DI > Ekonomi

Saturday, 11 July, 06:46

DI - 31 maj 20 kl. 09:32

Företagen och produkterna som tar skogen till framtidenVindkraftstorn av trä, byggreglar i papp och skogsbaserad oljesanering. Värmländska Paper Province ser till att medlemmarna gör en hållbar. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Paper Province

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företagenoch , produkternasom , tar, skogentill , framtiden
Skånskan - 14 nov 16 kl. 10:07

Helén tar skogen till Instagram

Hoor Helén Hjalmarsson stora passion är natur och på fritiden fotograferar hon kottar, grodor, blommor och andra små saker som hon hittar i skogen.
Nu har hennes bilder gjort henne till kändis på Instagram. ERWP.

DI - 15 maj 19 kl. 07:00

Livsmedelsföretagen: Vi åtar oss att minska matens avtryck

DEBATT. Produktionen av livsmedel har omfattande negativ påverkan på både den lokala miljön och klimatet. För att påskynda arbetet med att stoppa klimatförändringarna presenterar Livsmedelsföretagen nu ett gemensamt manifest med konkreta hållbarhetsåtaganden..

DN - 06 dec 18 kl. 16:20

Sverige tar skogen till världsutställningen i Dubai

Sverige åker till världsutställningen i Dubai. Nu är det klart att Sveriges paviljong tar stor inspiration från landets skogar. Regeringen satsar tillsammans med näringslivet 165 miljoner kronor på utställningen som går av stapeln 2020.

Alliansfritt Sverige - 11 sep 14 kl. 17:37

Företagen har tjänat 6 miljarder på Fas 3

Regeringens fjäder i hatten när det gällde jobbpolitiken var Fas 3. Där skulle personer som inte lyckats få ett jobb efter en tid hamna, då placeras de på en arbetsplats och får någon form av uppgifter. Men det verkar som att regeringen prioriterat Fas 3-anordnarna väl.

Computer Sweden - 28 mar 19 kl. 14:43

Hon tar över på IT&Telekomföretagen


Från jobbet som regeringens digitalboss till jobbet som förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen. Nu tar Åsa Zetterberg klivet från offentligt till privat..

Supermiljöbloggen - 11 mar 18 kl. 22:37

Vad ska vi med skogen till? – Del 2

Hur är det egentligen ställt med det svenska skogsbruket? Varför vill regeringen skydda mer skog? Miljöorganisationer, gräsrotsinitiativ och nu även företag kritiserar de stora skogsbolagen för att använda ohållbara metoder och förvillande marknadsföring.

SmålandsPosten - 16 maj 14 kl. 06:00

"Jag vill gärna jobba i skogen"

Jo Dang kommer från Thailands landsbygd där han under många år har varit skogsarbetare.
För 11 år sedan kom han till Sverige.
– Jag vill gärna jobba i skogen och jag är van att jobba i skogen.

YLE - 07 aug 14 kl. 14:33

"Livsmedelsföretagen måste hitta nya marknader"

Livsmedelsindustriförbundet ETL uppmanar nu de finländska livsmedelstillverkarna att försöka hitta nya marknader för de produkter som inte längre kan exporteras till Ryssland. Den inhemska marknaden är redan mättad, men det kan tänkas finnas utrymme för finländska livsmedel i andra västländer. ETL:s vd Heikki Juutinen säger att det ryska importstoppet slår hårt mot de finländska livsmedelsproducenterna.

Supermiljöbloggen - 24 nov 19 kl. 19:32

Företagen behöver satsa på information om farliga ämnen

Cirka 12 procent av de varor som säljs inom EU kan innehålla särskilt farliga ämnen, visar en granskning av Europeiska kemikaliemyndigheten (ECHA). Dessutom misslyckas majoriteten av leverantörerna att informera om att varorna innehåller dessa ämnen, vilket är ett krav enligt REACH-lagstiftningen. I granskningen inspekterades 405 företag i 15 länder.

SmålandsPosten - 10 feb 14 kl. 07:01

Skogen kan förädlas mer

Vi exporterar råvaran och låter andra länder sköta den ekonomiskt och arbetskraftsmässigt värde­fulla förädlingen. Det är inom vidareförädlingen av träråvaran vi har den stora tillväxtpotentialen, skriver Thomas Thörnqvist, professor i virkeslära vid Linné­universitetet. Den svenska skogen berör många.

Fler nyheter från DI

DI - 9 timmar sedan

Di:s analytiker: ”Bäddat för börsdramatik”

Riskaptiten har velat i veckan inför att rapportfloden bryter ut nästa vecka. Di:s Agnetha Jönsson och Felicia Åkerman diskuterar riskerna….

DI - 9 timmar sedan

Tesla-konkurrenten tar in ytterligare i kapital

Elbilstillverkaren Rivian tar in ytterligare 2,5 miljarder dollar i kapital. Tesla-konkurrenten har sedan tidigare e-handelsjätten Amazon….

DI - 10 timmar sedan

Nya restriktioner i Serbien efter protester

Efter flera dagar med demonstrationer runt om i Serbien har myndigheterna förbjudit samlingar med över tio personer i huvudstaden Belgrad..

DI - 10 timmar sedan

Bulgarien och Kroatien tar stort steg mot euron

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) Bulgarien och Kroatien tog på fredagen ett stort steg mot att bli medlem i euron genom att ansluta sina….

DI - 10 timmar sedan

Wall Street stiger efter avvaktande inledning – Netflix lyfter

Wall Street handlas upp efter en öppning kring nollan. Positiva besked om läkemedlet remidivisir effektivitet för behandling av….

DI - 10 timmar sedan

Bambuser ingår avtal med amerikanskt e-handelsbolag

Livevideobolaget Bambuser har ingått ett avtal med den amerikanska e-handelsplattformen Moda Operandi..

DI - 10 timmar sedan

Så trollade Falcon Funds bort halv miljard via elbolag i Strängnäs

Ett konkursmässigt elhandelsbolag i Strängnäs lett av en B-kändis var centralt för att trolla bort över en halv miljard i Falcon Funds..

DI - 11 timmar sedan

Ett av Europas viktigaste partier på väg tillbaka

Det står och väger inför söndagens viktiga presidentval i Polen. Det är helt jämnt mellan kandidaterna i den andra valomgången och det går….

DI - 11 timmar sedan

Gömd Stureplanskrog imponerar med sting både i glas och på tallrik

Partystämningen sätter sin prägel på atmosfär och meny på restaurang Supper. Drinkarna må stå i fokus på denna Stureplanskrog – men det är….

DI - 12 timmar sedan

Trump: Relationen med Kina ”svårt skadad” – nytt handelsavtal inte prio

USA:s president Donald Trump säger att han inte tänker på ett nytt handelsavtal med Kina i dagsläget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.