SVT > Kultur

Wednesday, 08 July, 03:34

SVT - 01 jun 20 kl. 20:31

Musiker från Deutsche Oper spelar för äldreCoronapandemin har satt stopp för det tyska operahuset Deutsche Opers ordinarie förställningar. Nu uppträder musikerna istället i trädgårdarna på äldreboenden i Tyskland..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Deutsche Oper, Deutsche Opers, Tyskland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Musikerfrån , Deutsche, Oper, spelarför , äldre
Dagen - 01 feb 11 kl. 03:00

Acuña spelar helst med icke troende

Bland musikintresserade kristna i Sverige förknippas slagverksfenomenet Alex Acuña gärna med gruppen Koinonia som han spelade med under några år på 1980-talet. Nu ligger Alex Acuñas fokus på att spela med musiker som inte är troende. - Gud har sagt åt mig att göra det, säger Acuña som är på väg till Sverige för en fem spelningar lång turné.

Uppsalanyheter.se - 10 aug 17 kl. 13:44

Jon Ben Berger - musiker med ett innehållsrikt musikliv och ny skiva på gång

Jon Ben Berger är en amerikansk musiker som är bosatt i Uppsala. Han är en musiklegendar i sig själv. Han har upplevt mycket under sin långa tid som aktiv musiker ända sedan 60-talet.

Uppsalanyheter.se - 30 jun 17 kl. 01:35

Porträtt: Simon Monserrat - en mångfacetterad musiker

Uppsalanyheters Eva Cederholm har träffat Uppsalamusikern Simon Monerrat med anledning av hans skivsläpp idag fredag av #afro. Uppsalanyheters Eva Cederholm har träffat Uppsalamusikern Simon Monerrat med anledning av hans skivsläpp idag av #afro.   På väg in på tomten hos Simon Monserrat möts jag av Mio, en spansk vattenhund, med ett välkomnande skall från balkongen.

Sydsvenskan - 03 jan 12 kl. 22:39

Musiker ratade Stradivarius

Arkivfoto: Herbert Tinz
Musiker på högsta världsnivå kan inte skilja på ljudet från en legendarisk Stradivarius och en nytillverkad fiol. Det visar resultatet av en fransk studie.
Fioler tillverkade av den itailenska intrumentbyggaren Stradivarius är högtvilt bland världens musiker.

Sydsvenskan - 14 nov 11 kl. 06:35

Musiker blandar och skapar nytt

Foto: Björn Sjö
Mustafa Abduljabbar spelar arabisk luta, oud, och komponerar musik. Han fick en gedigen musikutbildning i Irak och hade ett stort band. Men religiösa fanatiker tvingade honom att fly sitt land.

SvD - 11 apr 11 kl. 00:01

Spelar rock på Stradivarius

Han började spela fiol som fyraåring och blev den yngsta musiker som fått kontrakt med skivbolaget Deutsche Grammophon. För att spelandet skulle följa hans egen, och inte föräldrarnas vilja, tar han i uppknäppt skjorta sig an de stora rockhitsen..

Skånskan - 03 maj 17 kl. 14:00

Musiker som inte tänker flytta hem genast

DIPLOMAND. – För Guds skull, kom inte tillbaka direkt efter studierna!
De avskedsorden fick Alvi Joensen av sin lärare när han lämnade Färöarna för att studera gitarrspel på Musikhögskolan i Malmö.

Kristianstadsbladet - 28 aug 11 kl. 20:35

Recension: Wells spelar säkert

Foto: Moa Dahlin
Det finns musiker som bygger upp en plattform av kunnande, och sedan håller sig till den plattformen. Som spelar med säkra kort och därför sällan trillar på näsan. Sen finns det också musiker som använder sin plattform som avstamp för att pressa vidare, utmana sig själva och kasta sig utanför ramarna av trygghet.

Uppsalanyheter.se - 07 maj 15 kl. 00:10

Legendarisk Jazzgitarrist spelar i Uppsala ikväll

Idag torsdag gästas Uppsala av en verkligt legendarisk musiker när amerikanska jazzgitarristen John Scofield spelar på Katalin.Idag torsdag gästas Uppsala av en verkligt legendarisk musiker när amerikanska jazzgitarristen John Scofield spelar på Katalin.

John Scofield har varit i Sverige flera gånger, senast uppträdde han med sitt Überjam Band på Fasching i Stockholm i juli förra året.

Skånskan - 15 aug 16 kl. 10:17

Världsmästaren spelar på Bosjökloster

Höör Den 21 augusti tar den snart 30-årige Filip Jers åter ton i sin hembygd, då han ger en konsert på Bosjökloster.Ett åskoväder var på väg att dra in över 1980-talets Höör och den då tre år gamle Filip Jers hem. Snart skulle pappa Peter ta fram ett instrument, slå sig ned på trappen och spela.

Fler nyheter från SVT

SVT - 13 timmar sedan

Halle Berry hoppar av transroll efter kritik

Den amerikanska filmstjärnan Halle Berry hoppar av ett filmprojekt där hon skulle ha spelat en transsexuell man sedan hon mötts av en kritikstorm på sociala medier, skriver Variety..

SVT - 14 timmar sedan

Tiktok i blåsväder – detta har hänt

Tiktok är en världens mest nedladdade appar med runt 600 miljoner användare, där man kan skapa och sända korta videoklipp till varandra. De senaste veckorna har spänningar mellan världens stormakter trappats upp, och den populära appen har hamnat mitt i konflikten..

SVT - 14 timmar sedan

Kritiken mot Peter Stormares runstensprogram

Den nya Viaplay-serien ”The American Runestone” kritiseras av forskare.  - Det är belagt att inskriptionen på Kensingtonstenen gjordes på 1800-talet, säger historikern Adam Hjorthén..

SVT - 14 timmar sedan

USA överväger att bannlysa Tiktok: ”Tar det på stort allvar”

USA överväger att förbjuda flera kinesiska appar inom landets gränser, däribland den kinesiska videoappen Tiktok, enligt utrikesminister Mike Pompeo..

SVT - 18 timmar sedan

Antikexperten Karin Laserow tvingas avstå TV4-programmet

Årets säsong av TV4-programmet ”Bytt är bytt” kommer att sändas utan antikexperten Karin Laserow, som tvingas avstå med anledning av den pågående coronapandemin..

SVT - Igår: 14:56

TV4 fälls i Granskningsnämnden – felaktiga påståenden om Sida

Ett inslag i TV4-Nyheterna från februari om misstänkt korruption i ett biståndsprojekt fälls i Granskningsnämnden..

SVT - Igår: 13:20

Miljardstöd till coronakrisande kulturliv i Storbritannien

Storbritanniens regering skjuter till motsvarande 18 miljarder kronor i coronastöd till kultursektorn..

SVT - Igår: 12:54

Världen hedrar Ennio Morricone

Många framstående filmskapare har reagerat på Italienske kompositören Ennio Morricones bortgång. Bland annat Quentin Tarantino, Hans Zimmer och Peter Birro..

SVT - Igår: 08:44

Ennio Morricone död

Den italienske kompositören Ennio Morricone har avlidit, rapporterar den italienska nyhetsbyrån Ansa..

SVT - Igår: 08:32

Kulturnyheternas sommartips: 3 spel för semestern

Varje måndag under sommaren tipsar Kulturnyheterna om kulturaktiviteter under en kultur- och nöjessommar som kommer att se lite annorlunda ut. Effie Karabuda, spelredaktör på Aftonbladet, är först ut med speltips..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.