Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 15 July, 04:27

Helsingborgs Dagblad - 30 maj 20 kl. 04:38

Fortsatt lågt väljarstöd för LLiberalerna får bara stöd från 3,2 procent av väljarna den senaste månaden. Det visar Svensk väljaropinion – en sammanvägning av flera mätningar som Kantar Sifo gör för SR Ekot en gång i månaden. Det är det lägsta noterade stödet för partiet sedan denna.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Svensk, Kantar Sifo, SR Ekot

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt lågt, väljarstödför L
BT - 08 nov 13 kl. 12:41

SD:s väljarstöd nära 12 procent

Sverigedemokraternas och Socialdemokraternas väljarstöd når nya toppnivåer i två opinionsundersökningar. Inga av förändringarna är dock statistiskt säkerställda. Skops novembermätning visar ett gap på tio procent mellan Socialdemokraterna och Moderaterna.

BT - 31 jan 14 kl. 08:40

Väljarstödet för Centern rekordlågt

Centerpartiet trillar åter ur riksdagen enligt DN/Ipsos januarimätning. Det får 3,1 procent av väljarstödet. Det är elfte gången sedan förra valet som partiet ligger under riksdagsspärren.

Alliansfritt Sverige - 16 feb 14 kl. 13:14

”Det enda regeringsalternativet” – nu med 29.5 procent av väljarstödet

Vi har vid ett flertal tillfällen redogjort för varför regeringen ligger sämre till nu, inför valet 2014 än förra gången, inför 2010. Detta för att högern varit noga med att påpeka hur läget var lika illa som inför valet 2010 också. Att läget är betydligt sämre nu än inför valet 2014 framgår bland annat här och nu senast här, genom en gedigen genomgång av opinionsläget inför förra valet och inför nuvarande.

Barometern - 15 jun 14 kl. 09:41

Både M och S tappar väljarstöd

Det är de stora partierna Socialdemokraterna och Moderaterna som backar i Sifos senaste opinionsmätning. Tillsammans får de 50,6 procent av väljarstödet, mot 72,5 procent inför valet 1994, då S kunde räkna in hela 50,4 procent, skriver Svenska Dagbladet. Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, säger till Göteborgs-Posten att en orsak till Moderaternas tapp är att väljarna inte är så intresserade av frågan om landets ekonomi.

YLE - 03 sep 15 kl. 14:04

Partiernas väljarstöd oförändrat

De finländska väljarnas stöd för partierna har inte förändrats just alls i augusti, visar Yles senaste mätning. Partiernas stöd Parti Stöd Förändring Rd-valet 2015 C 23,0 % -0,1 % 21,1 % Saml 18.9 % 0,7 % 18,2 % Sannf 15,0 % -0,6 % 17,7 % SDP 14,4 % -0,1 % 16,5 % Gröna 12,4 % -0,3 % 8,5 % Vf 7,6 % -0,2 % 7,1 % SFP 4,2 % 0,3 % 4,9 % KD 2,9 % 0,2 % 3,5 % Övr.

Sydsvenskan - 30 jan 16 kl. 04:16

Väljarstödet lika stort för S och M

Moderaternas väljarstöd har ökat med 2,3 procentenheter sedan i december. Partiet är därmed lika stort som Socialdemokraterna, som backat något.Båda partierna har 24,6 procent, enligt en sammanvägning av de största opinionsmätningarna som Novus gjort för SR Ekot.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 16 kl. 04:16

Väljarstödet lika stort för S och M

Moderaternas väljarstöd har ökat med 2,3 procentenheter sedan i december. Partiet är därmed lika stort som Socialdemokraterna, som backat något.Båda partierna har 24,6 procent, enligt en sammanvägning av de största opinionsmätningarna som Novus gjort för SR Ekot.

SR - 03 sep 16 kl. 04:00

MP får lägsta väljarstödet på flera år

Miljöpartiet får sitt lägsta väljarstöd sedan 2010 och ligger nu på 4,2 procent av väljarstödet. Det visar Svensk väljaropinion, som är Ekots sammanvägning av opinionsmätningar som från och med den här månaden görs av Sifo..

Cornucopia - 10 jun 17 kl. 15:15

Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983

Medan man i media utropar konservativa Theresa May som förlorare i det brittiska parlamentsvalet, visar det sig att det Konservativa partiet (eng Conservative Party) fick sitt största folkliga väljarstöd sedan Margret Thatcher besegrat Argentina i Falklandskriget. Det folkliga stödet för de konservativa har inte varit så här starkt på 34 år.
Procent faktiska röster (eng popular vote) i brittiska parlamentsvalen 1979 - 2017.

Expressen - 05 apr 18 kl. 15:43

Löfvens smäll – sämsta väljarstödet sedan 2016

Inte sedan december 2016 har väljarstödet för Socialdemokraterna varit så lågt som nu, visar Demoskops aprilmätning. Men Löfven är inte ensam om att få en kalldusch – i samma undersökning har Liberalerna sitt sämsta väljarstöd på 16 år och ligger nu precis på gränsen för att ens komma in i riksdagen. .

YLE - 10 maj 19 kl. 05:00

Yle: Sannfinländarna har nu det största väljarstödet

Enligt Yles senaste partimätning har Sannfinländarnas väljarstöd ökat från 17,5 procent i valet till 18,8. Också De gröna har gått framåt efter valet. Centern ser däremot ut att tappa väljarstöd..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Bröt restriktionerna – för att spela Pokémon

Fler än 150 personer har brutit mot coronarestruktionerna i australiska delstaten Victoria den senaste tiden. Polisen har kontrollerat 85 000 fordon vid olika vägspärrar i delstaten, och de flesta som brutit mot reglerna gör det för att besöka familj oc.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Polisen letar efter pojke i pyjamas

Polisen i Skåne söker under natten med flera patruller efter en pojke som synts i Höganäs. En privatperson mötte vid 23-tiden på tisdagskvällen en pojke i femårsåldern i centrala delarna av orten. Pojken var klädd i pyjamas och pratade engelska, och ska.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Trump sågar Bidens stora klimatplan

Presidentaspiranten Joe Biden lovar massor med nya jobb i en jättesatsning på att få USA:s energisektor koldioxidneutral. Motståndaren Donald Trump säger att planen är förödande för landets ekonomi. Omkring 2 biljoner dollar på fyra år räknar Joe Biden.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Många skadade i tågkrock nära Prag

Fler än 30 personer skadades när ett persontåg körde in i ett stillastående frakttåg i Tjeckien på tisdagskvällen. – Vi har vårdat fyra personer med allvarliga skador och har fört dem till sjukhus i Prag, säger Petra Effenbergerova vid räddningstjänsten.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Vaccintillverkare går in i nästa fas

Det amerikanska bioteknikbolaget Moderna uppger att man är redo att gå in i nästa fas för att få fram ett vaccin mot covid-19. Denna tredje fas är tänkt att inledas den 27 juli och pågå i tre månader. 30 000 försökspersoner i USA ska då få antingen vacc.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Brand i bioanläggning i Ekeby

Under tisdagsnatten larmades räddningstjänsten till en brand i en bioanläggning..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Polisen letar efter försvunnen pojke i Höganäs

Flera polispatruller letar efter en försvunnen pojke i 5-årsåldern. Pojken sågs senast på Kolgatan..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Bokningar via Airbnb tar fart igen

Antalet bokningar av korttidsboenden via sajten Airbnb har tagit fart igen, meddelar det amerikanska bolaget. Den 8 juli gjordes fler än en miljon bokningar världen över, vilket är första gången sedan 3 mars, och kan ses som ett tecken på att coronarest.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Tre skadade i knivdåd i Sarpsborg

Tre personer uppges ha knivstuckits i norska Sarpsborg, omkring tre mil norr om svenska gränsen vid Svinesund. Två av dem uppges ha kritiska skador. Enligt polisen har personerna stuckits på olika adresser, och flera ambulanser har skickats till platsen.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Obduktion visar att ”Glee”-stjärna drunknade

"Glee"-stjärnan Naya Rivera dog i en drunkningsolycka, enligt obduktionsrapporten som utförts av rättsläkare i Ventura County. Riveras kropp hittades i en sjö i närheten av Los Angeles i tisdags. Hon försvann den 8 juli, i samband med att hon och hennes.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.