Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 07 July, 15:27

Kristianstadsbladet - 01 jun 20 kl. 00:00

Debatt: Sjukvårdens hierarki blir extra tydlig nuVi befinner oss mitt i en pandemi. En helt ny och okänd situation som alla förhåller sig till på olika sätt. Vissa har börjat hamstra, en del arbetar hemifrån av olika anledningar men stora personalgrupper måste befinna sig på arbetet. En sådan yrkesgrupp är den som arbetar med vård och omsorg. En grupp som levt lite i skymundan men som nu hyllas av massorna när de kämpar mot det virus som hotar oss själva och våra nära och kära, skriver Kommunals huvudskyddsombud i Skåne, Ylva Månsson.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Kommunals, Skåne, Månsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Sjukvårdens, hierarkiblir extra , tydlignu
Kristianstadsbladet - 26 feb 20 kl. 05:00

Debatt: Sjukvårdens dilemma – fler administratörer än läkare

Sedan 1992, då Göran Persson överförde sjukvården från staten till landstingen, har vården blivit en lekstuga för klåfingriga politiker. De har under dessa cirka 30 år lyckats totalbromsa vården genom att bygga upp en administration som idag visar alla tecken på snar död. SÖS i Stockholm liksom Karolinska sjukhuset är bara de senaste orostecknen inför en kommande kollaps av vården, skriver Johan Sällström, Åhus..

SVT Debatt - 23 sep 13 kl. 15:41

LCHF utmanar sjukvårdens dåliga råd

KOSTRÅD Frågan om hur man bör äta för att gå ner i vikt har diskuterats i åratal, ofta i affekt. Idag ger en expertutredning svaret. Lågkolhydratkost, som LCHF, ger snabbare viktminskning och förbättrade hälsovärden.

SVT - 06 maj 18 kl. 21:49

Sjöstedt (V): ”Karolinska är sjukvårdens egna pang i bygget”

Sjöstedt (V) tyckte till under kvällens debatt i SVT:s Agenda angående vården och vad han menar är Alliansens svaga punkt när det kommer till vårdfrågorna. – Nya Karolinska, sjukvårdens pang i bygget, säger han..

Regeringen - 15 mar 16 kl. 16:44

Sjukvårdens proffs måste få vara just vårdproffs – dokumentation och administration i fokus på kompetensförsörjningssamtal

På tisdagen hölls ett möte inom ramen för den nationella samlingen för hälso- och sjukvårdens kompetensförsörjning som fokuserade på sjukvårdens administration och dokumentation. Med på mötet var, förutom folkhälso- sjukvårds-, och idrottsminister Gabriel Wikström, även representanter från Sverige Kommuner och Landsting, statliga myndigheter, flera enskilda regioner och landsting, Vårdföretagarna, och fackförbund inom vården..

YLE - 08 sep 16 kl. 07:37

Dataspel i sjukvårdens tjänst?

Finland och Norge kan och bör samarbeta inom många av sjukvårdens områden. Det är man överens om under det norska kungliga besöket i Finland. Men den finländska sjukvårdspersonalen behövs kanske hemma, misstänker Norges hälsovårdsminister.

Dagens PS - 20 dec 19 kl. 07:00

Sjukvårdens framtid är datadriven

Den tekniska utvecklingen inom medicin går framåt hela tiden. Mängden data kan komma att revolutionera framtidens sjukvård. Nätverket Healthtech Nordic spår att framtidens sjukvård kommer att ha tillgång till mycket information som kan vara till nytta både för behandling och forskning.

DalaDemokraten - 01 jul 20 kl. 09:11

Debatt: Sjukvården ska vara möjligheternas arbetsplats

Sjukvårdens anställda måste få ett hållbart arbetsliv, hela yrkeslivet. Plånboken är inte allt,....

Dagens Medicin - 03 dec 15 kl. 14:20

Bildspel Sjukvårdens ledarskapsdag 2015

Sjukvårdens ledarskapsdag är mötesplatsen för dem som leder dagens sjukvård in i framtiden. Under dagen diskuterades de avgörande frågorna om ledarförsörjning och utveckling av ledarskapet i sjukvård och forskning..

Dagens Medicin - 15 dec 15 kl. 16:22

Film från Sjukvårdens ledarskapsdag 2015

På Sjukvårdens ledarskapsdag den 2 december 2015  möttes de som leder dagens sjukvård in i framtiden. Under dagen diskuterades de avgörande frågorna om ledarförsörjning och utveckling av ledarskapet i sjukvård och forskning. Se ett ihopklipp från dagen ovan.

BT - 06 maj 18 kl. 06:12

Sjukvårdens makthavare: ”Vi skyler bristerna med pengar och fler anställda”

Sjukvården har blivit mer, inte mindre dysfunktionell under de senaste åren. Det säger Västsveriges ledande sjukvårdspolitiker Jonas Andersson (L) i en intervju om sjukvårdens plats i den stundande valrörelsen..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:19

Uppåt på börsen

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:50

Lisa Axelsson: ”Jag vill också vara en frihetsforskare som skiter i måsten”

Marie jobbar inte längre. Efter mer än ett kvarts sekel på Sveriges järnvägar har hon hängt av sin konduktörshatt för sista gången. Jag springer på henne en solig förmiddag i trappen och gratulerar till pensionen..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:51

Brott: 20-åring gick bärsärkagång

En 20-åring sitter anhållen efter att ha misshandlat flera personer under helgen..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:05

Tävling ska ta fram förorternas författartalanger

Ortens bästa poet lockade tusentals unga i landets förorter till att lyssna på poesi, men tävlingen tvingades lägga ner i brist på pengar. Nu lanseras i stället en ny tävling i samma anda..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:10

Nokia levererar 5G till Taiwan

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:28

Nu ökar kontrollen vid villkorlig frigivning

Längre övervakningstider, fotbojor och snabbare varningar vid misskötsel. Det är några av förändringarna när nya lagstiftningen kring villkorlig frigivning börjar gälla..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:32

20 coronafall i MLS – veckan före avspark

Den nordamerikanska fotbollsligan MLS bekräftar att 20 spelare och sex lagledare har testats positivt för covid-19. Beskedet är ett rejält bakslag för ligan, som är planerad att dra i gång den 8 juli..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:44

Många döda i båtolycka i Bangladesh

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:21

Assa Abloy säljer verksamhet vid förvärv

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:03

En död i lägenhetsbrand i Härnösand

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.