SVT > Inrikes

Friday, 10 July, 17:45

SVT - 02 jun 20 kl. 06:21

Socialstyrelsen: ”Till stor del har vi lyckats skydda de äldre”Thomas Lindén, avdelningschef på Socialstyrelsen, bekräftar nu att de ser en överdödlighet på landets äldreboenden – men anser att Sverige har lyckats bra med tanke på situationen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lindén, Socialstyrelsen, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SocialstyrelsenTill , stor, delhar vi , lyckats, skyddade , äldre
YLE - 17 mar 16 kl. 13:36

Mikko Rantanen slår rekord – Patrick Roy: ”Solklart en stor del av vår framtid”

Ett av Finlands största framtidsnamn inom ishockeyn går från klarhet till klarhet i Nordamerika. Mikko Rantanen har slagit ett häpnadsväckande rookierekord i sin AHL-klubb – och hyllas för sina insatser. Vid årsskiftet lyfte Mikko Rantanen, 19, bucklan som juniorvärldsmästare på hemmaplan.

SmålandsPosten - 18 nov 16 kl. 13:36

Stor del körs på el visar undersökning

Laddhybrider från Volkswagen körs nästan tre av fyra mil på el om föraren har upp till tre mil till jobbet enkel resa. Det framgår i en undersökning bland svenska förare av modellerna Passat GTE eller Golf GTE. – Att en så stor del av körningen sker på el både överraskar och glädjer.

YLE - 20 okt 19 kl. 05:05

En stor del av finländarna lider av ryggont - vi sitter sönder våra ryggar säger neurokirurg

En stor del av finländarna lider ar ryggont i något skede av sitt liv och ryggont är också en vanlig orsak till sjukfrånvaro. Janek Frantzén, docent och neurokirurg vid Åbo universitetscentralsjukhus, säger att en stor del av ryggbesvären beror på att vi inte rör på oss tillräckligt..

Sydsvenskan - 07 maj 13 kl. 06:30

?Mitt namn är en stor del av min identitet?

Ibland blir det tjatigt. ?Nej, jag är inte född i Transsylvanien, och det är dessutom Dracula?.

GöteborgsPosten - 30 dec 17 kl. 09:34

Delägaren Amanda: "Det är en stor del av mitt liv som har försvunnit nu"

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha anlagt branden på Gottskärs hotell i Onsala under natten till lördag.
När GP når hotellet är ägarna chockade efter händelsen:
— Det är en stor del av mitt liv som har försvunnit nu, säger Amanda Pettersson, delägare i Gottskärs hotell..

TA - 27 apr 12 kl. 07:23

MFF köper stor del av Stadion

På måndag väntas kommunstyrelsen i Malmö besluta att Malmö FF får öka sitt ägande i Swedbank stadion från 25 till 75 procent, uppger Sydsvenskan.
MFF:s totala skuld växer till 400 miljoner kronor men klubben sänker sin årskostnad med cirka 15 miljoner kronor netto om affären går igenom. Processen har pågått sedan 2011 men försenades av höstens bankkris.

GöteborgsPosten - 26 jan 13 kl. 06:15

Rigmor Mannheimers liv har till stor del handlat om ost

En stor del av livet har handlat om ost. Men inte allt. Och framförallt inte framöver.

E24 - 19 okt 15 kl. 14:56

Stor del av asylpengar till Bert Karlssons bolag

"Ni är så jävla dumma i huvudet", rasade Bert Karlsson när SvD Näringsliv ställde frågan om vinster i hans bolagsimperium. Nu avslöjas nya siffror som visar att en stor del av ersättningen från staten hamnar i Karlssons egen koncern. Det framgår av kontrakt som SvD tagit del av..

Computer Sweden - 30 sep 19 kl. 06:02

Marknaden som vägrar dö – utskrifter slukar ännu stor del av it-budgeten


Printmarknaden fortsätter att sjunka, men för branschen är det fortfarande en väsentlig del. Och fortfarande står kostnader för utskrifter för en stor del av de totala it-budgetarna..

Expressen - 15 okt 11 kl. 08:54

Juholts helg: "En stor del är privat tid"

I går lovade han att ge sig ut på en turné i landet för att bygga upp förtroende igen. Men helgen ser ut att bli lugn för Håkan Juholt. - Helgen är inte helt planerad.

E24 - 19 jan 12 kl. 20:41

Borg: imf-medel mÅste till stor del komma frÅn tillvÄxtlÄnder

De nya pengar som ska stärka IMF:s resurser måste till stor del komma från nya starka ekonomier som Kina, Ryssland och Brasilien. Det finns dock fortfarande liten klarhet i vad de kan bidra med..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Anna Lindstedt frias – går inte att bevisa att hon förhandlat med främmande makt

Ex-ambassadören Anna Lindstedt frias från brott mot rikets säkerhet. – Vi har kommit fram till att vi ska meddela en friande dom därför att åklagaren inte har bevisat att ambassadören förhandlat med främmande makt, säger Anna Flodin, rådman vid Stockholms tingsrätt..

SVT - 6 timmar sedan

Kinaanalytikern: Inte oväntat att Lindstedt frias

Det var väntat att Anna Lindstedt skulle frias av tingsrätten. Det menar Kinaanalytikern Oscar Almen. – Hade det varit en fällande dom hade det indikerat att Kina varit involverad i det här samarbetet, säger han..

SVT - 9 timmar sedan

Artonåringar ska kunna dömas till livstid

Unga som fyllt 18 år ska få hårdare straff för grova brott, enligt ett regeringsförslag. Det bedöms kräva 300 nya fängelseplatser och kosta 450 miljoner kronor. Straffrabatten snävas in och 18-åringar ska kunna dömas till livstid..

SVT - 13 timmar sedan

Professorn förklarar fenomenet: Därför ser du bilden i färg

Bilden på en kvinna i inverterade färger har spridits på sociala medier i omgångar med uppmaningen att fokusera på de färgglada prickarna i 30 sekunder för att sedan vända blicken mot taket. Då visar sig originalbilden i färg – men vad är det egentligen som händer i ögat?.

SVT - 14 timmar sedan

Rysk atomubåt med kapacitet för kärnvapen i Östersjön

En rysk ubåt av Oscar-klass som drivs med två kärnrektorer och har kapacitet för kärnvapen är i Östersjön. Den passerade in genom Stora Bält på torsdagen. – Vi kan inte kommentera eventuell beväpning, uppger Lars Skjoldan, presschef vid Danmarks försvarskommando till SVT Nyheter..

SVT - 14 timmar sedan

FOI-expert: Kraftfulla vapen kommer in i Östersjön

Den atomdrivna ryska Oscar II ubåten kan bära torpeder med kärnladdningar mer än tio gånger Hirsohimabombens kraft. – Om det skulle bli en stor olycka med en kärnkraftdriven ubåt med kärnvapenladdade torpeder – då har vi problem, säger Niklas Granholm, forskningsledare på FOI.

SVT - 18 timmar sedan

Rekordmånga dollarmiljonärer i Sverige

Antalet miljonärer ökar i Sverige. Enligt en ny rapport ökade antalet dollarmiljonärer med 10 procent under 2019. – De i toppen har blivit mycket rikare, men det har också många andra i den svenska befolkningen, säger nationalekonomen Daniel Waldenström..

SVT - 19 timmar sedan

Samarbete ska ge mer rättvis fördelning av vaccin

Det är brist på coronavaccin och det har blivit en huggsexa bland länder att få de första doserna. Men nu vill WHO och andra se globalt samarbete för en mer rättvis fördelning där även fattiga länder kan få vaccin.

SVT - 19 timmar sedan

Vaccinsamordnaren: ”Coronavaccin till Sverige i början av nästa år”

Sverige har garanterats vaccin från Astra Zeneca genom det avtal som fyra europeiska länder tecknade i juni. Det säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till SVT. – Det är redan sagt att det är så och pappersarbetet kommer att ordnas den kommande veckan..

SVT - 20 timmar sedan

Bugg i systemet har gett felaktig coronastatistik

Svenska intensivvårdsregistret, SIR, har i uppdrag att registrera alla coronafall på IVA. Nu har de upptäckt en bugg i systemet – som har påverkat dödlighetsstatistiken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.