YA > Nyheter

Thursday, 02 July, 23:40

YA - 29 maj 20 kl. 11:59

Kultur för elever måste kunna ske på distansSjöbo får 400 000 kronor för att ge barnen i förskola och skola kulturupplevelser. .
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturför , elevermåste kunna , ske, distans
DalaDemokraten - 11 okt 14 kl. 07:13

Fria entréer för kultur-elever

Frikorten har tagits fram i samarbete med Ung Kultur Dalarna (länskulturen), Riksteatern Dalarna, projektet Kultur Hjärta Skola och kulturinstitutioner i länet..

Skånskan - 07 dec 18 kl. 14:36

Samreal har fått något äldre elever

Höör På onsdagen höll Höörs lärcentrum öppet hus i sina nya lokaler.Det är före detta Samrealskolan som numera heter Höörs lärcentrum och där håller vuxenutbildningen till, SFI-undervisning (svenska för invandrare) bedrivs och introduktionsprogrammet hålls.
Verksamheterna höll tidigare till på Ringsjöskolan och i paviljongen som satts upp mellan Ringsjöskolan och idrottshallen – men efter sommaren behövde Enebackeskolan större lokaler och då skedde lokalbyte mellan Enebackeskolan och vuxenutbildningen.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 15:00

Film och rörlig bild ska ge bättre elever i grundskolan

ESLÖV Eslöv ska bli föregångskommun när det gäller att arbeta med film och rörlig bild i grundskolan – över huvud taget vill Eslöv ännu mer än i dag väva samman skolans värld med kulturens.
Dels för att man tror att eleverna lär sig bättre på det viset, dels för att skapa mer kommunikativa och ifrågasättande medborgare.Eslöv har som enda kommun fått ett projektbidrag på 250 000 kronor av Region Skåne för att under åren fram till 2020 hitta metoder och en organisationsmodell för detta.

BT - 18 mar 20 kl. 20:40

Elever vittnar om mycket oklarheter gällande distansundervisning

Bäckängsgymnasiet stänger på obestämd framtid och skolundervisningen ska ske på distans. Men elever vittnar om mycket oklarheter och rörighet. – Det blev så pang på, vi sitter som frågetecken hemma, säger eleven Mikaela Strand..

YLE - 19 nov 13 kl. 14:42

Färre elever får följder för Axxells utbildningar

Kjell Forsman är koordinator för vägledning och rekrytering vid Axxell i Karis, enklare uttryckt studiehandledare, som måste ha fingret på tidens melodi inom utbildning. Vi måste justera utbildningarna enligt tillgången på elever, säger han. Över 400 elever hade sökt sig till Axxelldagen, som ordnades i Karis med öppet hus.

Nerikes Allehanda - 18 mar 20 kl. 11:16

Tusentals elever utanför skolan – så påverkas polisens arbete: ”Har aldrig varit med om det här”

Med start på torsdagsmorgonen kommer all gymnasial undervisning ske på distans. Från polisens....

YLE - 12 jan 17 kl. 09:10

Vården kan i framtiden ske på distans

Blivande social- och hälsovårdare får allt mer lära sig att utföra vården på distans. Den nya tekniken gör att en del av vården kan skötas på samma sätt som bankärenden för det mesta nu sköts hemma vid datorn. Vid Yrkeshögskolan Novia i Åbo ger man studerande inom social- och hälsovård färdigheter att använda teknik som verktyg i sitt kommande arbete.

SmålandsPosten - 01 apr 20 kl. 14:12

Corona: Sammanträden ska kunna ske på distans - föreslår ändrade regler

Samtliga av kommunens politiska sammanträden ska kunna ske på distans. Detta för att minska spridningen av det nya coronaviruset. Kommunstyrelsens arbetsutskott har förslagit förändringar i bestämmelserna för att möjliggöra det hela.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Forskare: Kultur är viktigt i en pandemi

Under den pågående coronapandemin är våra möjligheter att delta i kultur- och fritidsaktiviteter begränsade. Men hur påverkar det vårt psykiska välbefinnande? Det vill en forskargrupp vid Karolinska institutet försöka få svar på.

Helsingborgs Dagblad - 17 timmar sedan

Forskare: Kultur är viktigt i en pandemi

Under den pågående coronapandemin är våra möjligheter att delta i kultur- och fritidsaktiviteter begränsade. Men hur påverkar det vårt psykiska välbefinnande? Det vill en forskargrupp vid Karolinska institutet försöka få svar på.

YLE - 15 jul 15 kl. 06:12

Kultur väcker debatt på Suomi-areena

Det har kallats Finlands största debattforum, under en vecka i juli. Suomi-areena i Björneborg debatterar bland annat internationella frågor. Endel vill stoppa invandringen.

Fler nyheter från YA

YA - 29 jun 20 kl. 09:26

Betsson gör USA-satsning

YA - 29 jun 20 kl. 09:19

Uppåt på börsen

YA - 29 jun 20 kl. 09:10

Nokia levererar 5G till Taiwan

YA - 29 jun 20 kl. 09:05

Tävling ska ta fram förorternas författartalanger

Ortens bästa poet lockade tusentals unga i landets förorter till att lyssna på poesi, men tävlingen tvingades lägga ner i brist på pengar. Nu lanseras i stället en ny tävling i samma anda..

YA - 29 jun 20 kl. 08:57

Förseningar i tågtrafiken

På grund av obehöriga i spåren är det förseningar i tågtrafiken i bland annat Ystad och Tomelilla..

YA - 29 jun 20 kl. 08:44

Många döda i båtolycka i Bangladesh

YA - 29 jun 20 kl. 08:28

Nu ökar kontrollen vid villkorlig frigivning

Längre övervakningstider, fotbojor och snabbare varningar vid misskötsel. Det är några av förändringarna när nya lagstiftningen kring villkorlig frigivning börjar gälla..

YA - 29 jun 20 kl. 08:32

20 coronafall i MLS – veckan före avspark

Den nordamerikanska fotbollsligan MLS bekräftar att 20 spelare och sex lagledare har testats positivt för covid-19. Beskedet är ett rejält bakslag för ligan, som är planerad att dra i gång den 8 juli..

YA - 29 jun 20 kl. 08:12

Han ersätter superstjärnan i Patriots

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.