Realtid > Ekonomi

Saturday, 11 July, 03:21

Realtid - 29 maj 20 kl. 11:09

BNP i stort sett oförändrad första kvartalet 2020Sveriges BNP steg med 0,1 procent under första kvartalet 2020, säsongrensat och jämfört med fjärde kvartalet 2019..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
BNP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BNPi , stort, sett, oförändradförsta kvartalet , 2020
DI - 16 mar 15 kl. 12:52

Opec lämnar prognos i stort sett oförändrad

Opec lämnar sin prognos för tillväxten i den globala efterfrågan på olja i stort oförändrad.Det visar Opecs månadsrapport för mars som publicerades på måndagen..

UNT - 13 aug 19 kl. 17:47

Arbetslösheten i länet i stort sett oförändrad

Arbetslösheten ligger kvar på samma nivåer i länet..

DN - 04 sep 14 kl. 09:15

Rekordlåg ränta lämnas oförändrad

Riksbanken lämnade som väntat styrräntan oförändrad på rekordlåga 0,25 procent. Samtidigt lämnar banken prognosen för den framtida räntan i stort sett oförändrad. En räntehöjning dröjer till slutet av 2015, enligt prognosen.

Affärsvärlden - 12 jul 17 kl. 14:11

Opec: Efterfrågan på olja oförändrad

Opec ser en i stort sett oförändrad efterfrågeökning nästa år. Det visar Opecs månadsrapport för juli som publicerades på onsdagen..

DI - 07 nov 17 kl. 07:56

Jaguar redovisar oförändrad försäljning

Klassiska biltillverkaren Jaguar Land Rover, som ingår i Tata Motors, redovisar en i stort sett oförändrad försäljning för oktober.  .

DI - 11 jul 19 kl. 08:03

Oförändrad omsättning men bättre resultat för Orexo

Läkemedelsbolaget Orexo redovisar en i stort sett oförändrad omsättning för årets andra kvartal. Ebitda-resultatet bättrades dock med 19 procent på årsbasis till 60,4 miljoner kronor..

PrivataAffärer - 27 apr 20 kl. 09:30

Riksbanken väntas lämna räntan oförändrad

Riksbanken har vidtagit ett flertal åtgärder för att stödja ekonomin och de finansiella marknaderna efter att coronaviruspandemin fullständigt slagit sönder Riksbankens försiktigt optimistiska prognoser och ränteplaner i samband med det senaste ordinarie penningpolitiska mötet i februari. Nu är det dags för ett nytt penningpolitiskt möte den 27 april (räntebesked och penningpolitisk rapport den 28 april). Redan klart är att det behövs ett rejält omtag på tillväxt- och inflationsprognoserna men frågan är om direktionen också ser behov för ytterligare stimulanser nu utöver vad man redan har gjort, och i så fall vad, och kanske hur mycket, och hur länge.

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 07:22

SBAB: Fortsatt stort underskott på bostäder

Bristen beror i huvudsak på en historiskt sett hög och ihållande befolkningstillväxt under en längre tid och inte på att bostadsbyggandet inte anpassas snabbt till en förändrad efterfrågan i Sverige. Sverige tillhör, tvärtemot vad som ofta påstås i debatten, ett av de länder där nybyggnationen ändras som snabbast vid efterfrågeförändringar. SBAB konstaterar att det är mycket svårt att bedöma när en bostadsmarknad är i balans utifrån hur behovet och utbudet förhåller sig till varandra.

PrivataAffärer - 05 sep 18 kl. 15:58

Räkna med oförändrad ränta på torsdagen

Riksbanken väntas lämna reporäntan oförändrad på -0,50 procent, för femtonde mötet i rad, vid policymötet den 5 september (räntebesked 6 september). Och det mest troliga är också att Riksbanken i stort sett upprepar budskapet från i juli om att långsamma räntehöjningar kan inledas i slutet av året. Samtliga tolv ekonomer som SME Direkt har tillfrågat räknar med att Riksbanken lämnar räntan oförändrad nu.

PrivataAffärer - 11 dec 19 kl. 20:03

Fed lämnar styrräntan oförändrad

Enligt Bloomberg News enkät räknade samtliga av 97 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 30 oktober 2019, då den sänktes med 25 punkter. Ekonomisk aktivitet har växt i måttlig takt Fed-kommittén fastslår att ny information sedan föregående möte tyder på att arbetsmarknaden är fortsatt stark och att den ekonomiska aktiviteten har växt i en ”måttlig” takt.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 10 timmar sedan

Storytel förvärvar svenskt produktionsbolag

Ljudboksföretaget Storytel köper 80 procent av Earselect..

Realtid - 11 timmar sedan

Revisionsjättarna i England måste separera revisions- och konsultdelarna

EY, PWC, KPMG och Deoitte tvingar separera sin revisionsverksamhet från sitt omfattande konsultarbete. .

Realtid - 12 timmar sedan

Accumulate överklagar bank-ID-domen till hovrätten

I juni förlorade Accumulate i Patent- och marknadsdomstolen, företaget anser att det har patent på delar av mobilt bank-ID. Nu överklagar bolaget till Svea hovrätt..

Realtid - 13 timmar sedan

Advenica tar in 27 miljoner i företrädesemission

Cybersäkerhetsbolaget Advenica har tagit in 27,6 miljoner kronor i en företrädesemission, före emissionskostnader..

Realtid - 13 timmar sedan

Intrum rusar på börsen efter omvänd vinstvarning

Kredithanteringsbolaget Intrum ser en snabb återgång mot normalläge. Bolaget gick idag ut med en betydligt bättre prognos för det andra kvartalet än väntat..

Realtid - 14 timmar sedan

”Extremt stort intresse från investerarna för proptech”

Intresset är stort från från såväl investerare som entreprenörer för området digital innovation för fastigheter. Den svenska intresseorganisationen Proptech Sweden växer nu så det knakar..

Realtid - 17 timmar sedan

”En vidd av karriärvägar inom fastighetbranschen”

Fastighetsbranschen står inför en stor omställning och behöver därför en mängd nya komptenser. Samtidigt ökar arbetslösheten i Sverige. Här ser fastighetsbranschen en stor möjlighet att vara med och skapa nya arbetstillfällen, skriver idag företrädare för Fastigo och Fastighetsägarna Stockholm..

Realtid - 17 timmar sedan

Kampen hårdnar om bolåneräntorna – Stabelo och Landshypotek utmanar

Gapet ökar mellan storbankerna och bolåneutmanarna mitt under coronakrisen. Det skiljer nu 51 punkter mellan dyrast och billigast..

Realtid - 18 timmar sedan

Swedbanks sanktionavgift välkommet tillskott till statskassan

Sanktionsavgiften på 4 miljarder kronor som Swedbank fick av Finansinspektionen den 19 mars slussas direkt vidare till statskassan..

Realtid - 18 timmar sedan

Hjalmar Winbladh lämnar EQT Ventures

Grundarpartnern Hjalmar Winbladh lämnar EQT Ventures..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.