UT > Nyheter

Saturday, 11 July, 02:49

UT - 02 jun 20 kl. 06:09

Vänsterpartiet: Orättvisa löner i Ulricehamns kommunDet är inte rimligt att löneskillnaderna är så stora i Ulricehamns kommun. Kommunchefen tjänar lika mycket pengar per månad som fyra undersköterskor eller fem vårdbiträden. Det borde införas ett lönetak, anser Vänsterpartiet..
Läs mer på UT
Läs mer om:
Ulricehamns, Vänsterpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vänsterpartiet, Orättvisa, löneri , Ulricehamns, kommun
BT - 21 nov 13 kl. 14:04

Den nya feministiska vågen

Det är kvinnor som har fått betala mest för alliansregeringens politik med osäkra jobb och med sämre hälsa. Tiden är därför inne för en ny våg av feminism, skriver Ida Legnemark och Lisa Tjärner. Nu startar Vänsterpartiet kampanjen ”Den nya feministiska vågen” och vi tänker göra feminismen till en huvudfråga inför valet 2014.

Barometern - 06 mar 14 kl. 06:47

Skicka inga ja-sägare

Vänsterpartiet är fortfarande ett tydligt EU-kritiskt parti. Unionen har i?dag stora demokratiska brister som vi vill åtgärda.

Barometern - 19 jun 14 kl. 07:36

Kalmar ska vara jämställt

”Kalmar ska vara en jämställd kommun, något annat alternativ finns inte.” Vänsterpartiet satsar hårt på att jämställdheten ska bli en viktig valfråga, även lokalt i kommunvalen. Juni är en månad med många skolavslutningar.

Barometern - 04 sep 14 kl. 08:08

Mer än att byta tandkräm

"Valet blir en folkomröstning om stopp för vinstuttag i välfärd. Valet handlar inte om vilken smak det ska vara på tandkrämen, utan om vilken samhällssyn som ska gälla i landet, landstinget och kommunen." Valet 2014 har kallats en folkomröstning om välfärden och vinster i välfärden.

Trelleborgs Allehanda - 01 maj 13 kl. 17:24

De många talens dag firades i Trelleborg

Foto: Claes Nyberg
Röda fanor, Internationalen och budskap om rättvisa och solidaritet. Alltihop inramat av strålande sol, blå himmel och blåsorkestrar. Det märktes att det var första maj i Trelleborg.

BT - 16 maj 14 kl. 09:26

Vi tar striden för schyssta villkor

När EU vill pressa löner tar vi striden för schyssta villkor på arbetsmarknaden.
Årets val till EU-parlamentet står mellan girighet och solidaritet, frågan är om EU ska gynna oseriösa företag i deras vinstjakt eller om vi tillsammans ska verka för medborgarnas rättigheter på jobbet? För oss är svaret självklart: när EU vill pressa löner tar vi striden för schyssta villkor på arbetsmarknaden.

BT - 16 maj 14 kl. 09:26

Vi tar striden för schysta villkor

När EU vill pressa löner tar vi striden för schysta villkor på arbetsmarknaden.
Årets val till EU-parlamentet står mellan girighet och solidaritet, frågan är om EU ska gynna oseriösa företag i deras vinstjakt eller om vi tillsammans ska verka för medborgarnas rättigheter på jobbet? För oss är svaret självklart: när EU vill pressa löner tar vi striden för schyssta villkor på arbetsmarknaden.

BT - 07 sep 14 kl. 14:00

Vi behöver könsperspektivet

Är feminism ett fint ord med bra klang i våra öron eller inte? Förhoppningsvis upplevs ordet positivt hos de flesta. Inte hos statsministern, för han räds för den feministiska revolutionen och tycker att den drabbar människor.

SmålandsPosten - 03 jul 13 kl. 00:30

Miljöpartiet vädrar vänsterluft

Skolfrågan är het, sägs det. Miljöpartiet har lyckats kyla ner den med miljövänlig konditionering. På gårdagens presskonferens i Almedalen presenterade språkröret Gustav Fridolin ?

SmålandsPosten - 03 jul 13 kl. 00:30

På plats i Almedalen:Miljöpartiet vädrar vänsterluft

Skolfrågan är het, sägs det. Miljöpartiet har lyckats kyla ner den med miljövänlig konditionering. På gårdagens presskonferens i Almedalen presenterade språkröret Gustav Fridolin ?

Fler nyheter från UT

UT - 25 jun 20 kl. 07:42

För honom är pengar trygghet – möt Tranemos nya ekonomichef

Han är aktieälskaren som väljer ekonomiekot framför Lyxfällan, och som vill få Tranemo att växa för egna pengar. 25-åriga Konrad Fredh har tagit över som ekonomichef i Tranemo kommun..

UT - 25 jun 20 kl. 06:30

Vad är en sjuksyster värd?

Applåder från balkongen i all ära – ska sjukvårdspersonalen orka kämpa vidare under coronapandemin behövs någon mer konkret form av uppskattning, anser insändarskribenten..

UT - 25 jun 20 kl. 06:15

Vi ställer upp i kristid – låt oss tillsammans tänka till

Coronakrisen utsätter samhället för stora påfrestningar, men den har också visat att det finns ett stort engagemang och en vilja att lösa de svårigheter som uppstår. Studieförbundet Vuxenskolan uppmanar nu region- och kommunpolitiker att bjuda in det lokala föreningslivet som står redo att hjälpa till i krisen..

UT - 25 jun 20 kl. 06:00

Intelligenta trafikljus är framtiden

Rondeller skapar köer och tar dessutom stor plats. I stället bör kommunen enligt skribenten satsa på intelligenta trafikljus..

UT - 25 jun 20 kl. 05:45

Länsstyrelsen: Schaktmassorna i Ätran ska tas bort

Senast den sista augusti måste de schaktmassor som dumpats ut i Ätran strax söder om Trädet tas bort, enligt ett beslut av länsstyrelsen. .

UT - 25 jun 20 kl. 05:43

Dumpade schaktmassor i Ätran: ”Har haft en dialog med länsstyrelsen”

Förutom den aktuella vindkraftsparken söder om Trädet är två nya bergtäkter aktuella. Samtidigt har exploateringen i området lett till ingripande från länsstyrelsen. .

UT - 25 jun 20 kl. 00:43

Frilander och Stenberg gör upp i heta derbyt: ”Alltid tuffa möten”

Mellan Åvalla i Gällstad och Sämshov i Vegby tar det sex minuter bilvägen. I år får Gällstad och Tvärred/Vegby chansen igen efter 10 år att mötas i lokalderbyt med stort D. – Det var riktigt längesen nu, men det är ju alltid en tuff drabbning mot Gällstad, säger TV:s anfallare Gabriel Frilander..

UT - 24 jun 20 kl. 22:10

JUST NU: Förare misstänkt efter avåkning

En bilist körde av vägen i Timmele. Föraren misstänks för rattfylleri..

UT - 24 jun 20 kl. 19:07

Han har tillbringat 50 år på glasbruket

Han började som kontorsbud på glasbruket direkt efter grundskolan. Nu går Roland Eriksson i pension efter 50 år på bruket..

UT - 24 jun 20 kl. 17:05

Sara blev permitterad – och skaffade hund: ”En ny bästa kompis”

Hon sover uppemot 20 timmar om dygnet, behöver rastas lika många gånger och älskar att riva bland sina leksaker. Valpen Skrållan upptar Sara Sjölins all lediga tid, men hon har på bara några veckor blivit en självklar medlem i familjen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.