SR > Nyheter

Thursday, 09 July, 15:37

SR - 01 jun 20 kl. 11:06

Protester mot att utrusta poliser med tunga vapenI Nya Zeeland har tusentals människor i dag visat sitt stöd för Black Lives Matters-rörelsen. Protesterna riktas också mot planer på att förse den Nya Zeeländska polisen med tunga vapen. Motståndare säger att om polisen beväpnas med ytterligare vapen ökar risken att oskyldiga människor kommer att dödas..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nya Zeeland, Black Lives Matters, Nya Zeeländska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Protestermot att , utrusta, polisermed , tunga, vapen
Världen Idag - 08 jun 20 kl. 16:50

Protester urartade – poliser attackerades

En fredlig demonstration mot rasism i Göteborg under söndagen kom snart att utvecklas till något helt annat. En grupp kriminella vandaliserade, kastade sten och attackerade både poliser och civila. ”Denna ligism saknar motstycke”, skriver Alice Teodorescu, som arbetar inom Moderaterna, på Twitter..

Kristianstadsbladet - 25 jul 14 kl. 01:20

Tre döda under våldsamma protester

På Västbanken utbröt på torsdagskvällen våldsamma protester mot Israels Gazabombningar och minst tre palestinier dödades.Samtidigt rapporteras att antalet dödsoffer i Gaza överstiger 800.
Israels anfall mot mål i Gaza gick natten till fredagen in på det 18:e dygnet och en talesman för ambulanstjänsten sade till AFP att antalet döda passerat 800.

BT - 25 jul 14 kl. 01:20

Tre döda under våldsamma protester

På Västbanken utbröt på torsdagskvällen våldsamma protester mot Israels Gazabombningar och minst tre palestinier dödades. Samtidigt rapporteras att antalet dödsoffer i Gaza överstiger 800.Israels anfall mot mål i Gaza gick natten till fredagen in på det 18:e dygnet och en talesman för ambulanstjänsten sade till AFP att antalet döda passerat 800.

BT - 25 jul 14 kl. 03:03

En död vid våldsamma protester

På Västbanken utbröt på torsdagskvällen våldsamma protester mot Israels Gazabombningar och minst en palestinier dödades. Samtidigt rapporteras att antalet dödsoffer i Gaza överstiger 800.Israels anfall mot mål i Gaza gick natten till fredagen in på det 18:e dygnet och en talesman för ambulanstjänsten sade till AFP att antalet döda passerat 800.

SVT Debatt - 19 feb 14 kl. 11:12

Utrusta polisen med elpistoler och rädda liv

POLISEN Fyra människor miste livet i samband med polisingripanden förra året. Med elpistoler kan fler dödsskjutningar förhindras.  Under 2013 förlorade fyra människor livet i samband skottlossning vid polisingripanden.

BT - 27 mar 12 kl. 12:22

Ovetande poliser skyddade plutonium

Tre kilo plutonium lämnade nyligen Sverige med adress USA. Det högt skyddsklassade ämnet skeppades i väg med 150 ovetande poliser kommenderade för att stävja eventuella protester när ämnet lämnade landet.
USA omhändertar plutoniet enligt icke-spridningsprogrammet Global Threat Reduction Initiative, skriver utrikesminister Carl Bildt på debattplats i Dagens Nyheter: "Ett konkret bidrag" av Sverige för att hindra spridning av nukleära ämnen.

Sydsvenskan - 21 dec 13 kl. 06:30

Protester mot fotoförbud och vattenkanon

I veckan avslöjades att det spanska inrikesministeriet beställt ett bepansrat vattenkanonfordon som ska kunna sättas in för att skingra kravaller. Priset för den spanska polisens nya kravallfordon ligger på en halv miljon euro, närmare fem miljoner kronor. Inköpet av fordonet har mött skarpa protester.

Dagen - 10 feb 11 kl. 03:00

Protester på Västbanken tystas av säkerhetspolis

Den palestinska myndigheten använder hot och våld - i likhet med de metoder som används i Kairo - för att slå ned demonstrationer på Västbanken till stöd för protesterna i Egypten och Tunisien.

Palestiniernas president Mahmoud Abbas och hans styrande parti Fatah är väl medvetna om deras svaga grepp om makten. Palestinierna tycks dock ännu inte redo för protester liknande de i Egypten och Tunisien.

Sydsvenskan - 16 dec 11 kl. 06:30

Putin duckar för protester

Parlamentsvalet var rättvist och resultatet visar folkets vilja, säger premiärminister Vladimir Putin. För att ingen ska misstänka valfusk i presidentvalet i mars, då han själv är huvudkandidat, utlovar han webbkameror i alla landets 90 000 vallokaler.
Vladimir Putin tvingades i går inleda sin årliga direktsända frågestund med att svara på frågor om valfusk.

BT - 09 mar 13 kl. 16:11

En död i egyptiska protester

En person har omkommit i de kraftiga protestaktionerna i Egypten som har utlösts av att domstolen bekräftade dödsdomarna mot 21 anhängare till fotbollslaget al-Masry. Supportrarna anklagades för delaktighet i det våld som tog 74 liv vid en match i fjol. I Kairo har myndighetsbyggnader stuckits i brand och i Port Said har militären gått in för att säkra staden.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Besked: Nu öppnar Danmark gränsen för skåningar

Danmark öppnar för skåningar natten till lördag, enligt Statens Serum Institut. Smittotalet ligger i Skåne på 13,8 vilket är under 20 som är gränsen som danskarna satt upp. Man måste kunna bevisa att man är folkbokförd i Skåne..

SR - 45 minuter sedan

Carlson vädjar till unga att ta ansvar

Trots nedgången av antalet nya smittade i covid-19 vädjar Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson till unga att följa myndigheternas råd för att begränsa smittan..

SR - 1 timme sedan

Rekordhög antal antagna till högskola

Nu har antagningsbeskedet till höstterminen på högskolan kommit och det är extra många som fått ett efterlängtat besked i år. Antalet antagna till högskolan har i år ökat med 10 procent vilket är den största ökningen på tio år..

SR - 1 timme sedan

Man frias i mål om hundratusentals knarkaffärer

För en liten stund sedan kom domen i det uppmärksammade narkotikamålet med sajten FLugsvamp Två punkt Noll..

SR - 1 timme sedan

Coronaläget - pressträff med Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten tillsammans med Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap håller pressträff..

SR - 1 timme sedan

5 500 personer rapporterad döda i covid-19

Ytterligare 18 personer med bekräftad covid-19 har rapporterats döda i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik. Den totala dödssiffran stiger därmed till 5 500 personer..

SR - 2 timmar sedan

Hagia Sofia kan bli moské

Turkiets populäraste turistattraktion, Hagia Sofia kan redan till nästa vecka omvandlas till moské, då landets högsta domstol som tittar nu i ärendet förväntas riva upp lagen från 30 talet som gjorde byggnaden till museum..

SR - 2 timmar sedan

Tätare UD-bedömningar av reseläget

UD kommer att ta ställning till vilka länder som man avråder från resor till var 14:e dag under sommaren..

SR - 3 timmar sedan

E20 avstängd mellan Alingsås och Vårgårda

Just nu är E20 avstängd i båda riktningar i höjd med Bälinge. Flera fordon har krockat. Ingen prognos i nuläget.

SR - 3 timmar sedan

Djup frustration bakom protester i Serbien

Serbien har de senaste dagarna skakats av protester mot regeringens hantering av coronapandemin. Bakom de våldsamma sammandrabbningarna mellan polis och demonstranter, ligger en djupare frustration mot den politiska styret i landet, enligt aktivisten Ana Djordavic..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.