Expressen > Nyheter

Saturday, 04 July, 11:43

Expressen - 01 jun 20 kl. 22:13

Ännu en kommun inför tiggeriförbudEfter Vellinge och Staffanstorp inför nu även Skurup tiggeriförbud i centrala delar av kommunen, rapporterar Skånska Dagbladet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Vellinge, Staffanstorp, Skurup, Skånska Dagbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ännuen , kommuninför , tiggeriförbud
Skånskan - 19 dec 18 kl. 16:06

Politisk majoritet för tiggeriförbud

SKURUP Skurup kommer att följa efter Vellinge och införa ett tiggeriförbud.
Det vill i varje fall Sverigedemokraterna och Moderaterna. Och den här gången har de majoritet för att få igenom ett förbud.

Skånskan - 18 dec 18 kl. 18:19

SD gör nytt försök med tiggeriförbud

SKURUP Sverigedemokraterna gör ett nytt försök att införa ett lokal tiggeriförbud i Skurup.
Passivt tiggeri kan uppfattas som ordningsstörning, anser Ingvar Wennersten och Lars Nyström.Lars Nyström lämnade förra året in en motion om att förbjuda tiggeri i Skurups kommun.

Skånskan - 17 dec 18 kl. 17:21

Tiggeriförbud får grönt ljus

VELLINGE Högsta förvaltningsdomstolen ger Vellinge kommun rätt att omgående införa ett lokalt tiggeriförbud på offentlig plats.På måndagen meddelade Högsta förvaltningsdomstolen att Vellingepolitikernas beslut från september 2017 gällande ett lokalt tiggeriförbud på särskilt angivna platser inte strider mot ordningslagen.
Sedan politikerna tog beslutet i kommunfullmäktige har kommunen tagit strid för det men prövningarna har fått avslag i tre tidigare instanser, senast i kammarrätten den 27 mars.

Skånskan - 30 apr 19 kl. 13:33

Svedala säger nej till ett tiggeriförbud

SVEDALA Sverigedemokraterna i Svedala får inget politiskt gehör för att likt Svedala och Staffanstorp införa ett lokalt tiggeriförbud.– Varför ska vi reglera ett bekymmer som inte finns? Moderaterna anser inte att tiggeri är ett bekymmer i Svedala kommun, säger Svedalas kommunstyrelseordförande Linda Allansson Wester (M).

Skånskan - 05 nov 19 kl. 15:30

SD vill införa tiggeriförbud

höör Vellinge, Staffanstorp och Danderyd är tre av flera kommuner som beslutat om att införa tiggeriförbud. Nu vill Sverigedemokraterna att Höör följer efter.
– I grund och botten är det inte värdigt ett välfärdsland att människor sitter och tigger, säger Rolf Streijffert (SD).

Skånskan - 08 mar 18 kl. 11:00

SD lägger förslag om tiggeriförbud

STAFFANSTORP Trots att Vellinge kommun försökt att få igenom ett tiggeriförbud men fått nej i alla instanser, lägger nu Sverigedemokraterna i Staffanstorp samma förslag.
Partiet vill också att integrationsplikt införs i kommunen. ERWP.

News55 - 27 nov 19 kl. 16:17

Här är nästa kommun som inför tiggeriförbud

  Av de 29 kommuner som visat intresse mot förbudet har knappt en tredjedel genomfört det och nu inför alltså Skurups kommun i Skåne tiggeriförbud, enligt Nyheter 24. Det var Sverigedemokraterna som lade fram förslaget förra året. Motionen skapade en del debatt.

Skånskan - 23 jan 19 kl. 20:00

Tiggeriförbud även på Svedalas agenda

SVEDALA Inte för att det är ett problem utan i förebyggande syfte vill nu även Sverigedemokraterna i Svedala införa ett lokalt tiggeriförbud.
I en motion till kommunfullmäktige föreslår partiet att Svedala kommun tar fram bestämmelser, men även utreder vilka platser som kan bli aktuella för ett förbud.Redan första veckan på tjänsten som Svedalas andra kommunalråd formulerade Ronny Johnsson (SD) sin första motion i sin nya roll i opposition.

Skånskan - 24 apr 19 kl. 17:47

Förbereder för tiggeriförbud

Kävlinge Kommunstyrelsen i Kävlinge vill förbereda för att kunna införa ett tiggeriförbud i kommunen. Detta med anledning av en SD-motion om att införa ett förbud.Sverigedemokraterna vill införa ett tiggeriförbud i Kävlinge kommun enligt den så kallade Eskilstunamodellen.

Kristianstadsbladet - 03 jun 13 kl. 09:30

Nej till lokalt tiggeriförbud

Foto: Bass Nilsson
Förslaget om ett tiggeriförbud i Kristianstad får nu nej.? Vi förespråkar tolerans mot en annan livsstil, säger Radovan Javurek (FP).
Det är Sverigedemokraterna som i en motion till kommunfullmäktige föreslår ett förbud mot så kall­at bettleri, eller vanemässigt tiggande.

Skånskan - 07 feb 19 kl. 08:39

Staffanstorp säger ja till tiggeriförbud

Staffanstorp Kommunstyrelsen i Staffanstorp säger ja till ett lokalt tiggeriförbud. Enligt Sydsvenskan klubbades tiggeriförbudet efter omröstning eftersom partierna var oeniga. Moderaterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna röstade för ett förbud, medan Socialdemokraterna sa nej.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Person död efter knivskärning

En person har hittats död efter en knivskärning i Solna, Stockholm.En person är gripen..

Expressen - 30 minuter sedan

”Skar sönder relationer mellan familj och vänner”

Nu berättar professor Björn Olsen vad som hände efter att han skrev under debattartikeln där Sveriges coronastrategi kritiserades hårt.– Den skar sönder relationer mellan inom familjer och mellan vänner och kolleger, säger han till Medierna i P1..

Expressen - 1 timme sedan

Sandras förvåning – efter  fina gesten från P-vakten

När Sandra Zachrisson och hennes sambo kom tillbaka från en utelunch i Uddevalla såg de att bilen var lappad. ”Typiskt”, tänkte Sanna och vände på den gula lappen.Då fick hon och sambon sig en trevlig överraskning..

Expressen - 1 timme sedan

Ystadsföräldrarna får inte tillbaka sina barn

Barnen hölls isolerade från samhället av sina föräldrar.För snart två år sedan tvångsomhändertogs fyra av de fem barnen – och sedan dess har ”Ystadparet” kämpat för att få hem sina barn igen.Nu får de ytterligare ett nej – denna gång av förvaltningsrätten i Malmö.

Expressen - 2 timmar sedan

Fyra till sjukhus efter storbråk

Expressen - 2 timmar sedan

Petrina Solange kan bli Årets skåning 2020

Petrina Solange driver stand up-klubb, tre olika podcaster – och har blivit utsedd till Sveriges roligaste kvinna. Nu är hon nominerad till Årets skåning för andra året i rad. .

Expressen - 2 timmar sedan

Kina varnade aldrig WHO om corona

Kina larmade aldrig Världshälsoorganisationen WHO om det nya coronaviruset.I stället var det WHO:s egen personal i Kina som snappade upp nyheten i ett pressmeddelande från staden Wuhan, där pandemin bröt ut.Därefter tog det flera dagar innan WHO fick information från kinesiska myndigheter..

Expressen - 3 timmar sedan

Efter nya lagen: Polis stoppar publiceringar

Journalister som jobbar i Hongkong slår larm om hård press efter den nya säkerhetslagen.Redan nu har polis krävt att tidningar raderar bilder och artiklar.– Vi förväntar oss rättslig och byråkratisk terrorism, säger Tom Grundy, chefredaktör för engelskspråkiga Hongkong Free Press till SR..

Expressen - 3 timmar sedan

Lägenhet besköts i natt – misstänkt mordförsök

En lägenhet i Uddevalla utsattes natten mot lördagen för en misstänkt skottlossning.De boende, som var hemma vid tillfället, slog då larm till polis.En förundersökning gällande mordförsök har inletts..

Expressen - 4 timmar sedan

Hårda orden om S på slutna MP-mötet

I flera år har allt handlat om att kunna sitta i regering. Miljöpartiet har svalt det mesta. Den här veckan tog det slut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.