SVT > Inrikes

Sunday, 17 January, 13:42

SVT - 01 jun 20 kl. 19:11

Det här handlar förslagen i las-utredning omHur länge kan man vara vikarie utan att få förtur, vilka får gå först om företaget skär ner och om det blir en strid om en uppsägning – bör den anställde ha rätt till lön under tiden? Lagen om anställningsskydd kom till på 70-talet och har som syfte att skapa balans på arbetsmarknaden. Som en del av januariöverenskommelsen mellan regeringen och C och L, ska den förändras och på måndagen presenterades utredningen. Förslaget blir en lag den1 juli 2022, om arbetsmarknadens parter inte kommer överens själva..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det här handlar, förslageni , las-utredningom
YLE - 25 jan 16 kl. 17:15

Vad handlar Tarastis utredning om?

Minister Lauri Tarasti har gjort en utredning som bereder reformeringen av regionförvaltningen och landskapsförvaltningen. Läs sju frågor och svar om vad det hela handlar om. Vad handlar utredningen om?

Nyan - 28 nov 16 kl. 14:59

Nytt avbytarsystem får kritik i utredning

Det nya avbytarsystemet fungerar inte som det var tänkt. Nu kommer mjölkgruppen med sex förslag om hur lagen borde förändras.

– Vi kan göra förändringar i systemet för att slå vakt om den sociala hållbarheten.

YLE - 01 apr 16 kl. 06:04

Nålskandalen kan polisanmälas

Det är möjligt att fallet med de smutsiga nålarna polisanmäls. Men trots att det har skett ett hemskt misstag kommer den övervakande myndigheten inte att vidta några andra åtgärder än att följa upp den utredning som HNS själva gör. – Det är ett allvarligt fall.

Skånskan - 21 sep 19 kl. 17:13

Här är listans 34 punkter

Inrikes Regeringen presenterade 34 åtgärder i arbetet mot gängkriminaliteten.
Ta del av varje punkt på listan.Verktyg i brottsbekämpningen 1.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Konsumentverkets åtgärder mot oseriösa telefonförsäljare: "Slår mot hela näringslivet" Konsument-
rapporten 2014

STOCKHOLM. I tisdags presenterade Konsumentverket sin konsumentrapport för 2014. I den låg fokus på telefonförsäljning.

YLE - 21 apr 16 kl. 05:50

Nu ska polisens utlänningskontroller utredas

Diskrimineringsombudsmannens byrå kommer att begära en utredning av Helsingforspolisen. Byrån har blivit kontaktad gällande polisens utlänningsgranskningar och flera har känt sig etniskt profilerade. Polisen har enligt lagen rätt att kontrollera om en person som inte är finländsk medborgare har laglig rätt att vistas i landet.

YLE - 14 nov 13 kl. 04:00

Staten lägger sig inte ännu i fusionsutredningarna

Staten tänker inte blanda sig i hur kommunerna resonerar kring fusionerna i Västnyland - även om besluten om utredningar spretar åt olika håll. Det meddelar man från finansministeriet. Kommunerna har fram till slutet av november tid på sig att anmäla till finansministeriet med vilka kommuner de vill utreda en sammanslagning.

YLE - 14 nov 13 kl. 04:17

Staten blandar sig ännu inte i fusionssoppan

Staten tänker inte blanda sig i hur kommunerna resonerar kring fusionerna i Västnyland - även om besluten om utredningar spretar åt olika håll. Det meddelar man från finansministeriet. Kommunerna har fram till slutet av november tid på sig att anmäla till finansministeriet med vilka kommuner de vill utreda en sammanslagning.

Cornucopia - 17 mar 15 kl. 09:25

Tomma Kaplantunnor skramlar mest

Bostads- och turkietminister Mehmet Kaplan (mp) har anlänt till ytterligare slutsatser kring den svenska bostadsmarknaden, efter sina omfattande studier av Turkiet under hösten och vintern. Han levererar tom retorik och tomma ord i en debattinlaga i Bonnier/DN, vilket väl är ungefär det andra han alls presterat under sin tid som bostadsminister.

Egentligen ville jag sätta rubriken "Tomma Kaplanturbiner skramlar mest", men jag gissar att den rubriken gått över huvudet på de flesta.

Skånskan - 02 nov 16 kl. 14:00

Rektor: ”Man skulle ha sett över detta tidgare”

ERWP.fif(6)ESLÖV
Att riva Sallerupskolan för att bygga nytt är ett av framtidsförslagen i den konsultrapport som kommunen beställt.
Mona Grimbäck som är rektor på skolan ställer sig bakom förslaget men tycker att den stora översynen av Eslövsskolorna skulle ha skett tidigare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.