Sydsvenskan > Sport

Tuesday, 07 July, 02:19

Sydsvenskan - 29 maj 20 kl. 12:23

Skolorna öppnarUtbildning i gymnasieskola, komvux och vid högskola kan återupptas från mitten av juni, erfar TT. Detta enligt en ny rekommendation från Folkhälsomyndigheten..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
TT, Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolornaöppnar
Ekonomistas - 16 mar 18 kl. 07:00

Skolverket fångar skolorna i ett dilemma

I vad som närmast blivit en återkommande ritual meddelade Skolverket häromdagen att det nationella provet — denna gång i svenska — läckt och spridits på sociala medier. Skolverkets respons är att råda rektorer som tror att proven spridits till deras elever att använda sig av de ersättningsprov som finns. Problemet med denna respons är att det är svårt att se vilka incitament rektorerna har att följa detta råd.

Alliansfritt Sverige - 19 mar 14 kl. 15:23

Mindre lärartäthet på de bolagsstyrda skolorna – ägarna gladast av alla

Nyligen gick regeringen ut med att de skulle satsa på att öka lärartätheten och minska klassernas storlek. En satsning på ungefär 2.3 miljarder kronor.

YLE - 18 aug 15 kl. 21:36

Ingen stor efterfrågan på veganmat i skolorna

Det är rätt så vanligt att skolorna erbjuder ett vegetariskt alternativ under skollunchen. Däremot är en vegansk skollunch som tillverkats helt utan animaliska produkter fortfarande sällsynt. Exempelvis i Åbo är det bara ett tiotal elever som följer en vegandiet.

YLE - 03 okt 16 kl. 06:35

Sjundeåskolorna ska få bärbara datorer

Sjundeå borde i år lägga ut 42 000 euro för att skaffa bärbara datorer till skolorna. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige godkänner en budgetändring som gör det här möjligt. Totalt planerar kommunen att skaffa runt 300 bärbara datorer för 126 000 euro till skolorna.

YLE - 07 feb 14 kl. 04:44

Skolorna uppmanas förbereda sig för nya e-skrivningarna

Hösten 2016 skrivs de första elektroniska studentskrivningarna. Studentexamensnämnden uppmanar skolorna att förbereda sig redan nu så att allt då fungerar. De nya studentskrivningarna hålls samtidigt i hela landet.

YLE - 31 mar 14 kl. 05:40

Kampanj mot svenskan landar i skolorna

Teemu Heikman jobbar som svenskalärare i Etu-Töölön lukio. Han tycker det inte skulle kännas trevligt om en annan lärare på skolan skulle börja dela ut material som säger att svenskan borde bli valfri. - Egentligen brukar vi inte göra propaganda mot andra ämnen i skolan.

YLE - 25 apr 16 kl. 17:14

Karnevalsbesked: Skolorna ska sätta gränserna

På grund av de diskussioner som uppstått runt Stafettkarnevalen kommer Regionförvaltningsverket att ge skolorna en rekommendation. Det kommer ge skolorna rätten att begränsa antalet deltagare i karnevalen. I vinter har en vild diskussion om Stafettkarnevalen kommit till ytan.

YLE - 24 nov 16 kl. 08:12

Hälften av skolorna lämnade antimobbningsprojektet KiVa Skola

Över hälften av alla skolor har avslutat sitt samarbete med KiVa Skola-projektet som syftar till att rensa bort mobbning ur skolorna. Projektet har under de senaste åren vuxit sig till så gott som riksomfattande mått - i fjol deltog minst 90 procent av skolorna i Finland. I höstas började man uppbära skol- och elevspecifika läsårsavgifter för de cirka 2 300 deltagarna i projektet, skriver Yle Uutiset Skolorna skulle samtidigt registrera sig på nytt för programmet och i den vevan beslöt över hälften av skolorna att skippa projektet.

YLE - 03 apr 17 kl. 03:57

Dialog eller straff - hur få bukt med ordningsproblem i skolorna?

Rektorer borde ha större befogenheter att avlägsna bråkiga elever för att öka tryggheten och arbetsron i skolorna, anser lärarfacket OAJ. Vid Finlands svenska lärarförbund vill man hellre poängtera dialog och samarbete för att lösa problem i skolorna. Enligt OAJ är det viktigt att skolorna snabbt kan reagera och avlägsna en elev i akuta situationer, till exempel för att säkra tryggheten för andra elever och skolpersonalen.

YLE - 19 sep 12 kl. 05:15

Skolorna kämpar med att hålla IT-sidan uppdaterad

Skolorna i vår region kämpar med att få datorerna att räcka till alla elever. Den tekniska utvecklingen är snabb och många håll är det svårt att hänga med. Bland annat i Pedersöre är det lite sämre ställt i vissa skolor i kommunen, det berättar Joakim Borgmästars, IKT-koordinator i kommunen.

BT - 08 jan 13 kl. 07:40

Skolorna ett steg närmare nedläggning

Heta känslor svallade när ordföranden Lars Holmin delade ut ordet. Den moderate samtalsledaren för Arbetsgruppen för Lärande och Välfärd i kommunen Roger Wilhelmsson talade för en nedläggning skulle stärka skolverksamheten i kommunen.
?

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Brand vid Lerbäckskolan i Lund

SOS har larmats till en befarad brand vid Lerbäckskolan..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bilbrand på Rosengård

Under natten till tisdagen började en bil brinna på en parkering i anslutning till City Gross på Rosengård..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Böldpestvarning i Inre Mongoliet

Som om det inte räckte med coronaviruset. Nu kommer varning för böldpest i Inre Mongoliet i Kina. En man med böldpest vårdas på sjukhus i Bayannur och myndigheterna har deklarerat varningsnivå 3, rapporterar BBC och internationella nyhetsbyråer.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Tre av fyra leksaker kan vara farliga

Det visar ett test av leksaker som saluförs via olika e-handelsplattformar..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Countryikonen Charlie Daniels död

Den amerikanske countrymusikern Charlie Daniels är död, uppger flera amerikanska medier. Sångaren, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Charlie Daniels var medlem i Grand Ole Oprey och invald i Country music hall of fame. Daniels inledde musikkarriär.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Köksbrand på Gullviksborg – släcktes av granne

På måndagskvällen ryckte räddningstjänsten ut till ett flerfamiljshus på Gymnasistgatan..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Världen sörjer Ennio Morricones bortgång

Politiker, musiker och skådespelare hedrar minnet av den bortgångne italienske kompositören..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Gör det bästa av semestern – umgås över staket och en no go-zon i trädgården

Dubbla staket och en no go-zon i trädgården gör det möjligt att umgås.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Regeringen kapitulerar – jordgubbskriget över

Den estniska regeringen backar från ett tidigare beslut och tänker nu tillåta arbetskraft från utanför EU att komma in i landet och arbeta i jordbrukssektorn. I och med regeringens kapitulation är därmed det som inhemska medier kallat jordgubbskriget öv.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Hoppet lever i tysthet.

En dotter lever på hoppet om en far vid liv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.