SVT > Inrikes

Friday, 10 July, 17:47

SVT - 02 jun 20 kl. 06:21

Epidemiologen: Därför är det viktigt att titta på överdödlighetSveriges äldreboenden har en tydlig överdödlighet under coronapandemin. Men vad kan man egentligen dra för slutsatser av det? Karin Modig, docent i epidemiologi vid Karolinska Institutet, förklarar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Modig, Karolinska Institutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EpidemiologenDärför är det , viktigtatt , titta, överdödlighet
Cornucopia - 07 apr 20 kl. 14:54

SCB: Ingen preliminär överdödlighet i mars trots coronautbrottet

SCB har publicerat preliminär dödstalstatistik för februari och mars månad. Den visar inte på någon överdödlighet, inte ens när man stryker de senaste två veckornas eftersläpande siffror.
Antal döda 1 - 20:e mars åren 2015 - 2020, samt medel för dessa år.

Helsingborgs Dagblad - 30 maj 20 kl. 06:00

Tydlig överdödlighet på coronadrabbat Valltorp

HD:s kartläggning visar att det är en tydlig överdödlighet på vårdboendet i maj..

SVT - 02 jun 20 kl. 06:22

40 äldreboenden sticker ut – fördubblad överdödlighet under coronavåren

Runt 40 äldreboenden sticker ut när det kommer till överdödlighet under coronapandemin, visar SVT:s kartläggning. Här är boendenas egna förklaringar till vad som hände..

SVT - 02 jun 20 kl. 06:19

SVT granskar: 30 procent överdödlighet på landets äldreboenden

Socialstyrelsen säger att man inte ser någon uppseendeväckande överdödlighet på äldreboenden under coronapandemin. SVT:s kartläggning visar något annat..

Expressen - 02 jun 20 kl. 20:38

30 procents överdödlighet på äldreboenden i Sverige

Dödsfallen på äldreboenden i Sverige har ökat kraftigt under coronapandemin. SVT Nyheters granskning visar på en överdödlighet på nära 30 procent. I Stockholmsregionen är motsvarande siffra 100 procent.

Dagens Medicin - 25 jun 20 kl. 14:36

Inte längre överdödlighet i Sverige

Antalet nya fall som behöver intensivvård är på en väldigt låg nivå, och Sverige har inte längre någon överdödlighet. Det sa Folkhälsomyndigheten på dagens presskonferens. Myndigheten skärper nu rekommendationerna gällande skydd inom äldrevården..

Expressen - 30 jun 20 kl. 08:14

MORGONENS NYHETER: Stor skillnad i överdödlighet i krisen • Norska läkaren: Glöm resor till Sverige • Trump ”nästan sadistisk” mot Angela Merkel

Överdödlighet bland vissa invandrargrupper i Sverige har legat på över 200 procent under våren 2020, visar en ny studie.■■■Det är ”orealistiskt” för norrmän besöka Sverige överhuvudtaget i år på grund av smittspridningen, säger den norska medicinprofessorn Bjørg Marit Andersen.■■■Donald Trump anklagas för att ha varit ”nästan sadistisk” och ”aggressiv” under telefonsamtal med Angela Merkel och Theresa May.

Cornucopia - 14 maj 20 kl. 12:14

Reviderat: Överdödlighet i april enligt SCB

SCB:s senaste rapport om antalet döda per dag i Sverige visar på en kraftig ökning av antalet döda i Sverige i april. Blogginlägget har reviderats, pga summering av fel kolumn tidigare.
Antal döda i Sverige per månad.

Dagens Medicin - 24 jun 15 kl. 15:19

Ebola kan ha orsakat överdödlighet i malaria

Ebolautbrottet i Västafrika ledde till att tiotusentals fall av malaria inte behandlades. Resultatet är troligen att överdödligheten i malaria översteg det antal som dog av den fruktade blödarfebern, enligt amerikanska forskare..

Dalarnas tidningar - 11 maj 20 kl. 18:00

129 Borlängebor avled i april – högst överdödlighet i landet

Borlänge är hårdast drabbat i landet. Enligt SCB är överdödligheten högre här än i någon annan....

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Anna Lindstedt frias – går inte att bevisa att hon förhandlat med främmande makt

Ex-ambassadören Anna Lindstedt frias från brott mot rikets säkerhet. – Vi har kommit fram till att vi ska meddela en friande dom därför att åklagaren inte har bevisat att ambassadören förhandlat med främmande makt, säger Anna Flodin, rådman vid Stockholms tingsrätt..

SVT - 6 timmar sedan

Kinaanalytikern: Inte oväntat att Lindstedt frias

Det var väntat att Anna Lindstedt skulle frias av tingsrätten. Det menar Kinaanalytikern Oscar Almen. – Hade det varit en fällande dom hade det indikerat att Kina varit involverad i det här samarbetet, säger han..

SVT - 9 timmar sedan

Artonåringar ska kunna dömas till livstid

Unga som fyllt 18 år ska få hårdare straff för grova brott, enligt ett regeringsförslag. Det bedöms kräva 300 nya fängelseplatser och kosta 450 miljoner kronor. Straffrabatten snävas in och 18-åringar ska kunna dömas till livstid..

SVT - 13 timmar sedan

Professorn förklarar fenomenet: Därför ser du bilden i färg

Bilden på en kvinna i inverterade färger har spridits på sociala medier i omgångar med uppmaningen att fokusera på de färgglada prickarna i 30 sekunder för att sedan vända blicken mot taket. Då visar sig originalbilden i färg – men vad är det egentligen som händer i ögat?.

SVT - 14 timmar sedan

Rysk atomubåt med kapacitet för kärnvapen i Östersjön

En rysk ubåt av Oscar-klass som drivs med två kärnrektorer och har kapacitet för kärnvapen är i Östersjön. Den passerade in genom Stora Bält på torsdagen. – Vi kan inte kommentera eventuell beväpning, uppger Lars Skjoldan, presschef vid Danmarks försvarskommando till SVT Nyheter..

SVT - 14 timmar sedan

FOI-expert: Kraftfulla vapen kommer in i Östersjön

Den atomdrivna ryska Oscar II ubåten kan bära torpeder med kärnladdningar mer än tio gånger Hirsohimabombens kraft. – Om det skulle bli en stor olycka med en kärnkraftdriven ubåt med kärnvapenladdade torpeder – då har vi problem, säger Niklas Granholm, forskningsledare på FOI.

SVT - 18 timmar sedan

Rekordmånga dollarmiljonärer i Sverige

Antalet miljonärer ökar i Sverige. Enligt en ny rapport ökade antalet dollarmiljonärer med 10 procent under 2019. – De i toppen har blivit mycket rikare, men det har också många andra i den svenska befolkningen, säger nationalekonomen Daniel Waldenström..

SVT - 19 timmar sedan

Samarbete ska ge mer rättvis fördelning av vaccin

Det är brist på coronavaccin och det har blivit en huggsexa bland länder att få de första doserna. Men nu vill WHO och andra se globalt samarbete för en mer rättvis fördelning där även fattiga länder kan få vaccin.

SVT - 19 timmar sedan

Vaccinsamordnaren: ”Coronavaccin till Sverige i början av nästa år”

Sverige har garanterats vaccin från Astra Zeneca genom det avtal som fyra europeiska länder tecknade i juni. Det säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till SVT. – Det är redan sagt att det är så och pappersarbetet kommer att ordnas den kommande veckan..

SVT - 20 timmar sedan

Bugg i systemet har gett felaktig coronastatistik

Svenska intensivvårdsregistret, SIR, har i uppdrag att registrera alla coronafall på IVA. Nu har de upptäckt en bugg i systemet – som har påverkat dödlighetsstatistiken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.