SVT > Inrikes

Sunday, 12 July, 02:47

SVT - 02 jun 20 kl. 03:50

19-åringen hyllas som en martyr av högerradikalaDet har nu gått tre veckor sedan en 19-åring knivdödades i Härnösand under en efterfest. En 22-årig man sitter anhållen misstänkt för mord och för att ha våldtagit en kvinna vid samma tillfälle..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Härnösand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 19-åringen, hyllassom en , martyrav , högerradikala
DN - 26 okt 19 kl. 18:39

Högerradikala på frammarsch i tyskt vänsterfäste

Söndagens delstatsval i vänsterfästet Thüringen i östra Tyskland blir ännu en prövning för förbundskansler Angela….

Sydsvenskan - 30 dec 15 kl. 04:00

Stöveltramp och skrivbordskamp

Mellandagarna har jag delvis ägnat åt en artikelsamling av den på sin tid framträdande svenske politikern och publicisten Adrian Molin, utgiven 1935.I volymen finns en längre essä, ”Ett perspektiv på den nazistiska idékretsen”, i vilken Molin försöker göra nazismen till en svensk uppfinning. Han hänvisar till den så kallade ”unghögern”, en huvudsakligen akademisk strömning som ville förena sociala reformer med vakthållning kring den traditionella kulturen och den organiska nationen.

Sydsvenskan - 16 feb 16 kl. 04:00

Vardagen i en terroristcell

Den 11 september 2001 utbröt jubel på Polenzstrasse i Zwickau, en liten stad i sydöstra Tyskland. Här bodde Beate Zschäpe tillsammans med sina kamrater Uwe och Uwe. På tv såg de hur två kapade passagerarplan styrdes rakt in mot World Trade Center i New York, med följd att uppåt 3000 människor dog.

Sydsvenskan - 16 feb 16 kl. 04:00

Vardagen i en terroristcell: Så inspirerades tyska nazister av islamister

Den 11 september 2001 utbröt jubel på Polenzstrasse i Zwickau, en liten stad i sydöstra Tyskland. Här bodde Beate Zschäpe tillsammans med sina kamrater Uwe och Uwe. På tv såg de hur två kapade passagerarplan styrdes rakt in mot World Trade Center i New York, med följd att uppåt 3000 människor dog.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Efter hårda kritiken: Nu ska ”Rakel” bytas ut

Regeringen tar nu första steget till att ersätta Rakel, det kommunikationssystem som används av bland annat blåljuspersonal och Försvarsmakten. Ambitionen är ett modernare och mer specialanpassat system..

SVT - 7 timmar sedan

Skogsföretag vill ha längre älgjakt i norr

Älgarna gör för stor skada på tallarna i norra Sverige, anser flera skogsbolag. Därför borde jakten på älg under hösten förlängas. – Det här är ett samhällsekonomiskt problem, säger Olof Falkeström, skogsskötselspecialist vid Norra skog..

SVT - 12 timmar sedan

Se SVT:s reporter testa städknepen

Funkar det verkligen att göra rent spisenhällen med en sockerbit, badrumsgolvet med bikarbonat och en gammal träbänk med ättika? Se SVT:s reporter Christopher Gimling Shaftoe testa några populära husmorsknep. – Jag blev mest imponerad av ättiksblandningen på träbänken, säger han..

SVT - 14 timmar sedan

Här samlar forskarna in bin och sätter radiosändare på dem

Här samlar forskare in honungsbin och förser dem med radiosändare. Den unika metoden har aldrig tidigare använts i Sverige men ska ge mer kunskap om biets flygvanor, arbetsuppgifter och livslängd. –Det är fascinerande, säger Sonja Leidenberger, vid institutionen för biovetenskap vid Högskolan i Skövde..

SVT - 13 timmar sedan

Veterinärbristen märks extra på sommaren

Värmeslag, ombett, trafikolyckor och fall genom öppna fönster är bara några av de åkommor som drabbar våra husdjur på sommaren och gör årstiden extra hektiskt för djursjukhusen – som redan tampas med stora problem att rekrytera veterinärer..

SVT - 13 timmar sedan

Husdjur dör på grund av veterinärbrist

De kommande 12 månaderna behöver djursjukvården rekrytera minst 365 nya veterinärer. I Sverige examineras varje år omkring 90. – Vi skulle behöva minst dubbla antalet utbildningsplatser, säger Mia Runnérus, sektionsmedlem i Svensk djursjukvård..

SVT - 15 timmar sedan

SAS har återbetalat 700 000 resenärer: ”Saknar motstycke”

Flygjätten SAS har hittills återbetalat drygt 700 000 resenärer som fått sina resor inställda på grund av coronapandemin. Men ärendehögen är fortsatt stor – och tusentals kan tvingas få vänta i månader på att få sina pengar. – Vi gör precis allt vi kan för att betala tillbaka, men det är ett jättesvårt läge, säger Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS..

SVT - 19 timmar sedan

Försäljningen av cyklar skjuter i höjden under coronapandemin – ”jättebrant kurva”

Cykelbranschen går mot strömmen i coronakrisen. Under våren har försäljningen av cyklar skjutit i höjden, enligt flera återförsäljare. Och coronapandemin pekas ut som orsaken.

SVT - 19 timmar sedan

Kritiken mot regeringen: Har inte gjort infrastruktursatsningar för cyklister

Coronapandemin har fått svenskarna att cykla som aldrig förr. Men det behövs infrastruktursatsningar för att trenden inte ska vika. Det menar företagaren Tony Grimaldi, som är engagerad i organisationen Cycling Industries Europe.

SVT - 19 timmar sedan

Tre vanliga misstag vid cykelköp – det här kan du göra istället

Försäljningen av cyklar har ökat under coronapandemin. Men vad ska du tänka på för att få till cykelköpet. – Vanliga misstag är att man köper fel sorts cykel och att man inte kollar en begagnad cykel ordentligt, säger Lars Strömgren, ordförande i Cykelfrämjandet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.