BT > Nyheter

Saturday, 11 July, 00:29

BT - 29 maj 20 kl. 12:23

Skolorna öppnar
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolornaöppnar
Ekonomistas - 16 mar 18 kl. 07:00

Skolverket fångar skolorna i ett dilemma

I vad som närmast blivit en återkommande ritual meddelade Skolverket häromdagen att det nationella provet — denna gång i svenska — läckt och spridits på sociala medier. Skolverkets respons är att råda rektorer som tror att proven spridits till deras elever att använda sig av de ersättningsprov som finns. Problemet med denna respons är att det är svårt att se vilka incitament rektorerna har att följa detta råd.

Alliansfritt Sverige - 19 mar 14 kl. 15:23

Mindre lärartäthet på de bolagsstyrda skolorna – ägarna gladast av alla

Nyligen gick regeringen ut med att de skulle satsa på att öka lärartätheten och minska klassernas storlek. En satsning på ungefär 2.3 miljarder kronor.

YLE - 18 aug 15 kl. 21:36

Ingen stor efterfrågan på veganmat i skolorna

Det är rätt så vanligt att skolorna erbjuder ett vegetariskt alternativ under skollunchen. Däremot är en vegansk skollunch som tillverkats helt utan animaliska produkter fortfarande sällsynt. Exempelvis i Åbo är det bara ett tiotal elever som följer en vegandiet.

YLE - 03 okt 16 kl. 06:35

Sjundeåskolorna ska få bärbara datorer

Sjundeå borde i år lägga ut 42 000 euro för att skaffa bärbara datorer till skolorna. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige godkänner en budgetändring som gör det här möjligt. Totalt planerar kommunen att skaffa runt 300 bärbara datorer för 126 000 euro till skolorna.

YLE - 07 feb 14 kl. 04:44

Skolorna uppmanas förbereda sig för nya e-skrivningarna

Hösten 2016 skrivs de första elektroniska studentskrivningarna. Studentexamensnämnden uppmanar skolorna att förbereda sig redan nu så att allt då fungerar. De nya studentskrivningarna hålls samtidigt i hela landet.

YLE - 31 mar 14 kl. 05:40

Kampanj mot svenskan landar i skolorna

Teemu Heikman jobbar som svenskalärare i Etu-Töölön lukio. Han tycker det inte skulle kännas trevligt om en annan lärare på skolan skulle börja dela ut material som säger att svenskan borde bli valfri. - Egentligen brukar vi inte göra propaganda mot andra ämnen i skolan.

YLE - 25 apr 16 kl. 17:14

Karnevalsbesked: Skolorna ska sätta gränserna

På grund av de diskussioner som uppstått runt Stafettkarnevalen kommer Regionförvaltningsverket att ge skolorna en rekommendation. Det kommer ge skolorna rätten att begränsa antalet deltagare i karnevalen. I vinter har en vild diskussion om Stafettkarnevalen kommit till ytan.

YLE - 24 nov 16 kl. 08:12

Hälften av skolorna lämnade antimobbningsprojektet KiVa Skola

Över hälften av alla skolor har avslutat sitt samarbete med KiVa Skola-projektet som syftar till att rensa bort mobbning ur skolorna. Projektet har under de senaste åren vuxit sig till så gott som riksomfattande mått - i fjol deltog minst 90 procent av skolorna i Finland. I höstas började man uppbära skol- och elevspecifika läsårsavgifter för de cirka 2 300 deltagarna i projektet, skriver Yle Uutiset Skolorna skulle samtidigt registrera sig på nytt för programmet och i den vevan beslöt över hälften av skolorna att skippa projektet.

YLE - 03 apr 17 kl. 03:57

Dialog eller straff - hur få bukt med ordningsproblem i skolorna?

Rektorer borde ha större befogenheter att avlägsna bråkiga elever för att öka tryggheten och arbetsron i skolorna, anser lärarfacket OAJ. Vid Finlands svenska lärarförbund vill man hellre poängtera dialog och samarbete för att lösa problem i skolorna. Enligt OAJ är det viktigt att skolorna snabbt kan reagera och avlägsna en elev i akuta situationer, till exempel för att säkra tryggheten för andra elever och skolpersonalen.

YLE - 19 sep 12 kl. 05:15

Skolorna kämpar med att hålla IT-sidan uppdaterad

Skolorna i vår region kämpar med att få datorerna att räcka till alla elever. Den tekniska utvecklingen är snabb och många håll är det svårt att hänga med. Bland annat i Pedersöre är det lite sämre ställt i vissa skolor i kommunen, det berättar Joakim Borgmästars, IKT-koordinator i kommunen.

BT - 08 jan 13 kl. 07:40

Skolorna ett steg närmare nedläggning

Heta känslor svallade när ordföranden Lars Holmin delade ut ordet. Den moderate samtalsledaren för Arbetsgruppen för Lärande och Välfärd i kommunen Roger Wilhelmsson talade för en nedläggning skulle stärka skolverksamheten i kommunen.
?

Fler nyheter från BT

BT - 25 jun 20 kl. 10:42

"Vodkaflaskan var min bästa vän"

BT - 25 jun 20 kl. 10:53

Boel Ulfsdotter: Jane Austens kostymdrama tröstar i oroliga tider

Det är något förtröstansfullt med kostymdramer i oroliga tider. .

BT - 25 jun 20 kl. 10:55

Bok förutspår framtiden efter corona

Coronapandemin vände livet upp och ned för människor över hela världen. Men framtiden behöver inte vara mörk, menar frilansjournalisten Christian von Essen. I en ny bok lyfter han visioner för en bättre värld efter viruset..

BT - 25 jun 20 kl. 10:33

Rödingbeståndet i Vättern minskar

BT - 25 jun 20 kl. 10:21

”Jag tror inte att det blir något av det här i Borås”

Borås stad tror inte längre att det blir någon uthyrning av elsparkcyklar i Borås. ”Vi har inte hört ett ljud från Voi sedan i höstas”, säger tekniska förvaltningens Jan-Åke Claesson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.