SR > Nyheter

Wednesday, 20 January, 01:55

SR - 01 jun 20 kl. 17:29

Samarbetspartierna välkomnar las-utredningIdag presenterades den omdiskuterade LAS-utredningen, som föreslår ändringar i lagen om anställningsskydd. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) var inte nöjd, men de båda samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet välkomnar utredningen. Båda partierna förutsätter att utredningen går ut på remiss i mitten av juli och kommer att läggas fram för Riksdagen nästa år om arbetsmarknadens parter inte lyckas komma fram till en överenskommelse..
Läs mer på SR
Läs mer om:
LAS, Eva Nordmark, Liberalerna, Centerpartiet, Riksdagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samarbetspartierna, välkomnar, las-utredning
SR - 01 jun 20 kl. 05:41

Omtvistad las-utredning läggs fram idag

I dag kommer regeringens omdebatterade las-utredning med sina förslag, bland annat om nya regler som ska gälla vid uppsägningar. Regeringen och samarbetspartierna har en överenskommelse om att skicka ut förslagen på remiss..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Premiärminister Conte får sitta kvar - men regeringskrisen är inte över

I Italien hölls under kvällen en omröstning i senaten om premiärminister Giuseppe Contes regeringskoalition skulle ges fortsatt stöd för att regera landet. En svag majoritet röstade ja under förtroendeomröstningen, vilket innebär att han kan sitta kvar som premiärminister. Bakgrunden är den regeringskris som landet kastades in i förra veckan efter att ett av regeringspartierna hoppade av regeringssamarbetet efter oenighet om hur Italien ska spendera pengarna från EU:s återhämtningsfond..

SR - 1 timme sedan

Rv 70 Sala-Avesta vägen avstängd

Rv 70 avstängd mellan Sala och Avesta i höjd med Brovallen pga bärgning av lastbil med släp. Prognos för när vägen kan öppna igen är satt till kl. 02.

SR - 3 timmar sedan

Cecilia Khavar: "Trump beskriver sig som en outsider"

I USA lade president Donald Trump ut sitt avskedstal på Vita Husets hemsida. Bland annat pratade han om att han var den förste presidenten de senaste decennierna som inte startat något nytt krig. "President Trump har under sina fyra år vid makten hållit flera av de löften han gav väljarna när han kandiderade 2016 så det kan förvänta sig att han kommer att lyfta fram i sitt tal", säger Sveriges Radios Washingtonkorrepsondent Cecilia Khavar..

SR - 3 timmar sedan

E6 Vellinge-Trelleborg avstängd i riktning mot Trelleborg

E6 är avstängd mellan Vellinge och Trelleborg efter Skegrie i riktning mot Trelleborg pga en olycka mellan en personbil och lastbil. Prognos för när vägen kan öppna igen är satt till kl. 23.

SR - 4 timmar sedan

Norge släpper på alkoholförbudet på krogen

Det nationella utskänkningsförbudet av alkohol hävs i Norge från och med fredag. Ändringen kommer efter ett majoritetsbeslut i Stortinget. ”Vi gör det här för att rädda alla mindre ställen som riskerar att gå omkull på grund av åtgärder som vi inte ens vet om det hjälper”, säger Siv Jensen, partiledare för Fremskrittspartiet till NRK..

SR - 4 timmar sedan

Efter Sabunis migrationskrav: L diskuterar januariavtalets framtid

Liberalernas riksdagsgrupp har i kväll haft ett flera timmar långt möte. Partiledaren Nyamko Sabuni har tidigare krävt att regeringen ska dra tillbaka delar av förslaget till ny migrationslag, annars hotas budgetsamarbetet. ”Vi fattade nu ett beslut tillsammans om att diskussionen fortsätter i riksdagsgruppen och i partistyrelsen om Januariavtalets framtid”, säger Johan Pehrson (L).

SR - 6 timmar sedan

Kommunens handlingsplan klar efter att treåring hittats död

Norrköpings kommun har nu färdigställt den åtgärdsplan som Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) krävt efter kritiken av handläggningen i ärendet om den treåriga flicka som hittades död i sitt hem i Norrköping för ett år sen. Ivo konstaterade att många allvarliga fel i ärendet begåtts och att flickan inte fick det stöd och skydd hon behövde. Planen handlar bland annat om att säkerställa kompetensen hur man gör förhandsbedömningar och risk- och skyddsbedömningar..

SR - 6 timmar sedan

Japan och Sydkorea i ordstrid om sexslavar

Orsaken till det upptrappade ordkriget är frågan om kompensation till de tusentals koreanska kvinnor som tvingades arbeta som sexslavar för den japanska armén under andra världskriget. Domstol i Sydkorea har slagit fast att den japanska staten ska ersätta tolv av kvinnorna med motsvarade cirka 760 000 kronor var. Japans utrikesminister kallar domstolsutslaget ett brott mot internationell lag..

SR - 7 timmar sedan

Förlängning av alkoholförbud efter klockan 20 föreslås

Branschorganisationen Visita kallar det en jakt på enskild näring och vill att den nya pandemilagen används, som kan stänga ner flera verksamheter. Enligt socialminister Lena Hallengren behövs fortsatta restriktioner på grund av det mycket allvarliga smittspridningsläget. Beslut om förlängning av alkoholförbud på restauranger efter klockan 20, fram till 7 februari, tas senare i veckan..

SR - 7 timmar sedan

Exportföretag ska bidra till klimatomställning

Under 2021 utökas statens garantier till exportföretagen, för att hjälpa företagen att återhämta sig efter pandemin. Men från och med nu måste företagen som söker stöd, visa att de medverkar till en klimatomställning i enlighet med Parisavtalet. Även utländska företag som är verksamma i Sverige och bidrar till svensk export kan söka stöd, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.