DI > Ekonomi

Monday, 06 July, 22:16

DI - 31 maj 20 kl. 09:10

Köp lågriskaktie med uppsida på 30 procentBolaget står stadigt i en turbulent omvärld. Stabil tillväxt och attraktiv värdering lockar trots viss politisk risk..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Köp, lågriskaktiemed , uppsidapå 30 procent
Affärsvärlden - 28 jun 12 kl. 10:08

Citi: Uppsida 40 procent

Citi har hittat en högriskaktie som kan lyfta 40 procent..

PrivataAffärer - 06 maj 19 kl. 07:15

DI ser uppsida på 50 procent i Gunnebo

  I DI:s prognoser väntas Gunnebo redovisa en vinst på runt 160 miljoner kronor. Det skulle motsvara en värdering på 12 gånger årets vinst. Med en trist historik bakom sig samt en bedömning om en hög nettoskuld på 1,6 miljarder kronor pekas aktien ut som en högriskaktie.

PrivataAffärer - 29 jan 20 kl. 12:43

Kepler Cheuvreux: Nio köpvärda aktier med över 100 procents uppsida

Rekommendationslistan är ett gratisverktyg på Swedbanks sajt  där de nordiska aktier som Swedbank och samarbetspartnern Kepler Cheuvreux har under bevakning. I dagsläget finns alltså en hel bunt aktier som analytikerna anser köpvärda och som dessutom har en potential att minst dubblas i värde. Norska aktier är i majoritet men det finns också några svenska aktier med stor potential.

Dagens PS - 28 aug 17 kl. 10:01

DI: Lågriskaktie attraktiv

Tidningen anser att det är köpläge. Enligt Dagens Industri lockar Diös – som analysavdelningen klassar som ett papper med låg risk – till köp. Enligt analysen bjuder fastighetsbolaget på ”en udda kombination av lågt värderade kassaflöden till en balanserad risk”, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 29 mar 19 kl. 10:33

Carnegie ser attraktiv uppsida i Lindab

Men med enbart små justeringar i den prognostiserade vinsten per aktie väljer Carnegie att behålla riktkursen vid 93 kronor, vilket motsvarar en uppsida på närmare 13 procent från 82:20 som aktien handlades till på fredag förmiddagen. Under första halvan av 2019 förväntas Lindab dra fördel av de prisökningar som bolaget genomförde under det andra halvåret 2018. Dessutom har vädret varit gynnsamt för byggbranschen under den gångna vintern, något som talar för en vinsttillväxt jämfört med föregående år och Carnegie räknar med ökning av ebit-marginalen med 0,8 procent för helåret.

PrivataAffärer - 22 nov 19 kl. 07:12

Carnegie: Omsorgsbolaget har uppsida på över 60 procent

Vård- och omsorgsbolagen på Stockholmsbörsen har en sak gemensamt. De verkar i en konjunkturokänslig bransch och rider på långsiktiga marknadstrender. ”Demografin där allt fler blir äldre, inte minst när den stora 40-talistgenerationen nu närmar sig 80-årsstrecket, har skapat ett stort strukturellt behov av privata vårdgivare”, skriver Carnegie.

DI - 07 okt 14 kl. 09:54

Kinnevik: Carnegie ser uppsida i Zalando

Carnegie ser uppsida i Kinnevik-innehavet Zalando."Framöver kommer Kinneviks aktie att påverkas i större omfattning av börsrörelser än tidigare till följd av börsintroduktionerna av Zalando och Rocket Internet. Men efter de initiala kursfallen i dessa två aktier, ser Carnegie en god uppsida i Kinneviks aktie", skriver banken..

PrivataAffärer - 18 jun 19 kl. 10:26

Carnegie ser stor uppsida i GHP

Riktkurshöjningen sker en dag efter GHP:s besked om uppdraget att driva sjukhus i Kuwait med intäkter på 35 till 45 miljoner kronor per år. Carnegie bedömer att kontraktet ger ett tillskott på rörelseresultatet om 15-20 miljoner kronor baserat på en marginal om 30-40 procent. Trots att det finns en risk att avtalet inte förlängs efter första avtalsperioden på fem år ser Carnegie mer uppsida i den internationella verksamheten under de kommande åren.

Dagens PS - 30 sep 19 kl. 07:25

Börsveckans proffs ser uppsida i två aktier

Börsveckan rekommenderar köp av Instalco och Avensia i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Bravida, Haldex, MTG och Fastpartner. Installationsbolaget Instalco växlar upp förvärvstempot betänkligt i år, vilket skapar goda förutsättningar för stigande vinster de kommande åren.

Affärsvärlden - 26 nov 12 kl. 16:43

Africa Oil: Betydande uppsida i Twiga-brunn

Det finns en betydande uppsida gällande den nettooljekolumn om 30 meter som finns i det övre skiktet av den kenyanska Twiga-brunnen..

Affärsvärlden - 09 aug 13 kl. 14:45

13 aktier med över 30 procents uppsida

Goldman har listat de billigaste 40 aktierna just nu. De översta 13 aktierna på listan har en uppsida på över 30 procent, skriver Business Insider..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Flera nya kursrekord – teknikbolagen drog upp Wall Street

Teknikaktierna ledde uppgången på USA-börserna under måndagen. Den inledande optimismen trubbades av något under kvällen för att sedan….

DI - 45 minuter sedan

Brand i kalkverk utanför Filipstad

En brand har blossat upp i ett Gåsgruvans kalkverk norr om Filipstad. Branden har tagit sig i en byggnad, ett transportband och även….

DI - 1 timme sedan

Så kämpar svenska företagare i pandemin

Ett dramatiskt halvår är över. Effekterna av coronapandemin är omfattande och även näringslivet har tvingats anpassa sig till en helt ny….

DI - 1 timme sedan

Sommaren avgörande för öns näringsliv: "Företag här blöder"

Efter en vår med reserestriktioner är den gotländska besöksnäringen försiktigt optimistisk inför sommaren..

DI - 1 timme sedan

Stora utmaningar för Macrons nya breddade regering

Det blir avlösning på den tunga posten som inrikesminister i Frankrike. President Emmanuel Macron och den nye premiärminister Jean Castex….

DI - 2 timmar sedan

Optimismen bedrar – bubbelrisk i Tesla

Teslas aktiekurs har nästan trefaldigats i år. Optimismen är på topp och ingen tycks reflektera över det absurt höga börsvärdet. .

DI - 2 timmar sedan

Utan Balkan blir EU inte helt

Det som hade prognostiserats att bli en svår kväll för Kroatiens premiärminister Andrej Plenković blev i stället en succé..

DI - 2 timmar sedan

Hennes pysselföretag tredubblade omsättningen under coronakrisen

Coronavåren har satt fart på kreativiteten i många hem. Ett av företagen som haft ett drastiskt uppsving är The Folklore Company, som….

DI - 2 timmar sedan

Stora kursrörelser på Wall Street – teknikaktier i topp

Uppgångarna på USA-börserna tilltar och halvvägs in i måndagens handel är det teknikaktier i topp..

DI - 2 timmar sedan

Boris Johnson svänger om Huawei: ”En statlig högriskleverantör”

En ”statlig högriskleverantör”. Så beskriver Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kinesiska Huawei, som nu kan komma att stängas….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.