SR > Nyheter

Saturday, 11 July, 02:51

SR - 02 jun 20 kl. 06:09

Latinamerika öppnar upp trots allt fler dödsfallI Latinamerika öppnar allt fler länder sina samhällen och sina ekonomier, trots att smittspridningen av coronaviruset fortsätter att öka..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Latinamerika

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Latinamerikaöppnar upp trots allt , fler, dödsfall
Nyan - 02 mar 17 kl. 13:25

Droger misstänks bakom fler dödsfall

Polisen uppskattar att fem personer dog av drogrelaterade orsaker 2016.

Det är fler än tidigare år.
Narkotika finns med i bilden i allt fler dödsfall i Europa visar en rapport från Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk, ECNN, i Lissabon.

Kristianstadsbladet - 20 jul 17 kl. 00:01

Forskare varnar för fler dödsfall i vården

På sjukhusen i Skåne får undersköterskorna ta över allt fler av sjuksköterskornas uppgifter. Forskning visar att det kan leda till fler dödsfall..

NSD - 26 sep 12 kl. 01:30

Fler dödsfall vid järnvägskorsningar

Dödsfallen vid landets järnvägsövergångar ökar. I år har tretton personer blivit överkörda av tåg vid plankorsningar. Redan har fler dödsfall och allvarliga skadefall inträffat än under hela 2011 och hela 2010, skriver Sydsvenskan..

GöteborgsPosten - 14 aug 17 kl. 20:57

Vårdform som leder till fler dödsfall används SU

Östra sjukhuset har infört sjuksköterskelösa avdelningar – trots att forskning visar att den nya bemanningsformen kan vara livsfarlig. Färre sjuksköterskor leder enligt forskningsrönen till att fler dödsfall..

GöteborgsPosten - 14 aug 17 kl. 21:03

Vårdform som kan leda till fler dödsfall används SU

Östra sjukhuset har infört sjuksköterskelösa avdelningar – trots att forskning visar att den nya bemanningsformen kan vara livsfarlig. Färre sjuksköterskor leder enligt forskningsrönen till att fler dödsfall..

DN - 06 dec 18 kl. 12:57

700 fler dödsfall än normalt i sommarens hetta

Under sommarens rekordvarma period inträffade ungefär 700 fler dödsfall än normalt. De höga temperaturerna ledde också till stora ökningar av somliga bakterieinfektioner..

BT - 27 feb 14 kl. 15:17

Rökning orsakar fler dödsfall

Dubbelt så många dör årligen av rökning än tidigare känt, visar en studie. Särskilt för kvinnor kan rökning orsaka lidande även tidigt i livet. Nu utreds hur rökningen i samhället ska kunna begränsas ytterligare.

YLE - 20 jul 17 kl. 12:35

Dubbelt fler dödsfall i trafiken i Nyland i år

Under det första halvåret har över dubbelt fler personer omkommit i trafikolyckor i Nyland än under samma tidsperiod i fjol. I år har redan 21 personer omkommit i trafiken. I fjol var det 10 personer som omkom i Nyland under de sex första månaderna.

Vestmanlands Läns Tidning - 20 apr 20 kl. 12:12

Inga fler dödsfall – men fler bekräftade coronafall

På måndagen meddelade region Västmanland att antalet dödsfall som rapporterats fram till söndagen....

Kristianstadsbladet - 27 feb 14 kl. 09:59

Fler dödsfall knyts till rökning


Socialstyrelsen uppskattar att antalet som dör av tobaksrökning är betydligt högre än man tidigare räknat med.Mellan 2010 och 2012 dog 12 000 personer till följd av rökning, och runt 100 000 personer drabbades av rökrelaterade sjukdomar.Den tidigare siffran låg på 6 500 dödsfall.

Fler nyheter från SR

SR - 7 timmar sedan

Demonstranter ockuperar statliga tv-kanalen

I Mali har den statliga tv-kanalen ORTM:s sändningar avbrutits sedan hundratals demonstranter har tagit sig in och ockuperat byggnaden och krävt president Ibrahim Boubacar Keitas avgång..

SR - 8 timmar sedan

Johansson om straffrabatten: ”Behöver gå hårdare åt gängen”

Regeringen vill nu slopa delar av den så kallade straffrabatten, och föreslår att även ungdomar i åldrarna 18 till 20 år ska kunna dömas till lagens strängaste straff när de begår grova brott. Enligt justitieminister Morgan Johansson (S) riktar sig förslaget direkt till gängkriminaliteten..

SR - 7 timmar sedan

Nederländerna drar Ryssland inför Europadomstol

Den nederländska regeringen meddelade i dag att man stämmer Ryssland i Europadomstolen för mänskliga rättigheter. Skälet är Rysslands påstådda inblandning i nedskjutningen av ett malaysiskt plan över östra Ukraina för sex år sedan. Omkring två tredjedelar av de 298 dödsoffren kom från Nederländerna..

SR - 8 timmar sedan

Ny rapport: Svenskar håller inte avstånd

Det råder allvarliga brister i efterlevnaden av coronarestriktioner, visar en sammanställning som Länsstyrelsen i Skåne har gjort för hela landet på uppdrag av regeringen..

SR - 9 timmar sedan

Norge öppnar för resor till Sydsverige

Vid lunch i dag lättade norska regeringen på sin reseavrådan till flera europeiska länder som de tidigare avrått ifrån..

SR - 9 timmar sedan

Brasiliens regering pressad – efter fondernas protestbrev

Brasiliens vicepresident höll i går ett möte med europeiska fonder som krävt att Brasilien stoppar avskogningen i Amazonas. Mötet kommer efter att 30 fonder, däribland flera svenska pensionsfonder, skickat ett öppet protestbrev till den brasilianska regeringen..

SR - 9 timmar sedan

Oppositionen kräver utredning i fallet Gui Minhai

Moderaterna kräver en utredning av fallet Gui Minhai, där även regeringens hantering granskas. Vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson Håkan Svenneling stödjer Moderaternas krav..

SR - 9 timmar sedan

Ovanligt kall julimånad

Juli månad har hittills varit en ovanligt kall och på vissa håll blöt sommarmånad. I natt var det exempelvis bara några plusgrader i halländska Ullared..

SR - 9 timmar sedan

Ministern långt ifrån nöjd med kompromissförslaget

Ett steg i rätt riktning, säger Sveriges EU-minister Hans Dahlgren om det nya kompromissförslaget om EU-budgeten. Men han är långt ifrån nöjd..

SR - 10 timmar sedan

Domstolsbeslut gör Hagia Sofia till moské

I Turkiet har högsta domstolen öppnat vägen för att göra världsarvet Hagia Sofia i Istanbul till moské. I dag är det ett museum och Turkiets mest populära turistmål från 500-talet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.