PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 15 July, 06:29

PrivataAffärer - 02 jun 20 kl. 04:00

Bioteknik och Programvaror vinnare på pandeminPå bara några få månader har det ekonomiska läget i Sverige och världen drastiskt förändrat. I en blogg analyserar Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson börsens sektorer mitt uppe i den rotation som pågår i takt med coronapandemin. Post corona är det Bioteknik- och Programvarusektorerna som tagit ledningen på börsen, konstaterar han i en genomgång av börssektorerna. Även läkemedelsbolagen går bra, med en ”konstant efterfrågan” i coronapandemin. ”Sett till sektorn som helhet har den stått emot väl och fram för allt har återhämtningsresan gjort att man är uppe på högre nivåer än innan coronakrisen”, skriver Alexander Gustafsson i Nordnetbloggen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Programvaror, Sverige, Nordnets, Alexander Gustafsson, Bioteknik, Programvarusektorerna, Nordnetbloggen, Skogssektorn, SCA, Holmen, IT, De, Konsulter, Transport, Alexander Gustafssons, Transportsektorn, Från, Pharmaceutical, Biopharma, Orphan Biovitrum, Pharma, International, Biotech, Pharma Holding, Perfusion, Bioscience, Bacterial Therapeutics, Therapeutics, BONESUPPORT HOLDING, Development, Paper, Munksjö Oyj, Timber, Enso, Fast Holding, Mattson Fastighetsföret, HEBA, Bostad, Knaust, Fastigheter, Norden, NP3 Fastigheter, Property Group, Fastigheter Holding, Ljungberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bioteknikoch , Programvaror, vinnare, pandemin
Cornucopia - 03 jun 20 kl. 11:06

WarThunder försöker läsa av ditt tangentbord även i andra programvaror

Det ryska gratisspelet WarThunder, som nyligen lanserat svenskt stridsflyg och svenska pansarfordon, försöker läsa ditt tangentbord även när du skriver i andra programvaror, t ex dina lösenord, kortnummer eller texter som ska krypteras. Detta fångas upp och kan spärras i åtminstone macOS Catalina, men det är oklart om det är fritt fram i äldre versioner av operativsystemet och hur det ser ut för de som använder Windows.
Varningsdialog i MacOS Catalina.

VA - 29 mar 11 kl. 07:00

Bli en vinnare på högt oljepris

29 mars Förstora Oljan ser nu ut att ha parkerat kring 115 dollar fatet. Oljepriset har därmed klättrat drygt 20 procent hittills i år och nästan 50 procent det senaste halvåret. Tillsammans med en redan generellt högre inflationstakt har det bidragit en hel del till oron på världens aktiemarknader under 2011.

Affärsvärlden - 23 maj 14 kl. 07:13

Småbolag vinnare på Wall Street

De amerikanska börserna steg på torsdagen ledda av uppgångar för småbolag och momentumaktier inom bioteknik och IT. Bästa sektorer var utilities och hälsovård, sämsta var konsumentvaror och olja & gas..

PrivataAffärer - 09 apr 20 kl. 04:00

SEB: Aktierna som kan bli vinnare när det vänder

Året 2020 blir ett av de svåraste åren hittills på aktiemarknaden och ännu syns inga tydliga tecken på att indexkurvorna vänder uppåt. Men förr eller senare sker det. Stefan Cederberg konstaterar att vinstprognoser fortsätter att skrivas ned, bolag ställer in utdelningar eller tvingas låna mera, vilket ökar skuldsättningen.

PrivataAffärer - 28 apr 20 kl. 13:00

Börspanelen: Krisens vinnare och förlorare

Fler frågor och lite fylligare svar får du genom att lyssna på podden Börspanelen. Du hittar den på Acast eller med denna länk: https://aca.st/7a2051 Privata Affärer kan exklusivt publicera ett sammandrag av poddens nya avsnitt.

Nyteknik - 22 jun 20 kl. 11:07

Techbolagen som (så här långt) är vinnare i coronapandemin

Det globala coronautbrottet har slagit mot allt från multinationella jättebolag till kvartersbutiker. Men det finns också vinnare. Affärstidningen Financial Times har listat de 100 företag som ökat mest i värde under pandemin..

VA - 21 apr 11 kl. 11:59

Svensk bioteknik avancerar

21 april Svenk bioteknik avancerar. Ett mått på det är att såväl Medivir och Diamyd flyttat till Stockholmsbörsens mid cap-lista. Ett annat är att allt fler bolag faktiskt lyckats få egenutvecklade läkemedel hela vägen till marknaden.

Biotech Sweden - 22 mar 12 kl. 12:12

Wellcome Trust storsatsar på bioteknik


Engelsk fond investerar drygt 2 miljarder kronor på långsiktiga investeringar inom bioteknik..

PrivataAffärer - 24 jul 13 kl. 15:09

Årets bästa fonder: Bioteknik och Japan

Bioteknik och Japan är fondvinnare hittills i år. De bästa fonderna har ökat med över 40 procent....

Affärsvärlden - 11 apr 14 kl. 07:12

Wall Street: Ras för bioteknik och teknik

Bioteknik- och teknikaktier hade en mycket tung dag på torsdagen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Näthandeln slår rekord

Medan de flesta butiker, restauranger och nöjesetablissemang sett omsättningen rasa under våren har det gått den motsatta vägen för e-handlarna. När jämförelsesajten Pricerunner frågat de 200 största näthandelsföretagen är tongångarna positiva. 64 procent av de tillfrågade företagen säger att deras försäljning utvecklats positivt under det andra kvartalet.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Danske Bank: Se upp för bedragare

Inom loppet av en dag har Danske Bank och Konsumentverket gått ut och varnat för olika typer av bedragare. I Danskes fall handlar det om att kunden får ett sms eller mejl med texten: ”Kära kund, vi har sett att det skett en misstänkt transaktion med ditt kort. Om du inte känner igen den så ring till oss på kundcentret så löser vi detta”.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

JM har det tufft i Norge

JM:s intäkter uppgick till 3.662 miljoner kr, jämfört med väntade 3.551 miljoner.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Cloetta: Svårare sälja godis under pandemin

Det var bättre än analytikernas förväntningar enligt Infronts genomsnitt om ett justerat rörelseresultat på 81,7 miljoner kr. ”Den negativa påverkan på rörelseresultatet lindrades delvis av att omkring 35 miljoner kr av undertäckningen av fasta kostnader till följd av lägre produktionsvolymer kommer att påverka det tredje kvartalet”, skriver Cloetta i rapporten. Nettoomsättningen uppgick till 1.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Goldman Sachs: Köp SKF

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för SKF med två steg till köp från tidigare sälj. Riktkursen höjs samtidigt från 111 till 214 kr. Det rapporterar The Fly.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Avanzas resultat bättre än prognoserna

Avanzas rörelsekostnader ökade under det andra kvartalet, jämfört med motsvarande period året före, med 12 procent. Ökningen var enligt banken främst relaterad till fler medarbetare och därmed högre personalkostnader.Det framgår av Avanzas delårsrapport.

PrivataAffärer - Igår: 06:00

Rekordstort intresse för fritidshus

Enligt Hemnet, Sveriges mest använda digitala bostadsportal, är det ett rekordstort intresse för fritidshus just nu, sett till hur många som klickar in sig på fritidshusannonser. Totalt genererade fritidshusannonser på Hemnet nästan 16 miljoner klick under maj månad vilket är en ökning med 71 procent jämfört med samma period förra året. Vid Umeå universitet har det bedrivits forskning på fritidshus i 25 års tid.

PrivataAffärer - Igår: 15:03

Många hemmafixare osäkra på försäkringen

Hemmafixandet har ökat under coronakrisen. Nu fortsätter det under semestern. Men många börjar renovera utan att veta vad som händer om något går snett.

PrivataAffärer - Igår: 11:59

Stefan Persson på köphumör

Perssons köp framgår av Finansinspektionens insynsregister. Aktieköpen har skett i fyra transaktioner under perioden 8-10 juli till kurser om 137 och 138 kr per aktie. Efter dessa transaktioner uppgår Stefan Perssons innehav i H&M till nära 615 miljoner aktier, enligt ägardatatjänsten Holdings..

PrivataAffärer - Igår: 11:40

Tufft för OEM under pandemin

Det skriver OEM:s vd, Jörgen Zahlin, i bolagets kvartalsrapport för det andra kvartalet. Förvärv påverkade försäljningsutvecklingen positivt med 1 procent, samtidigt som valutaeffekter gav en negativ påverkan om 1 procent, vilket summerade utvecklingen till en negativ organisk tillväxt om 10 procent för kvartalet. ”Vi är, som många andra, klart påverkade av Corona-pandemin och de flesta av våra verksamheter har märkt en minskad efterfrågan månad för månad under andra kvartalet/…/ olika åtgärder vidtogs tidigt för att anpassa verksamheterna och samtidigt värna om medarbetarnas hälsa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.