SR > Nyheter

Monday, 18 January, 04:47

SR - 01 jun 20 kl. 05:41

Omtvistad las-utredning läggs fram idagI dag kommer regeringens omdebatterade las-utredning med sina förslag, bland annat om nya regler som ska gälla vid uppsägningar. Regeringen och samarbetspartierna har en överenskommelse om att skicka ut förslagen på remiss..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omtvistad, las-utredning, läggsfram , idag
Expressen - 27 maj 20 kl. 19:01

Löfven pressad av glödhet las-utredning

Mandatperiodens kanske största politiska konflikt kan flamma upp på måndag – när regeringens kontroversiella utredning om arbetsrätten läggs fram.En hårt pressad Stefan Löfven hotas av öppen revolt i partiet och LO.Lättare att sparka anställda och fler undantag från turordningsreglerna är ett par av de nya förslagen som läckt ut..

SR - 01 jun 20 kl. 17:29

Samarbetspartierna välkomnar las-utredning

Idag presenterades den omdiskuterade LAS-utredningen, som föreslår ändringar i lagen om anställningsskydd. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) var inte nöjd, men de båda samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet välkomnar utredningen. Båda partierna förutsätter att utredningen går ut på remiss i mitten av juli och kommer att läggas fram för Riksdagen nästa år om arbetsmarknadens parter inte lyckas komma fram till en överenskommelse..

Kristianstadsbladet - 02 jan 13 kl. 09:42

"De kallar os lata"

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Tjänsterna är redan tillsatta när jobben annonseras ut och LAS sätter mer käppar i hjulen än säkrar en anställning. Undertecknad vill ha en nationell utredning om hur tjänster tillsätts i den offentliga sektorn.
Jag tillhör ofrivilligt en grupp som enbart i Skåne uppgår till cirka 60?

BT - 18 okt 12 kl. 14:18

Regeringens otrygghetslinje leder fel

Det ska bli billigare att avskeda folk utan giltigt skäl, arbetsgivaren ska inte behöva betala någon lön under den tid avskedet prövas och ska inte heller behöva leta efter möjligheter till omplacering, om förslagen går igenom, skriver Mattias Josefsson. Sverige har högre arbetslöshet än flera jämförbara länder, såsom Tyskland, Norge, Österrike och Nederländerna. Ungdomsarbetslösheten är bland de högsta i Europa.

Skånskan - 05 mar 18 kl. 10:51

Skolflytten utreds trots föräldraprotester

VÄSTERSTAD/ÖSTRABY Nu är det klart att det ska göras en förstudie om den tänkta omorganisationen av verksamheten på Östraby skola och De la Gardieskolan i Västerstad.
En oenig kommunstyrelse har sagt ja till att frågan ska utredas. ERWP.

Dagensanalys.se - 13 aug 18 kl. 17:27

”Om momsen för medier harmoniseras ger det nitton kronor mer per intjänad digital hundralapp”

Bästa hjälpen som statsmakterna kan ge hårt pressade medieföretag är sänkt moms på digital journalistik. Då kan företag som börjar hitta lösningar på problemen få råd att snabbt genomföra nödvändiga investeringar. Det är ett av många konstruktiva förslag som Jonas Nordling, styrelseordförande för Sveriges Journalistförbund, vill föra in i debatten om krisen i medievärlden och journalistyrkets framtidsmöjligheter.

Skånskan - 18 sep 19 kl. 05:00

Bakslag för villaägare på Väster

ESLÖV Mark- och miljödomstolen i Växjö ger Eslövs kommun rätt att ta bort en gemensam parkeringsplats i ett 50 år gammalt villaområde på Väster, och på ytan i stället bygga nya hus.
Domstolen håller med de boende som anser att det kan bli sämre för dem – men anser inte att det är tillräckligt för att upphäva beslutet. Domstolen tycker inte heller att kommunen borde bemödat sig mer att lyssna av de boende innan förändringarna gjordes i deras bostadsområde.

Supermiljöbloggen - 03 mar 18 kl. 22:38

Sveriges klimatlag är tandlös menar kritiker

Sveriges klimatpolitiska ramverk, ibland bara kallat "klimatlagen", antogs 2017 och var en överenskommelse mellan samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna. Ramverket har hyllats av regeringen och välkomnats av bland annat Naturskyddsföreningen, men nu möter det kritik för att vara för snävt, tandlöst och underordnat ekonomiska intressen.  Det klimatpolitiska ramverket består av: Klimatlagen - alla regeringar måste följa ramverket, ta fram en handlingsplan för klimatpolitiken och redovisa hur det går.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Över 91 000 färre utförda operationer förra året

Förra året utfördes det över 91 000 färre operationer än under 2019, det visar siffror som Svenskt Perioperativt Register (SPOR) tagit fram till Ekot. Enligt SPOR är det här en historisk minskning och en direkt konsekvens av coronakrisen. "Coviden har verkligen ställt till det för oss", säger Gunnar Enlund, överläkare på Akademiska sjukhuset i Uppsala och ansvarig för SPOR..

SR - 1 timme sedan

Rekorddyrt att släppa ut koldioxid i EU

Rekordhöga 35 euro per ton – det är vad det kostar att släppa ut koldioxid i EU sedan årsskiftet. Beslut om skärpta klimatmål i unionen tros vara en förklaring till det stigande priset. Kostnaden bedöms kunna snabba på utfasningen av kol i Europa och på sikt även göra naturgas olönsam..

SR - 7 timmar sedan

Navalnyj greps på flygplatsen i Moskva

Den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj greps av polis vid ankomsten till Moskva ikväll. Det var första gången han återvände till Ryssland efter mordförsöket på honom i augusti och nu hotas han istället av fängelse i ett rättsfall som tidigare dömts ut av Europadomstolen för mänskliga rättigheter. EU:s ordförande Charles Michel fördömde ikväll gripandet och krävde att Navalnyj omedelbart släpps fri..

SR - 7 timmar sedan

Höjd säkerhet i delstaterna inför nya protesthot

I USA varnas för våldsamheter från Trump-anhängare den 17 januari, inför presidentbytet på onsdag. Vår USA-korrespondent Fernando Arias finns i delstaten Michigans huvudstad Lansing, där man bland annat spikat för fönstren till delstatskongressens huvudbyggnad, Michigans eget Kapitolium. Varningarna kommer efter stormningen av Kapitolium i Washington DC den 6 januari..

SR - 8 timmar sedan

Regionerna tvingas ställa om efter Pfizers besked

Läkemedelsbolaget Pfizers minskning av vaccinproduktionen kom som en överraskning för EU:s medlemsländer. Leveranserna till Europa minskar nu och i Sverige har regionernas vaccinsamordnare har haft en intensiv helg med att lägga om planerna. “Lite irriterande – men Pfizer har i dag försäkrat oss om att det här bara är för nästa vecka”, säger Richard Bergström, regeringens vaccinsamordnare..

SR - 10 timmar sedan

Fjällturister valde att inte ta covidtest

Sjukvården la stora resurser på att kunna provta skidturister med misstänkt coronavirus på de stora svenska skidorterna Åre, Vemdalen och Sälenfjällen under jul och nyår. Men inte ens en femtedel av det beräknade antalet gäster valde att testa sig. “Man kanske skämdes.

SR - 10 timmar sedan

Navalnyjs plan landar i Moskva

På söndagseftermiddagen väntades den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj landa på Moskvas flygplats. Navalnyj lämnade Ryssland i augusti för sjukhusvård i Tyskland, efter ett mordförsök genom förgiftning med nervgiftet novitjok. Hör Ekots korrespondent Johanna Melén..

SR - 11 timmar sedan

Efter skoterolyckan – två flickor döda

En skoter med efterföljande kälke krockade med ett tåg på en järnvägsövergång i Söråker, Timrå kommun. Fyra personer fördes till sjukhus efter olyckan som inträffade vid 13-tiden på söndagen. Hör polisens presskonferens.

SR - 12 timmar sedan

Nätforskaren: Viktigt att bemöta vaccinskeptiker

Felaktig information om covid-19-vaccinet på nätet bör bemötas av utbildad personal, menar forskaren David Broniatowski, som studerat vaccinmotstånd på Facebook under tio år. Faktoider och i vissa fall rena konspirationsteorier om covid-19-vaccinen sprids just nu i svenska facebookgrupper, visar en genomgång som Ekot gjort. Att avfärda alla kritiska frågor som vaccinmotstånd är fel, anser David Broniatowski..

SR - 13 timmar sedan

Bobi Wine kan fortfarande inte lämna hemmet

Ugandas oppositionsledaren Bobi Wine kan fortfarande inte lämna sitt hem, meddelar hans parti. I fredags sa han till vår korrespondent att poliser och soldater belägrade hans hem och att han fruktade för sitt liv. Landets valkommission korade på lördagen sittande president Yoweri Museveni till segrare i valet – något som Bobi Wine avfärdar som fusk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.