Världen Idag > Nyheter

Friday, 10 July, 23:25

Världen Idag - 29 maj 20 kl. 11:30

På lördag uppmanas Sveriges kristna dela sin troGöteborg och Jönköping är två svenska städer där evangelisationsdagen ”Global Outreach Day” kommer att märkas av under lördagen. – Vi har stora förväntningar på vad Gud ska göra, säger Cornelia Forsberg, ledare i Göteborgsbaserade Hope for this nation..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sveriges, Jönköping, Global Outreach Day, Gud, Cornelia Forsberg, Göteborgsbaserade Hope

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: lördag, uppmanasSveriges , kristna, delasin , tro
Dagen - 30 okt 14 kl. 12:54

I helgen uppmanas kristna att be på "hemlig plats"

Kristna bör i helgen fira gudstjänst på hemlig plats, för att kunna sätta sig in i hur förföljda troende i andra länder har det. Uppmaningen kommer från Open Doors, som tagit fram ett eget material för ändamålet..

Dagen - 09 feb 12 kl. 03:00

Kyrkor uppmanas att fira äktenskapets dag

På söndag firas Äktenskapets dag i Sverige. Internationell firas under en hel vecka i anslutning till Alla hjärtans dag. Initiativet kommer från Evangeliska alliansen.

Dagen - 03 feb 11 kl. 03:00

"Min bön är att fler kristna ska ta politiskt ansvar"

Riksdagens kristna grupp har fått en ny ordförande. Hon heter Elisabeth Svantesson.

Det är inte första gången Elisabeth Svantesson är ordförande för en kristen grupp.

SVT Debatt - 26 aug 13 kl. 05:04

Väntar en ny kristallnatt för Egyptens kristna?

EGYPTEN Sedan Mohammed Mursi och Muslimska brödraskapet fråntogs regeringsmakten i Egypten har mer än 70 kyrkor vandaliserats av Mursis anhängare. Den kristna koptiska minoriteten har utsetts till syndabockar av islamisterna ? präster har lynchats och nunnor marscherats som krigsfångar genom Kairos gator.

Dagen - 23 feb 11 kl. 03:00

"Kristna i Europa lider av islamofobi"

Europeiska kristna har attitydproblem. Det menar Bert de Ruiter som undervisade på konferensen "Hjärta för muslimer" i Husbykyrkan, Sollentuna, i helgen. - Jag har utvecklat kursen "Dela livet" för att kristna ska lära sig visa kärlek mot muslimer, förklarade han.

Dagen - 04 jul 11 kl. 16:59

S: Därför ökar vi bland kristna väljare

Kristna väljare har traditionellt röstat borgerligt. Men i senaste valet hände något. En av vinnarna var Socialdemokraterna.

Dagen - 24 nov 11 kl. 03:00

Kristna och muslimer i fredlig religionsdialog

uppsala. Kristna och muslimska unga vuxna kom nyligen hem till Sverige efter ett utbyte i Egypten. Under en intensiv vecka delades erfarenheter från diskriminering, revolution och blandningen av hopp och rädsla inför för framtiden.

Nerikes Allehanda - 15 timmar sedan

LIVE-TV lördag 12.55: Örebro Syrianska tar emot Gefle i Ettan – se matchen här

Lördag den 11 juli klockan 13.00 direktsänds Ettanmatchen Örebro Syrianska IF - Gefle IF FF från....

Dagen - 08 okt 11 kl. 14:25

Kristna uppmanas att inte rösta på Romney

Kristna väljare bör inte rösta på den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney, eftersom han är mormon. Det säger nu en pastor vid en av Dallas megakyrkor.

 
Amerikanska kristna väljare bör inte rösta på Mitt Romney.

Dagen - 03 feb 11 kl. 03:00

Fler kristna organisationer får dela på bidragskakan

När Statliga ungdomsstyrelsen delar ut sina årliga bidrag får en mängd kristna organisationer mindre än i fjol. En av förklaringarna är att fler är med och delar på kakan. Nu behöver bland annat Pingst ung se över sina kostnader.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Vill se svensk protest mot moskébeslutet för Hagia Sofia: ”Skymf”

Hagia Sofia ska bli moské, det meddelar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Den välkända byggnaden var ursprungligen en östortodox katedral i nära 900 år. Nu kommer krav om att Sveriges regering måste agera..

Världen Idag - 2 timmar sedan

18-åringar ska kunna dömas till livstid

Unga som fyllt 18 år ska få hårdare straff för grova brott, enligt ett regeringsförslag. Det bedöms kräva 300 nya fängelseplatser och kosta 450 miljoner kronor. Straffrabatten snävas in och 18-åringar ska kunna dömas till livstid..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Svag svenska kan ha påverkat covidvård

Bristande språkkunskaper hos personal i äldreomsorgen kan ha bidragit till problem under coronapandemin. Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har i flera år varnat om dålig svenska som en riskfaktor..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Tunga namn i upprop mot åsiktsintolerans – kräver frihet

Flera världskända författare och en lång rad skribenter, journalister och akademiker, varnar för en eskalerande åsiktsintolerans i världen. De beskriver hur gränserna för vad som kan sägas utan hot om repressalier stadigt har blivit allt snävare..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Att vara sänd är att inte underskatta rollen som ”god granne”.

Mark 3:7–19 Just den här söndagen, den 12 juli, avslutar vi Hönökonferensen med en sändningsgudstjänst. I år har konferensen på grund av den pandemi som härjat över vår värld tvingat oss att tänka om; konferensen har fått bli en webb- och poddkonferens i stället. Detta har ju skapat en massa kreativitet och nya tankar.

Världen Idag - Igår: 18:00

”En dröm att få ägna sig åt flyg, mission och ledarskap”

Leif Larsson har tre stora passioner i livet: ledarskap, flyg och mission. Efter 25 år som ingenjör i försvarsindustrin har han som pensionären landat sitt drömuppdrag – att få vara ordförande för den kristna hjälpflygsorganisationen MAF Sverige. – Det har inte varit någon tvekan om att det här uppdraget kom från Gud, säger han..

Världen Idag - Igår: 12:00

Hans Sundberg – min bakgrund

På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa sig och ansluter sedan till i baptiströrelsen och upplever kallelsen att bli pastor. Detta skriver Hans Sundberg om sin bakgrund i serien om John Wimber och Vineyard i Sverige..

Världen Idag - Igår: 07:30

Lovisa och Emma vill rädda Sveriges äktenskap

På nära håll har de sett hur kriser slitit sönder till synes perfekta äktenskap. Nu vill vännerna Lovisa Widmark och Emma Ludvigsson nå ut med budskapet: fortsätt kämpa. Nyligen lanserade de Äktenskapspodden som en hjälp för äkta makar och par..

Världen Idag - Igår: 07:30

Gunnar Johansson, 70 år

Gunnar Johansson har alltid varit mån om att vara tillgänglig för människor som inte vanligen går i kyrkan. Att han nu fyller 70 betyder inte att han pensionerar sig..

Världen Idag - Igår: 00:00

Sverige behöver en kristen ”68-rörelse”

Har du känt dig frustrerad över att dina barn i skolbänken drillas i idéer och värden som strider mot allt du som förälder står för? Till exempel i ämnen som genus, sexualitet och yoga. Och har du upprörts över hur tv och annan massmedia verkar rapportera utifrån samma destruktiva agenda?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.