DI > Ekonomi

Sunday, 05 July, 05:19

DI - 30 maj 20 kl. 17:18

Miljonanslag till utveckling av svensk coronamedicinLäkemedelsbolaget Vicore Pharma hoppas få fram ett läkemedel till coronasjuka med kraftig lunginflammation..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Vicore Pharma

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljonanslagtill , utvecklingav svensk , coronamedicin
SR - 19 mar 20 kl. 05:44

Intensiv jakt på coronamedicin

Hundratals studier har startat för att hitta en verksam coronamedicin..

YLE - 15 okt 14 kl. 03:52

Bristen på forskning och utveckling kan hota Finlands ekonomi

Finland satsar inte på forskning och utveckling på samma sätt som förr. Både staten och företagen har skurit ner på sina anslag på grund av de dåliga ekonomiska tiderna. Snart går var tredje doktor utan arbete.

Sydsvenskan - 18 apr 11 kl. 00:03

"Hållbar utveckling kräver tillväxt"

Ekonomisk tillväxt är nödvändig för att göra livet bättre för världens fattigaste, men också för att komma tillrätta med de miljöproblem mänskligheten står inför. Det skriver utvecklingsforskarna Martin Andersson och Christer Gunnarsson.
Hållbar utveckling har blivit ett honnörsord som alla, från kungligheter och toppolitiker till biståndsarbetare, håller sig med.

Supermiljöbloggen - 14 jan 14 kl. 09:02

Kritik mot regeringen: Björklund har missat att skolan är nyckeln till hållbar utveckling

Regeringen, med utbildningsminister Jan Björklund (FP) i spetsen, kritiseras för passivitet i en av de viktigaste framtidsfrågorna. Klimat- och kemikaliefrågor, konsumtions- och resursfördelningsfrågor – dessa ämnen måste in i undervisningen på allvar. Det skriver tio debattörer inom miljö- och skolområdet i en artikel i Dagens samhälle, där bland annat Anna Linusson från Håll Sverige Rent och Martin Westin som är utbildningsexpert vid Uppsala universitet hör till undertecknarna.

Regeringen - 16 maj 14 kl. 10:01

Forum för migration och utveckling avslutas

I dag avslutades det sjunde Globala forumet för migration och utveckling (GFMD) i Stockholm vilket innebar kulmen för det svenska ordförandeskapet i GFMD som varat i 18 månader. Forumet samlade 800 delgater från mer än 140 länder och utgör en unik plattform för ministrar, tjänstemän samt representanter för FN-organ och andra internationella organisationer att träffas och utbyta kunskap och erfarenheter inom migration och utveckling.

Globala forumet för migration och utveckling, GFMD
Regeringens nyhetsbrev: Internationell konferens om migration och utveckling 14 maj 2014
Artikel: Migration och utveckling i fokus för statsministerns

SmålandsPosten - 24 jul 14 kl. 06:45

Centerpartiets vision­ om Alvestas utveckling

?Centerpartiet tar ansvar och har en vision för Alvesta kommun. Möjligheterna finns i framtiden, bara man vågar se och kämpa för dem, skriver Thomas ­Haraldsson från Vislanda, gruppledare för partiet i Alvesta.

YLE - 05 nov 14 kl. 13:32

Vasa nära toppen i forskning och utveckling

I Vasa satsar man sjätte mest på forskning och utveckling i Finland. Företagen står för den allra största delen av satsningarna. De sammanlagda satsningarna på forskning och utveckling i Vasas ekonomiska region är 196,3 miljoner euro.

Skånskan - 26 nov 16 kl. 13:06

En hållbar utveckling är en rättighetsfråga

ERWP.fif(0)I helgen är det Mänskliga rättighetsdagarna, Nordens största forum för mänskliga rättigheter, i Malmö. Green Forum och Grön Ungdom Syd skriver att hållbar utveckling är en grundsten för att de mänskliga rättigheterna ska förverkligas.

Alingsås tidning - 09 jun 17 kl. 15:35

M: ”Ser positivt på föreslagen utveckling av Lyckan”

Moderaterna tar ansvar för fattade beslut och vi driver aktivt förbättring och utveckling av Alingsås. Det innebär att vi har för avsikt att fullfölja den avsiktsförklaring som är tecknad med Trafikverket avseende hur E20 genom staden ska utformas. Avsiktsförklaringen avser hela E20 genom staden med fyra planskilda trafikplatser som tillsammans skapar stora möjligheter men också utmaningar.

SmålandsPosten - 20 nov 13 kl. 06:18

Alvesta Utveckling AB ska avvecklas

Efter en stunds diskussion och därefter votering, så beslutade kommunfullmäktige i går kväll att avveckla bolaget Alvesta Utveckling AB. Som Smålandsposten tidigare berättat finns det olika syn på Alvesta Utveckling AB. Medan den politiska majoritetens uppfattning är att det kommunägda bolaget ska avvecklas eftersom detta skulle ge effektivitetsvinster, så är oppositionen av annan åsikt.

BT - 27 feb 14 kl. 13:23

Hindrar landsbygdens utveckling

I Svenljunga ser vi resultatet av dagens regelverk kring strandskydd när det gäller Överlida Camping. När de ville utveckla verksamheten slog regelverket till, skriver Eva Johansson och Anders Knape. Strandskyddet omfattar så gott som varje bäck, dike och sjö i hela landet.

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

WHO stoppar resultatlösa läkemedelstester

Världshälsoorganisationen WHO upphör med kliniska prövningar av malariamedicinen hydroxyklorokin och HIV-läkemedlet lopinavir/ritonavir som….

DI - 8 timmar sedan

Privatekonomernas bästa sommartips: Så slipper du kallduschen

Privatekonomierna ger sina smartaste tips om hur du ordnar en gratis sommarvistelse, hanterar barnens tjat om pengar i sommar och slipper….

DI - 8 timmar sedan

WHO: Rekord i nya bekräftade fall på ett dygn

Det senaste dygnet har över 212 000 nya fall av covid-19 rapporterats i världen – den hittills största ökningen på ett dygn sedan pandemins….

DI - 9 timmar sedan

De satsade allt mitt i krisen: ”Vi är vana vid att ta risker”

Vännerna Anders Lyckman, tidigare kreativ chef på Victoria's secret, och Fredrik Axell med bakgrund inom sportsponsring, arbetade på….

DI - 10 timmar sedan

Facebook försvarar sig efter bojkott: ”Mer jobb att göra”

Facebook vill inte ha hatiskt innehåll på sin plattform, enligt Sverigechefen Sam Rihani..

DI - 10 timmar sedan

Rekordmånga länder har fått sänkt kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Fitch har sänkt kreditbetyget på rekordmånga länder i spåren av coronakrisen..

DI - 11 timmar sedan

Så tar du nya trendsporten till nästa nivå – fem enkla tips

Sup-brädorna säljs i tusental, men om du tröttnat på halvtimmeslånga turer i viken är det dags att vässa tekniken och utmana brädan – och….

DI - 12 timmar sedan

Inför hemestern: Vägarbetena som påverkar trafiken mest

Många svenskar väljer att semestra på hemmaplan och upptäcka Sverige, men på flera håll i landet pågår omfattande vägarbeten. .

DI - 12 timmar sedan

Offroad-ikonen har fått lyxigt ansiktslyft

För några år sedan sjöng Land Rovers klassiska Defender på sista versen. Di Weekend åkte till Solihull utanför Birmingham för att….

DI - 12 timmar sedan

Stödkommitté: Dawit Isaak lever

Den svensk-eritreanska journalisten Dawit Isaak som suttit fängslad i Eritrea sedan 2001 är vid liv, uppger stödkommittén Free Dawits….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.