PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 15 July, 06:50

PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 12:05

Pareto: Stark efterfrågan på modern mat-teknologi”Vid kapitalmarknadsdagen underströk Munters att den strukturella efterfrågan förblir stark för modern mat-teknologi på framväxande marknader (Kina), men även i USA och Europa inom digitaliseringsfältet, samt inom områden såsom datacenters (10 procent av försäljningen) och litiumbatterier (7 procent)”, skriver Pareto i en analys. Pareto anser vidare att Munters minskning av produktsortimentet samt fortsatta processer för ökad modularisering är lovande för att kunna lyfta rörelsemarginalerna. ”Vi gillar den nya vd:ns strategi och ser strukturell marknadstillväxt på åtminstone 5 procent under de kommande åren”, skriver Pareto som står fast vid sin riktkurs på 50 kronor. Munters-aktien handlas i skrivande stund till 46 kr. Vid kapitalmarknadsdagen ville Munters
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Munters, USA, Europa, Pareto

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pareto, Stark, efterfrågan, modern, mat-teknologi
PrivataAffärer - 20 apr 17 kl. 07:09

Billerud Korsnäs spår stark efterfrågan

Billerud Korsnäs redovisar ett resultat i linje med det som kommunicerades vid vinstvarningen häromveckan. Men förpackningstillverkaren ser ljust på framtiden och spår stark efterfrågan och orderläge under det andra kvartalet....

PrivataAffärer - 17 okt 17 kl. 07:13

Billerud Korsnäs spår stark efterfrågan

Billerud Korsnäs redovisar ett rörelseresultat strax under förväntan. Men marginalen var något högre än prognoserna och förpackningstillverkaren ser stark efterfrågan och orderingång under innevarande kvartal....

DI - 21 mar 18 kl. 09:00

Gränges: Stark efterfrågan på samtliga marknader

Gränges uppger att året har startat bra med stark efterfrågan på samtliga marknader. .

DI - 06 apr 18 kl. 07:45

Stark efterfrågan lyfter Samsung

Samsung Electronics rapporterade under natten till fredagen ett bättre resultat än väntat för det första kvartalet, enligt en preliminär rapport. Stark efterfrågan på minneschip och på Samsungs senaste smarttelefon motverkade den nedåtgående försäljningen av skärmpaneler..

DI - 05 jul 18 kl. 07:55

Scanias vd ser fortsatt stark efterfrågan

Volkswagen-ägda Scania ser fortsatt stark efterfrågan, och spår en bättre europeisk marknad över helåret än i fjol, enligt vd:n Henrik Henriksson. "Vi börjar bli mogna för nästa steg", säger han till Di rörande tidpunkten för en möjlig börsnotering..

DI - 03 okt 18 kl. 13:31

Skistars vd: Väldigt stark efterfrågan inför kommande säsongen

Skistars vd Mats Årjes andas optimism efter onsdagens rapport, med vädret i vinter som enda orosmoln. "Att vi redan nu visar en bokningsuppgång på 5 procent vittnar om väldigt stark efterfrågan", säger han i Di TV..

Computer Sweden - 24 jul 19 kl. 06:00

It-konsulterna ångar på – "fortsatt stark efterfrågan"


I en skakig omvärld levererar It-konsultbolagen stabila resultat i delårsrapporterna för andra kvartalet. ”Det råder fortsatt stark efterfrågan trots konjunkturavmattning”, säger Hans Werner på Radar..

DI - 12 jul 17 kl. 15:48

Analytiker: Fortsatt stark efterfrågan väntas för Addtech

Vid sidan av en negativ kalendereffekt väntas teknikhandelsbolaget Addtech fortsätta att gynnas av en stark underliggande efterfrågan i Norden..

DI - 18 sep 17 kl. 10:57

Almega: tjänsteföretagen rapporterar stark efterfrågan

Det är en mycket stor efterfrågan på företagens tjänster, delvis på grund av att världshandeln börjar ta fart. Trots stort underskott på kompetens ser vissa kunskapsintensiva branscher ut att ha kunnat upprätthålla en hög tillväxt..

DI - 30 jan 19 kl. 16:16

Stark efterfrågan på privatjetplan gav vinst för General Dynamics

Växande efterfrågan på privata jetflygplan innebär klirr i kassan för General Dyanamics, som tillverkar Gulfstrem-plan..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Näthandeln slår rekord

Medan de flesta butiker, restauranger och nöjesetablissemang sett omsättningen rasa under våren har det gått den motsatta vägen för e-handlarna. När jämförelsesajten Pricerunner frågat de 200 största näthandelsföretagen är tongångarna positiva. 64 procent av de tillfrågade företagen säger att deras försäljning utvecklats positivt under det andra kvartalet.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Danske Bank: Se upp för bedragare

Inom loppet av en dag har Danske Bank och Konsumentverket gått ut och varnat för olika typer av bedragare. I Danskes fall handlar det om att kunden får ett sms eller mejl med texten: ”Kära kund, vi har sett att det skett en misstänkt transaktion med ditt kort. Om du inte känner igen den så ring till oss på kundcentret så löser vi detta”.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

JM har det tufft i Norge

JM:s intäkter uppgick till 3.662 miljoner kr, jämfört med väntade 3.551 miljoner.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Cloetta: Svårare sälja godis under pandemin

Det var bättre än analytikernas förväntningar enligt Infronts genomsnitt om ett justerat rörelseresultat på 81,7 miljoner kr. ”Den negativa påverkan på rörelseresultatet lindrades delvis av att omkring 35 miljoner kr av undertäckningen av fasta kostnader till följd av lägre produktionsvolymer kommer att påverka det tredje kvartalet”, skriver Cloetta i rapporten. Nettoomsättningen uppgick till 1.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Goldman Sachs: Köp SKF

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för SKF med två steg till köp från tidigare sälj. Riktkursen höjs samtidigt från 111 till 214 kr. Det rapporterar The Fly.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Avanzas resultat bättre än prognoserna

Avanzas rörelsekostnader ökade under det andra kvartalet, jämfört med motsvarande period året före, med 12 procent. Ökningen var enligt banken främst relaterad till fler medarbetare och därmed högre personalkostnader.Det framgår av Avanzas delårsrapport.

PrivataAffärer - Igår: 06:00

Rekordstort intresse för fritidshus

Enligt Hemnet, Sveriges mest använda digitala bostadsportal, är det ett rekordstort intresse för fritidshus just nu, sett till hur många som klickar in sig på fritidshusannonser. Totalt genererade fritidshusannonser på Hemnet nästan 16 miljoner klick under maj månad vilket är en ökning med 71 procent jämfört med samma period förra året. Vid Umeå universitet har det bedrivits forskning på fritidshus i 25 års tid.

PrivataAffärer - Igår: 15:03

Många hemmafixare osäkra på försäkringen

Hemmafixandet har ökat under coronakrisen. Nu fortsätter det under semestern. Men många börjar renovera utan att veta vad som händer om något går snett.

PrivataAffärer - Igår: 11:59

Stefan Persson på köphumör

Perssons köp framgår av Finansinspektionens insynsregister. Aktieköpen har skett i fyra transaktioner under perioden 8-10 juli till kurser om 137 och 138 kr per aktie. Efter dessa transaktioner uppgår Stefan Perssons innehav i H&M till nära 615 miljoner aktier, enligt ägardatatjänsten Holdings..

PrivataAffärer - Igår: 11:40

Tufft för OEM under pandemin

Det skriver OEM:s vd, Jörgen Zahlin, i bolagets kvartalsrapport för det andra kvartalet. Förvärv påverkade försäljningsutvecklingen positivt med 1 procent, samtidigt som valutaeffekter gav en negativ påverkan om 1 procent, vilket summerade utvecklingen till en negativ organisk tillväxt om 10 procent för kvartalet. ”Vi är, som många andra, klart påverkade av Corona-pandemin och de flesta av våra verksamheter har märkt en minskad efterfrågan månad för månad under andra kvartalet/…/ olika åtgärder vidtogs tidigt för att anpassa verksamheterna och samtidigt värna om medarbetarnas hälsa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.