Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 15 July, 05:29

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 20 kl. 12:23

Skolorna öppnarUtbildning i gymnasieskola, komvux och vid högskola kan återupptas från mitten av juni, erfar TT. Detta enligt en ny rekommendation från Folkhälsomyndigheten..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
TT, Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolornaöppnar
Ekonomistas - 16 mar 18 kl. 07:00

Skolverket fångar skolorna i ett dilemma

I vad som närmast blivit en återkommande ritual meddelade Skolverket häromdagen att det nationella provet — denna gång i svenska — läckt och spridits på sociala medier. Skolverkets respons är att råda rektorer som tror att proven spridits till deras elever att använda sig av de ersättningsprov som finns. Problemet med denna respons är att det är svårt att se vilka incitament rektorerna har att följa detta råd.

Alliansfritt Sverige - 19 mar 14 kl. 15:23

Mindre lärartäthet på de bolagsstyrda skolorna – ägarna gladast av alla

Nyligen gick regeringen ut med att de skulle satsa på att öka lärartätheten och minska klassernas storlek. En satsning på ungefär 2.3 miljarder kronor.

YLE - 18 aug 15 kl. 21:36

Ingen stor efterfrågan på veganmat i skolorna

Det är rätt så vanligt att skolorna erbjuder ett vegetariskt alternativ under skollunchen. Däremot är en vegansk skollunch som tillverkats helt utan animaliska produkter fortfarande sällsynt. Exempelvis i Åbo är det bara ett tiotal elever som följer en vegandiet.

YLE - 03 okt 16 kl. 06:35

Sjundeåskolorna ska få bärbara datorer

Sjundeå borde i år lägga ut 42 000 euro för att skaffa bärbara datorer till skolorna. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige godkänner en budgetändring som gör det här möjligt. Totalt planerar kommunen att skaffa runt 300 bärbara datorer för 126 000 euro till skolorna.

YLE - 07 feb 14 kl. 04:44

Skolorna uppmanas förbereda sig för nya e-skrivningarna

Hösten 2016 skrivs de första elektroniska studentskrivningarna. Studentexamensnämnden uppmanar skolorna att förbereda sig redan nu så att allt då fungerar. De nya studentskrivningarna hålls samtidigt i hela landet.

YLE - 31 mar 14 kl. 05:40

Kampanj mot svenskan landar i skolorna

Teemu Heikman jobbar som svenskalärare i Etu-Töölön lukio. Han tycker det inte skulle kännas trevligt om en annan lärare på skolan skulle börja dela ut material som säger att svenskan borde bli valfri. - Egentligen brukar vi inte göra propaganda mot andra ämnen i skolan.

YLE - 25 apr 16 kl. 17:14

Karnevalsbesked: Skolorna ska sätta gränserna

På grund av de diskussioner som uppstått runt Stafettkarnevalen kommer Regionförvaltningsverket att ge skolorna en rekommendation. Det kommer ge skolorna rätten att begränsa antalet deltagare i karnevalen. I vinter har en vild diskussion om Stafettkarnevalen kommit till ytan.

YLE - 24 nov 16 kl. 08:12

Hälften av skolorna lämnade antimobbningsprojektet KiVa Skola

Över hälften av alla skolor har avslutat sitt samarbete med KiVa Skola-projektet som syftar till att rensa bort mobbning ur skolorna. Projektet har under de senaste åren vuxit sig till så gott som riksomfattande mått - i fjol deltog minst 90 procent av skolorna i Finland. I höstas började man uppbära skol- och elevspecifika läsårsavgifter för de cirka 2 300 deltagarna i projektet, skriver Yle Uutiset Skolorna skulle samtidigt registrera sig på nytt för programmet och i den vevan beslöt över hälften av skolorna att skippa projektet.

YLE - 03 apr 17 kl. 03:57

Dialog eller straff - hur få bukt med ordningsproblem i skolorna?

Rektorer borde ha större befogenheter att avlägsna bråkiga elever för att öka tryggheten och arbetsron i skolorna, anser lärarfacket OAJ. Vid Finlands svenska lärarförbund vill man hellre poängtera dialog och samarbete för att lösa problem i skolorna. Enligt OAJ är det viktigt att skolorna snabbt kan reagera och avlägsna en elev i akuta situationer, till exempel för att säkra tryggheten för andra elever och skolpersonalen.

YLE - 19 sep 12 kl. 05:15

Skolorna kämpar med att hålla IT-sidan uppdaterad

Skolorna i vår region kämpar med att få datorerna att räcka till alla elever. Den tekniska utvecklingen är snabb och många håll är det svårt att hänga med. Bland annat i Pedersöre är det lite sämre ställt i vissa skolor i kommunen, det berättar Joakim Borgmästars, IKT-koordinator i kommunen.

BT - 08 jan 13 kl. 07:40

Skolorna ett steg närmare nedläggning

Heta känslor svallade när ordföranden Lars Holmin delade ut ordet. Den moderate samtalsledaren för Arbetsgruppen för Lärande och Välfärd i kommunen Roger Wilhelmsson talade för en nedläggning skulle stärka skolverksamheten i kommunen.
?

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Så säkra är sommarens väderprognoser

Väderprognosen visar sol, men så fort du lagt ut handduken på stranden så öppnar sig himlen. Känner du igen dig? Då är du inte ensam.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Permanenta avskaffandet av fribeloppet. Det måste löna sig för studenter att arbeta."

Det skriver Mohammad Omran och Alexander Mattebo, KD..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Bröt restriktionerna – för att spela Pokémon

Fler än 150 personer har brutit mot coronarestruktionerna i australiska delstaten Victoria den senaste tiden. Polisen har kontrollerat 85 000 fordon vid olika vägspärrar i delstaten, och de flesta som brutit mot reglerna gör det för att besöka familj oc.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Polisen letar efter pojke i pyjamas

Polisen i Skåne söker under natten med flera patruller efter en pojke som synts i Höganäs. En privatperson mötte vid 23-tiden på tisdagskvällen en pojke i femårsåldern i centrala delarna av orten. Pojken var klädd i pyjamas och pratade engelska, och ska.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Trump sågar Bidens stora klimatplan

Presidentaspiranten Joe Biden lovar massor med nya jobb i en jättesatsning på att få USA:s energisektor koldioxidneutral. Motståndaren Donald Trump säger att planen är förödande för landets ekonomi. Omkring 2 biljoner dollar på fyra år räknar Joe Biden.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Många skadade i tågkrock nära Prag

Fler än 30 personer skadades när ett persontåg körde in i ett stillastående frakttåg i Tjeckien på tisdagskvällen. – Vi har vårdat fyra personer med allvarliga skador och har fört dem till sjukhus i Prag, säger Petra Effenbergerova vid räddningstjänsten.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Vaccintillverkare går in i nästa fas

Det amerikanska bioteknikbolaget Moderna uppger att man är redo att gå in i nästa fas för att få fram ett vaccin mot covid-19. Denna tredje fas är tänkt att inledas den 27 juli och pågå i tre månader. 30 000 försökspersoner i USA ska då få antingen vacc.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Brand i bioanläggning i Ekeby

Under tisdagsnatten larmades räddningstjänsten till en brand i en bioanläggning..

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Polisen letar efter försvunnen pojke i Höganäs

Flera polispatruller letar efter en försvunnen pojke i 5-årsåldern. Pojken sågs senast på Kolgatan..

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Bokningar via Airbnb tar fart igen

Antalet bokningar av korttidsboenden via sajten Airbnb har tagit fart igen, meddelar det amerikanska bolaget. Den 8 juli gjordes fler än en miljon bokningar världen över, vilket är första gången sedan 3 mars, och kan ses som ett tecken på att coronarest.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.