Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Thursday, 02 July, 23:31

Expressen Dina Pengar - 01 jun 20 kl. 18:19

Höjd pensionsålder kan skjutas uppHöjningen av pensionsgränserna kan komma att skjutas på framtiden.Det larmar Pensionsmyndigheten för, skriver DN..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Pensionsmyndigheten, DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höjd, pensionsålderkan , skjutasupp
News55 - 02 jun 20 kl. 10:39

Därför kan höjd pensionsålder skjutas upp

Den ena orsaken är att Pensionsmyndigheten som sköter utbetalningarna av pensionen måste bygga ett nytt datasystem för år 2023, då pensionsåldern ska höjas. Den andra orsaken är att datasystemet också behöver kunna hantera inkomstpensionstillägget 2021. De som har en allmän pension mellan 9 000 och 17 000 kronor per månad kommer då att få ett inkomsttillägg på 25-600 kronor i månaden före skatt.

Cornucopia - 28 sep 15 kl. 09:16

Poliser, officerares, soldaters, statliga lärares och vårdpersonals pensionsålder höjs till 67 år

Svenska staten har sagt upp pensionsavtalet PA03 och höjer pensionsåldern för statligt anställda tillhörande fackförbunden ST, Polisförbundet, Officersförbundet, Lärarförbundet, Vårdförbundet, Försvarsförbundet, Tull-Kust och Ledarna. Dessa anställda får nu en pensionsålder på 67 år.

Beskdet är alltså att bland annat piloter och flygledare ska jobba vidare till 67 års ålder, och att Försvarsmakten ska bestå av enbart överstelöjtnanter och majorer, när officerarna aldrig kan gå i pension och släppa in yngre förmågor.

News55 - 20 nov 17 kl. 14:36

SKPF: Höjd pensionsålder – en klassfråga

News55 har tidigare skrivit om att Pensionsgruppen snart kan vara överens om ett förslag på höjd pensionsålder. Samtidigt låter inte kritiken vänta på sig, i alla fall inte från en av Sveriges största pensionärsorganisationer SKPF Pensionärerna.       LÄS MER: Höjd pensionsålder kan bli verklighet “En ren förolämpning” – Jag vet att många av våra blivande medlemmar, i lågavlönade och slitsamma yrken, ser en höjd pensionsålder som en ren förolämpning.

News55 - 18 dec 17 kl. 15:13

Därför kritiserar SKPF förslaget om höjd pensionsålder

SKPF Pensionärerna har sedan flera år tillbaka drivit frågan om jämställda pensioner hårt. Dessutom förespråkar pensionsärsorganisationen att premiepensionssystemet (PPM) läggs ner. Dessa frågor behandlas inte i pensionsgruppens pensionsuppgörelse som lades fram förra veckan.

YLE - 03 jan 14 kl. 11:06

Laatunen: 65 inte tillräcklig pensionsålder

Arbetsmarknadsorganisationerna inleder i dessa dagar förhandlingar om pensionsreformen. Pensionsåldern är bara en del av reformen, men utan ett beslut om pensionsåldern kommer reformen inte att bli färdig. Den tidigare statsministern Matti Vanhanen presenterade under sin tid som statsminister förslaget om att höja pensionsåldern till 65 år.

News55 - 20 okt 15 kl. 12:15

SPF-basen om regeringens planer för höjd pensionsålder: ”Välkommet men helhetssynen saknas”

Före nästa val är det tänkt att ett riksdagsbeslut om höjd pensionsålder fattas. Det kommer att innebär att den lägsta åldern för uttag av allmän pension höjs från dagens 61 år till 62 alternativt 63 års ålder. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll säger till SvD att utgångspunkten i diskussionerna är att medellivslängden stiger och att man därför behöver fler arbetade timmar för att upprätthålla finansieringen av systemet.

Dagens PS - 17 okt 19 kl. 07:09

Riksdagen klubbade höjd pensionsålder

Riksdagen röstade på onsdagen igenom en höjning av pensionsåldern, rapporterar TT. Rätten att ta ut pension höjs från den 1 december från 61 till 62 års ålder, och i början av året höjs även åldern för hur länge man har rätt att arbeta kvar från 67 till 68 års ålder. Beslutet är enligt nyhetsbyrån ett första steg av flera de kommande åren med syfte att justera pensionsåldern.

YLE - 28 aug 13 kl. 13:46

Sannf. tar inte ställning till höjd pensionsålder

Sannfinländarna vill förlänga arbetskarriären genom att sänka skatten för äldre arbetstagare och göra pensionsavgifterna mera flexibla. Partiet tar däremot varken ställning för eller emot höjd pensionsålder. Sannfinländarna stöder inte dem som talar för höjd pensionsålder.

Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 15:33

Höjd pensionsålder nobbas av företag

Att tvingas ha en massa 69-åringar kvar på arbetsplatsen gillas inte av arbetsgivarna.
Förslag om höjd pensionsålder väntas i vår. Rätten för den anställde att arbeta kvar höjs från 67 till 69 år.

News55 - 20 okt 15 kl. 16:23

PRO om regeringens planer för höjd pensionsålder: ”Behövs mer fokus på arbetsmiljön”

Regeringens ambition är ett riksdagsbeslut om höjd pensionsålder före nästa val, någonting socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) uppgett till SvD. Enligt tidningen vill de borgerliga partierna höja till 63 år för uttag och 69 år för rätten att behålla sin anställning. Socialdemokraterna lutar åt en höjning till 62 respektive 68 år.

Cornucopia - 14 dec 17 kl. 07:57

Pensionsgruppen: Lägsta pensionsålder höjs med tre år - garantipension tidigast vid 66 år

Så kom nu den sk pensionsgruppens besked över hur de svenska pensionerna försämras. Mest uppseendeväckande är att lägsta pensionsålder höjs med tre år till 64 år och att man tidigast kan få den sk fattigpensionen garantipensionen vid 66 års ålder.
De sex partierna i pensionsgruppen i riksdagshuset är överens om hur pensionerna ska försämras.

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 5 timmar sedan

”Knull is coming” – akta er för Marvel Comics superbov

Det amerikanska serieförlaget Marvel Comics visar nu upp en teaser inför ett kommande event.Det med en slogan som får många svenskar att fnittra till.Huvudrollen innehar en redan Marvel-bekant otäck figur - men titeln blev kanske en miss, i varje fall för den svenska marknaden.

Expressen Dina Pengar - 6 timmar sedan

Hyra elscooter – här är reglerna och vad det kostar

Elscooter, elskoter, elsparkcykel… kärt barn har många namn.Kanske kommer ännu fler hyra elscooter sommaren 2020 – när många skyr allmänna kommunikationer.Här är reglerna du måste känna till, kostnaderna för att hyra – och hur mycket du får böta om du bryter mot reglerna..

Expressen Dina Pengar - 6 timmar sedan

Rebecca Stella fälls för könsdiskriminerande reklam

Influencern Rebecca Stella fälls för könsdiskriminerande reklam på sin Instagram. I bedömningen från Reklamombudsmannen kan man läsa att reklamen framställer kvinnan på bilden som ett ”sexobjekt”.  .

Expressen Dina Pengar - 8 timmar sedan

Netflix nya plan för Sverige

Strömningsjätten Netflix satsar hårt på lokala produktioner. Nu berättar inköpschefen Lina Brouneus om företagets Sverige-strategi för Dagens Media.  – En stor skillnad som vi ser är hur pass stort tittande det är på icke-engelskt innehåll, säger hon till Dagens Media.

Expressen Dina Pengar - 8 timmar sedan

JO granskar försvarets kritiserade platsannons

När Skaraborgs regemente la ut en platsannons väckte en liten detalj ramaskri . I annonsen fanns det en formulering som tydde på att den utlysta tjänsten var avsedd för en specifik person. Nu har JO inlett en granskning av fallet, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Expressen Dina Pengar - 14 timmar sedan

Världens rikaste man – nu rikare än någonsin

Amazon-grundaren Jeff Bezos rikedom har vuxit lavinartat – efter skilsmässan. Han är nu god för hisnande 171,6 miljarder dollar. .

Expressen Dina Pengar - 19 timmar sedan

Så mycket får du för dina guldsmycken

Guldpriset rusar igen och många lockas att sälja sina gamla smycken.Men oavsett om man tänker sälja sitt guld i bearbetat skick på auktion eller som ”skrot” för nedsmältning gäller det att vara försiktig.– Man bör gå till minst två olika ställen man litar på för att få guldet värderat, säger Lena Carlsson, vd för branschorganisationen Smycken & Klockor..

Expressen Dina Pengar - Igår: 19:00

Så får du tillbaka pengarna – efter inställt studentflak

Coronapandemin stoppade studentflaken.
Runtom i landet har flera bolag vägrat att betala tillbaka pengarna till studenterna – men nu ger ARN studenterna rätt. Så här går du tillväga för att få tillbaka betalningen.

Expressen Dina Pengar - Igår: 18:30

L'Oréal gör om sina förpackningar – slopar orden ”vit” och ”blekande”

L'Oréal slutar marknadsföra sina produkter med ord som ”ljus”, ”vit” och ”blekande”. Det berättar varumärket i ett pressmeddelande, enligt CNN. Förändringen kommer efter att flera företag sett över sina produktbeskrivningar och marknadsföring i samband med BLM-protesterna.

Expressen Dina Pengar - Igår: 15:54

SEB varnar för bluff-sms

Klicka inte på något telefonnummer eller länk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.