett volymmål för asylsökande, men just den frågan är hetast i de fortsatta förhandlingarna i migrationskommittén, där partiet ingår. – Det viktigaste för oss är att göra skillnad i människors vardag. Då kan man inte sätta sig vid sidan om och säga att vi är inte beredda att kompromissa om någonting, säger Anders W Jonsson (C), vikarierande partiledare i Morgonstudion..

SVT - 19 timmar sedan

Pytonorm i svenska frysdiskar: Experten kritisk

Runt om i Sverige går det att hitta pytonorm i mataffärernas frysdiskar. – Det är inte alltid som de här djuren avlivas på rätt, säger Jan Westin, zoolog och grundare av organisationen Animals HOPE..

SVT - Igår: 09:57

Låga grundvattennivåer i delar av Sverige

Just nu är det låga grundvattennivåer i flera delar av landet. I nuläget är det ingen akut vattenbrist men över 35 kommuner har infört bevattningsförbud. – Den här situationen kan bli vanligare i framtiden, säger Birger Wallsten, dricksvattenexpert på branschorganisationen Svenskt vatten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.