Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 15 July, 03:38

Cornucopia - 29 maj 20 kl. 11:41

Tesla sänker priserna på S och X - Polestar 2 blir försenadTesla sänker priserna på sina premiummodeller Model S och Model X med 50 000:- SEK. Samtidigt meddelas att den potentiella exportsuccén från Kina till Sverige, den så kalladee elbilsvolvon Polestar, blir försenad och kommer inte levereras till svenska kunder i sommar.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Model, SEK, Kina, Sverige, Polestar, Tesla, USA, Europa, Long Range, Tesla Model, Performance, Teslas, V2G, Storbritannien, Teslafordon, Teslaägare, Volvo, Audi, Porsche, OTA, Vill, Supercharging, LARS35932

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tesla, sänker, prisernapå S och X , Polestar2 , blir försenad
Nyteknik - 27 maj 20 kl. 09:27

Tesla sänker priserna – Model S och X billigare i Sverige

Biltillverkaren sänker priserna på flera modeller i flera länder. I Sverige får både Model S och X en rejäl prissänkning..

DI - 22 nov 18 kl. 07:06

Tesla lägger i backen och sänker priserna i Kina

Elbilstillverkaren Tesla sänker priserna på Model X och S med 12-26 procent i Kina för att göra dem mer "prisvärda" i spåren av handelskriget mellan USA och Kina. Det rapporterar Reuters. .

DI - 27 maj 20 kl. 10:53

Tesla sänker priserna efter kraschade efterfrågan

Elbiltillverkaren Tesla meddelade på onsdagen att bolaget sänker priset på sina modeller i Nordamerika i spåren av den rekordlåga….

Dagens PS - 16 aug 19 kl. 10:41

Uppgifter: Tesla höjer priserna i Kina igen

En försäljare på en Tesla-butik i Peking bekräftar den senaste tidens medierapportering att elbilstillverkaren kommer annonsera prishöjningar i Kina från och med september. Det skriver Global Times. En prishöjning skulle innebära den fjärde justeringen på ett år.

DI - 30 aug 19 kl. 07:27

Tesla höjer priserna i Kina i spåren av handelskriget

Elbilstillverkaren Tesla höjer priserna i Kina på fredagen efter att den kinesiska fastlandsvalutan yuan fallit till den lägsta nivån på över elva år..

DI - 06 feb 19 kl. 09:44

Tesla sänker priset på Model 3 ytterligare

Elbilstillverkaren Tesla sänker priset på sin billigaste bilmodell, den så kallade Model 3, med 1.100 dollar på den amerikanska marknaden, skriver Reuters..

Affärsvärlden - 06 feb 19 kl. 09:49

Tesla sänker priset på Model 3

Elbilstillverkaren Tesla sänker priset på sin billigaste bilmodell, den så kallade Model 3, med 1.100 dollar på den amerikanska marknaden, skriver Reuters..

Nyteknik - 20 dec 19 kl. 11:30

Polestar avslöjar – slår Tesla på dragvikten med Polestar 2

Polestar lägger stor vikt vid dragkroken på kommande modellen, nummer 2..

VA - 22 nov 18 kl. 09:06

Tesla byter strategi: Sänker priserna i Kina

Tesla kommer att sänka priset för Model X och Model S i Kina med 12-26 procent i syfte att göra bilarna mer prisvärda. Det uppgavs i ett uttalande skickat till Reuters. .

Dagens PS - 09 jul 18 kl. 08:20

Handelskriget: Tesla höjer priserna 20 procent

Tesla har höjt priset för sina bilar med cirka 20 procent i Kina, rapporterar Nikkei Asian Review. Anledningen är handelskriget mellan USA och Kina, som nu är i full gång. Peking har bland annat svarat med tullar på importen av amerikanska bilar, vilket direkt straffar Tesla eftersom bolaget exporterar sina bilar till den kinesiska marknaden.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

Enkät: WULVI - hur kommer ekonomin utvecklas med coronakrisen?

Dags för en liten enkät om hur ekonomin som definierad av BNP kommer utvecklas med coronakrisen. Alternativen att välja mellan är WULVJI, vilka förklaras nedan. Pengar.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Så länge vi inte vill betala för maten kommer det byggas på jordbruksmark

Svensk jordbruksmark försvinner av bland annat två anledningar - fientligheten mot den nödvändiga djurhållningen och byggande på jordbruksmark. Men i grunden handlar det om lönsamhet och avkastning på kapital. Så länge vi inte vill betala för vår mat så kommer det byggas på jordbruksmark, och det kommer vi aldrig vilja göra igen.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Konsumentprisinflationen tillbaka till före coronakrisen - V eller W?

Konsumentprisinfllationen steg kraftigt i juni och är nu tillbaka till nivåer från innan coronakrisen slog mot Sverige i mars. Ännu en indikator som talar för återgång till normalläge i än så länge en V-form, so förstås fortfarande kan bli ett W. Underliggande inflation på 12 månader enligt KPIF.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Vändning på Nasdaq - rött i Asien

Den tekniktunga Nasdaq-börsen vände ner igår och det ser rött ut i de asiatiska tidszonerna. Det mesta talar för en negativ börs idag, om nu inte någon viktig rapport kan övertolkas åt det positiva hållet.Dagschart Nasdaq Composite.

Cornucopia - Igår: 17:34

Gästinlägg: Den stora maskeraden: maskanvändande på utlandsresor

Nedanstående är ett gästinlägg från den professinella äventyrerskan Lena Wilderäng, bloggarens fru, som annars hittas på adrenalena.se eller Instagram. Alla foton är tagna av Lena.

Cornucopia - Igår: 10:03

Går inte stänga ner utveckling hur länge som helst - signaler om att teknik- och IT startar upp igen till hösten

Dags för en anekdotbaserad observation. Våra storföretag kan inte stänga ner sin utvecklingsverksamhet - vare sig produktutveckling, teknikutveckling eller IT-utveckling - hur länge som helst. Tvärt om får jag signaler från flera håll att man drar igång verksamheten igen efter sommaren och rent av börjar anställa och/eller ta in konsulter igen.

Cornucopia - Igår: 08:55

Det blev inte mer kris än så - SEB:s boprisindikator rusar

Det är nästan så att man kan utropa coronakrisen som över. SEB:s psykologiska boprisindikator rekylerar nu extremt och med det kommerr bostadspriserna att fortsätta stiga. Den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet kunde knappt rubba de svenska bostadspriserna och får väl därmed anses vara något överdriven.

Cornucopia - Igår: 07:39

Uppåt i Asien efterr positiv vecka - rapporter kommer dominera

Börserna i Asien stiger under morgonen efter de gångna positiva veckan. Med rapportsäsongen igång kommer Stockholmsbörsen nu fokuserra på rapporter och därmed pendla mellan eufori och misär beroende på hur olika rapporter tolkas. Först ut var hygienbolaget Essity.

Cornucopia - I förrgår: 18:54

Undervärdera inte handslaget - är fungerande distansarbete bara tillfälligt - bygger på inarbetade sociala nätverk?

Många inom privilegierade tjänstemannayrken har med gott resultat jobbat hemifrån på distans under våren och coronapandemin, och flera arbetsgivare tittar nu på möjligheten att permanenta distansarbete och minska på lokalytorna. Men frågan är om det välfungerande distansarbetet bara fungerar initialt på grund av att man använder redan inarbetade sociala nätverk, både inom arbetsplatser och kontra kunder? I takt med att kund- och leverantörskontakter och medarbetare byter jobb kommer därmed det lyckade resultatet att vända till ett misslyckande?

Cornucopia - I förrgår: 15:17

Är fundamental aktieanalys död?

Med de eviga centralbanksinterventionerna vid varje kris kan man ställa sig frågan om fundamental analys är död. Det är inte längre meningsfullt att försöka analysera ett bolags värden och framtid, eftersom det inte längre spelar någon som helst roll för värderingen. Allt som finns kvar är att köpa index och möjligen använda teknisk analys för att avgöra när det är dags att kliva av.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.