SR > Vetenskap

Thursday, 09 July, 17:14

SR - 01 jun 20 kl. 06:00

Kan konstgjorda rev hjälpa torsken?Många har säkert hört talas om insektshotell, men kanske inte om fiskhotell? Nu ska effekten av konstgjorda rev studeras..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan konstgjorda, rev, hjälpa, torsken
Skånskan - 07 jan 19 kl. 13:09

Grönt Silicon Valley på konstgjorda öar

Köpenhamn Nio konstgjorda öar utanför Köpenhamn ska ge plats till de gröna näringarnas Silicon Valley.Fakta: nya öar ska ge utrymme för Storköpenhamn att fortsätta växa Holmene: Nio konstgjorda öar skapas enligt planerna utanför Avedøre Holme söder om Köpenhamn i Hvidovre kommun. Öarna ska ge utrymme till 12 000 arbetsplatser med inriktning mot högteknologiska arbetsplatser, ny natur samt Köpenhamns vattenreningsverk som idag finns vid Lynetten.

NSD - 29 maj 18 kl. 11:12

TV: Se den konstgjorda glaciären

Forskare vid Luleå tekniska universitet ska hjälpa jordbrukare i norra Indien att säkra tillgången på vatten genom att bidra med vetenskaplig kunskap till de unika försök som pågår i området med konstgjorda glaciärer..

Nerikes Allehanda - 12 dec 15 kl. 05:15

Obehaget söker en förevändning ...

Hjälper många till med pengar, gåvor och arbete kan Örebros allra mest utsatta invånare få ett bättre liv. Det behövs omedelbar hjälp, mat för dagen och tak över huvudet, men också hjälp som bidrar till att ge utslagna en omstart i livet.Det är advent och köpfest.

GöteborgsPosten - 05 jan 19 kl. 12:55

Här trivs torsken som fisken i vattnet

Lars-Olof Axelsson med Fjordtorsk i Bohuslän vill bygga fler torskhotell i Byfjorden. Kommunen sa nyligen ja till en utökning av rev, och andra viktiga aktörer är positivt inställda. Har han hittat lösningen till att öka torskbeståndet?.

Nyheter 24 - 09 feb 14 kl. 16:00

Arg kund vägrade ta ett "nej" – rev ner hela butikshyllorSkjuts i affären

USA. Polisen i delstaten Michigan söker just nu efter en man som beskrivs som "galet arg", skriver Fox.
Händelsen som utspelade sig i fredags fångades med butikens övervakningskamera.

Supermiljöbloggen - 16 maj 14 kl. 10:30

”Superkoraller” och satellitbilder kan hjälpa skydda framtidens korallrev

Att Stora Barriärrevet ligger illa till är känt. Sedan 1980 har revet minskat med ungefär hälften i storlek och hotas av både dålig vattenkvalitet, miljöförstöring och klimatförändringar. Nu ska satellitbilder från NASA användas för att hjälpa till att skydda revet.

BT - 10 sep 14 kl. 08:05

Rev ner applåder vid debatt om tiggarna: Kan bo i valstugorna

Tiggarfrågan engagerar i Borås. Caroli församlingshems största sal var full till bristningsgränsen när stadens kyrkor ordnade med debatt. ”När tiggarna kom till stan” var rubriken och flera av huvudpersonerna fanns också med själva under kvällen.

Dagensanalys.se - 14 jun 18 kl. 10:01

Teknikjätten Ericsson vill hjälpa annonsörer att nå ut till rätt konsumenter

Ericsson vill hjälpa världens annonsörer att verifiera sin geo-data genom att matcha konsumentens uppgifter till operatörernas information. Geo-data kan vara ett mycket effektivt sätt att nå ut till olika målgrupper, analysera beteenden och upptäcka nya kundsegment. Men att få tag i geo-data med hög kvalitet kan vara rätt svårt, säger Ericsson som nu hoppar på visionen att förse marknaden med operatörernas bästa geo-data.

Supermiljöbloggen - 21 apr 17 kl. 06:07

Går korallrevens massdöd att stoppa?

Forskare vill hjälpa korallerna i världens rev att klimatanpassa sig. Genom att forska fram värmetåliga alger som kan leva i symbios med de känsliga korallerna hoppas man kunna hjälpa dem att återhämta sig.  Det finns idag många hot mot världens korallrev.

YLE - 26 okt 16 kl. 04:42

Kraftiga sprängningar skakar höghus i Vasa

Giovanna Teir i Vasa är rädd att sprängningsarbeten i Flickiskvarteret skadar fasaden och grunden på höghusen i närheten. Hon jämför sprängningarna med konstgjorda jordbävningar. Giovanna Teir bor på Skolhusgatan i Vasa och är granne med Flickiskvarteret mellan Kyrkoesplanaden och Skolhusgatan där nya byggnader ska växa fram.

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

ESA och NASA ska tillsammans mäta isen i Antarktis

Rymdorganisationerna ESA och NASA ska nu i ett samarbete försöka få unika kartor över havsisen i Antarktis..

SR - 11 timmar sedan

Sydamerikanska ursprungsfolk seglade till Polynesien på 1100-talet

En studie som publiceras i Nature i dag ger stöd åt den norske upptäcktsresanden Thor Heyerdahls teori om att sydamerikanska ursprungsfolk seglade till avlägsna polynesiska öar i Stilla havet i förhistorisk tid..

SR - 11 timmar sedan

Robotkemisten - en framtida kollega i labbet?

Forskare från University of Liverpool har en ny kollega i kemilabbet - en robotforskare. Men är det verkligen en forskare?.

SR - 11 timmar sedan

Individer som skiljer sig från gruppen har ett naturligt syfte

Slemsvampar kan berätta om tidigare okänt kollektivt beteende..

SR - Igår: 11:06

Ökning av bäverdammar i Alaska

Bävrars dammbygge kan snabbt förvandla ett område. Det är något som forskare i en ny studie har studerat i Alaska..

SR - Igår: 10:44

Så kan det se ut när stjärnor föds

Hur ser det ut när nya stjärnor bildas? Ja, det har fångats på en ny bild av forskare vid bland annat Chalmers tekniska högskola..

SR - Igår: 06:00

Nu utvärderas bekämpningsmetoder mot granbarkborre

Under sommaren undersöks effektiviteten hos olika bekämpningsåtgärder mot granbarkborre i ett försök utfört av Skogforsk..

SR - Igår: 06:00

Svenska forskare ska undersöka Venus

Det svenska Institutet för rymdfysik ska skicka mätinstrument till Venus på den indiska rymdfarkosten Isro Venus Orbiter, som är tänkt att skjutas upp 2024..

SR - I förrgår: 11:29

Forskare studerar bin vid norra polcirkeln

Forskarna vill studera om det finns skillnader mellan olika underarter till honungsbiet..

SR - I förrgår: 09:50

Ljusförorening utgör hot mot kustnära arter

Det artificiella ljus som omger världens kuster kan ha stor påverkan på arter som är beroende av månen och stjärnorna för att navigera när de söker föda..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.