Nyteknik > Teknik

Tuesday, 07 July, 00:59

Nyteknik - 01 jun 20 kl. 10:11

Färre plastpåsar med ny redovisningSvenskarnas användning av plastbärkassar 2019 håller sig med god marginal under EU:s uppställda mål för året, visar nya siffror från Naturvårdsverket..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
EU, Naturvårdsverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, plastpåsarmed ny , redovisning
DI - 16 sep 17 kl. 13:21

2,5 miljoner färre plastpåsar efter ny lag

2,5 miljoner färre plastpåsar. Det är resultatet efter att den nya lagen infördes den 1 juni, där butiker måste informera sina kunder om kassens miljöpåverkan och kan ta betalt för den. ”Det är kundernas vilja till förändring som har skapat detta goda resultat”, säger Helen Göthe, CSR- och miljöansvarig för MQ Holding i ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 01 jun 20 kl. 10:16

Färre plastpåsar med ny redovisning

Svenskarnas användning av plastbärkassar 2019 håller sig med god marginal under EU:s uppställda mål för året, visar nya siffror från Naturvårdsverket. Tidigare har Sverige legat över EU:s uppsatta mål på 90 plastpåsar per person och år. Men Naturvårdsve.

Helsingborgs Dagblad - 01 jun 20 kl. 10:16

Färre plastpåsar med ny redovisning

Svenskarnas användning av plastbärkassar 2019 håller sig med god marginal under EU:s uppställda mål för året, visar nya siffror från Naturvårdsverket. Tidigare har Sverige legat över EU:s uppsatta mål på 90 plastpåsar per person och år. Men Naturvårdsve.

YLE - 16 apr 14 kl. 16:37

EU-parlamentet för färre plastpåsar

Lagförslaget i EU om att kraftigt minska på användningen av tunna plastpåsar tog i dag ett steg vidare. Europaparlamentet röstade på onsdagen med rösterna 539 för och 51 emot för förslaget att dra ner på bruket av engångsplastpåsar med 80 procent under de kommande fem åren. Referensen är EU-statistik från 2010, som säger att EU-medborgaren i medeltal använder 198 plastpåsar varje år.

BT - 18 nov 14 kl. 00:15

Avtal ska ge färre plastpåsar i EU

Ett avtal mellan EU-parlamentets miljöutskott och det italienska ordförandeskapet kan minska användningen av plastpåsar rejält i EU. - Det är en riktigt glad nyhet för miljön, som varje år belastas med åtta miljarder plastpåsar, vilka skadar såväl natur, människor som djur, säger danskan Margrete Auken, som förhandlat fram kompromissen för EU-parlamentets räkning.Överenskommelsen innebär att länderna antingen måste införa avgifter på plastpåsar, eller ta på sig att minska användningen med 80 procent på fem år.

HBL - 12 mar 14 kl. 20:14

EU vill se färre plastpåsar – snabbt

EU-länderna borde halvera bruket av engångsplastpåsar inom tre år och minska det med 80 procent inom de närmaste fem. Det föreslår Europaparlamentets miljöutskott.I slutet av fjolåret förslog EU-kommissionen att alla medlemsländer ska minska användningen av platskassar.

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 14 kl. 00:17

Avtal ska ge färre plastpåsar i EU

Ett avtal mellan EU-parlamentets miljöutskott och det italienska ordförandeskapet kan minska användningen av plastpåsar rejält i EU. — Det är en riktigt glad nyhet för miljön, som varje år belastas med åtta miljarder plastpåsar, vilka skadar såväl natur, människor som djur, säger danskan Margrete Auken, som förhandlat fram kompromissen för EU-parlamentets räkning..

LV - 05 jul 17 kl. 12:00

Färre plastpåsar i butikerna: "Kunderna ska känna sig som miljöhjältar"

Efter att ha infört ett starkare miljötänk, har butikerna Lindex och KappAhl sett en stor nedgång på de plastpåsar som kunderna får med sig när de handlar. – Våra kunder har varit duktiga på att inte välja plastpåsar, säger Angelica Magnusson, säljare på Lindex i Västervik..

Kristianstadsbladet - 19 sep 17 kl. 06:00

Butikerna säljer färre plastpåsar

En kostnad på ett par kronor för en plastpåse låter kanske inte så mycket. Men det har räckt för att minska butikernas förbrukning av plastpåsar rejält. Sedan flera kampanjer satte igång i juni har vissa butikskedjor mer än halverat användningen av plastkassar.

Sydsvenskan - 19 sep 17 kl. 06:00

Butikerna säljer färre plastpåsar

En kostnad på ett par kronor för en plastpåse låter kanske inte så mycket. Men det har räckt för att minska butikernas förbrukning av plastpåsar rejält. Sedan flera kampanjer satte igång i juni har vissa butikskedjor mer än halverat användningen av plas.

BT - 19 sep 17 kl. 06:00

Butikerna säljer färre plastpåsar

En kostnad på ett par kronor för en plastpåse låter kanske inte så mycket. Men det har räckt för att minska butikernas förbrukning av plastpåsar rejält. Sedan flera kampanjer satte igång i juni har vissa butikskedjor mer än halverat användningen av plastkassar.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 6 timmar sedan

Säkerhetsgenombrott inom gruvindustrin

”Vad kan vi göra för att öka säkerheten i osäkra arbetsmiljöer och hur avlägsnar vi människors närvaro vid farliga arbetsmoment?” - det var de inledande frågorna i ABB:s förstudie kring säkerhet inom bland annat gruvindustrin. En förstudie som sju år senare sjösattes och resulterade i ett prisvinnande samarbete..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Uber i miljardaffär – köper matleveransföretag

Amerikanska taxitjänsten Uber köper matleveransföretaget Postmates..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Daimler köper in sig i battericellstillverkaren Farasis Energy

Ett viktigt steg för att säkra sin egen framtid. Nu berättar Mercedes att man köpt in sig i battericellstillverkaren Farasis Energy. ”Nu tar vi avgörande steg mot att implementera strategin Electric first”, säger Marcus Schäfer, fou-chef..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Forskare kan ha hittat gasjättes exponerade kärna

En nyupptäckt exoplanet tycks vara den exponerade kärnan från en gasjätte. Det kan ge nya ledtrådar om vad som finns i planeternas inre..

Nyteknik - Igår: 07:01

Volvo 140: Bruksbilen som sprängde miljonvallen

TEKNIKHISTORIA. Under några år var den Sveriges mest sålda bil. Idag finns bara några tusen kvar i trafik, men många av dem vårdas ömt av samlare och entusiastklubbar.

Nyteknik - 11 timmar sedan

Scanialäckage misstänkt miljöbrott

Södertälje kommun har anmält Scania till åklagare för oljeläckaget i helgen. Kommunens miljökontor undersöker också på egen hand vad som hänt..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Myndigheter ombeds rigga för andra coronavåg: ”Faran inte över”

Regeringen vill öka beredskapen inför en eventuell andra våg av covid-19 till hösten. Fyra myndigheter och länsstyrelserna får i uppdrag att förbereda sig på ökad smittspridning..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Citroën vill locka kunder med ny crossover

Ny crossover-inriktning, elektrifierad drivlina och klassledande komfort. Det är vad Citroën hoppas ska få folk att välja bort konkurrenter och välja nya C4..

Nyteknik - 15 timmar sedan

WHO hyllar Sveriges coronakommission

WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus hyllar det svenska initiativet att starta en coronakommission..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Kärenergianläggning illa skadad i brand: ”Cyberattack”

Den brand som i torsdags härjade en kärnenergianläggning i Natanz i Iran orsakade omfattande skador som kan försena utvecklingen av centrifuger för urananrikning, enligt en talesperson i Teheran. Enligt flera iranska källor låg antagligen en cyberattack bakom branden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.