SVT > Inrikes

Thursday, 02 July, 21:42

SVT - 29 maj 20 kl. 09:47

Ny tillfällig lag för restauranger ska minska smittspridningenRegeringen föreslår en ny tillfällig lag där kommunerna får större befogenheter och mer ansvar för att kontrollera att restauranger och pubar följer smittskyddsrestriktionerna. Lagen föreslås träda i kraft redan på måndag. – Beslutet i enskilda ärenden flyttas från smittskyddsläkaren till kommunen, säger Mikael Damberg..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Mikael Damberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny tillfällig, lagför , restaurangerska , minska, smittspridningen
SR - 29 maj 20 kl. 11:19

Förslaget: Tillfällig lag ska ge kommuner större ansvar

Regeringen föreslår en ny tillfällig lag där kommunerna får större befogenheter och mer ansvar för att kontrollera att restauranger och pubar följer smittskyddsrestriktionerna..

Aftonbladet - 30 jan 20 kl. 05:17

L vill se tillfällig lag för svenska IS-barn

▸ Liberalerna vill se en tillfällig lag som skulle tillåta svenska myndigheter att tvångsomhänderta barn på plats i….

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 20 kl. 05:17

L vill se tillfällig lag för svenska IS-barn

Liberalerna vill se en tillfällig lag som skulle tillåta svenska myndigheter att tvångsomhänderta barn på plats i IS-läger i Syrien, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Idén jämförs med den befintliga lagen om vård av unga som tillåter att barn tvångsomhän.

Sydsvenskan - 30 jan 20 kl. 05:17

L vill se tillfällig lag för svenska IS-barn

Liberalerna vill se en tillfällig lag som skulle tillåta svenska myndigheter att tvångsomhänderta barn på plats i IS-läger i Syrien, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Idén jämförs med den befintliga lagen om vård av unga som tillåter att barn tvångsomhän.

UNT - 30 jan 20 kl. 05:17

L vill se tillfällig lag för svenska IS-barn

Liberalerna vill se en tillfällig lag som skulle tillåta svenska myndigheter att tvångsomhänderta barn på plats i IS-läger i Syrien, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

GöteborgsPosten - 30 jan 20 kl. 05:19

L vill se tillfällig lag för svenska IS-barn

Liberalerna vill se en tillfällig lag som skulle tillåta svenska myndigheter att tvångsomhänderta barn på plats i IS-läger i Syrien, rapporterar.

SmålandsPosten - 14 dec 18 kl. 05:30

Tillfällig lag splittrar familjer

Två år med den tillfälliga utlänningslagen visar en utvärdering att de konsekvenser och det mänskliga lidande som många varnade för har blivit verklighet, skriver Röda Korset..

Sydsvenskan - 09 sep 15 kl. 04:00

Inför en tillfällig statlig flyktingskatt nu

I stället för att tvinga alla kommuner att ta emot flyktingar så bör vi införa en tillfällig statlig flyktingsskatt.Dessa pengar kan fördelas på de kommuner som i förhållande till folkmängden tar emot flest flyktingar. Pengarna skall användas för att både kortsiktigt och långsiktigt minska kommuners extrakostnader för flyktingmottagandet.

YLE - 07 sep 17 kl. 04:20

Stor efterfrågan på tillfällig inkvartering i Östnyland

Entreprenörer som jobbar i Sköldvik till exempel under revisioner behöver någonstans att bo. En ny inkvartering har öppnat i Johannisberg i Borgå. Som bäst pågår en femårsrevision i Borealis i Sköldvik.

Expressen - 25 nov 15 kl. 14:39

M: Gör tillfällig paus i flyktingmottagandet

Gör en tillfällig paus i flyktingmottagandet. Se till att fler som inte har rätt att vara i Sverige faktiskt återvänder till sina hemländer. Ta ett nytt beslut för omfördelning av ensamkommande barn och ungdomar i EU.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Anhörig: Viktigast att Iran tar ansvar

Det viktigaste är att Iran tar sitt ansvar för nedskjutningen och att de skyldiga straffas, säger Madeleine Persson, 19 år. Hon förlorade sin pappa Mahdi Emami, 60 år, när passagerarplanet sköts ned utanför Teheran i år. – Jag vill veta vad som händer med dem som tog livet av så många människor, säger hon till TT..

SVT - 5 timmar sedan

Här är chansen störst att vinna ”gul bil”-leken i Sverige

En klassisk billek är att räkna antalet gula bilar. Men leken blir allt svårare i takt med att antalet gula bilar minskar – störst chans att hitta en finns på Gotland..

SVT - 5 timmar sedan

Emma en av de som fått munskydd från Sydkorea

Med anledning av coronaviruset har Sydkorea skickat munskydd till koreaner runt om i världen – bland andra svenskar med koreansk bakgrund. En av dem är Emma Edlund från Sundsvall. – Jag blev glatt överraskad att de hjälper oss som är adoptivkoreaner.

SVT - 5 timmar sedan

Sydkorea delar ut munskydd till koreaner världen över

Med anledning av coronaviruset har Sydkorea delat ut munskydd till koreaner runt om i världen. Även adopterade från landet, oavsett var de bor, har fått möjlighet att få masker. – Den koreanska staten har totalt levererat 370 000 masker till koreaner i 14 olika länder, skriver Dukhwan Hwang vid Sydkoreas ambassad i Sverige i ett mejl till SVT..

SVT - 6 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten: Minst en meter mellan borden på restaurangerna

Folkhälsomyndigheten har under torsdagen uppdaterat förskrifterna och de allmänna råden för restaurang, caféer och barer. En ny reglering är att det ska vara minst en meter mellan sällskapen. – Den nya regleringen vi har tagit fram är för att det ska bli enklare för de som har restauranger och för tillsynen, säger Bitte Bråstad, chefsjurist på folkhälsomyndigheten..

SVT - 8 timmar sedan

Klart: Telia måste blockera fildelningssajter

Den tidigare dom som tvingar Telia att blockera flera streaming- och nedladdningssajter slås fast av Patent- och marknadsöverdomstolen, rapporterar Nyhetsbyrån Siren..

SVT - 9 timmar sedan

Regeringsbeslut: Inställda operationer ska inte leda till förlorad sjukpenning

Inställda eller uppskjutna operationer ska inte leda till förlorad sjukpenning. Regeringen har nu beslutat om tillfälliga coronaregler..

SVT - 9 timmar sedan

Fallet Sofie: Borlänge kommun granskas av IVO

Fallet med den tvångsomhändertagna flickan Sofie, 13 år, som tvingas bo på HVB-hem trots att hon vill hem till sitt familjehem, utreds nu av IVO, Inspektionen för vård och omsorg..

SVT - 10 timmar sedan

Rekord i antalet samtal om huggormsbett

Giftinformationscentralen har fått in rekordmånga samtal om huggormsbett i juni, rapporterar Sveriges Radio Kalmar. Förra månaden mottogs totalt 340 samtal, jämfört med 260 stycken under motsvarande period 2019..

SVT - 10 timmar sedan

”Med så här lågt förtroende är det svårt att få någon att lyssna”

På torsdagen var det Liberalernas ledare Nyamko Sabunis tur att intervjuas i Morgonstudions ”alternativa Almedalen”. Sabuni har kämpat med fallande förtroendesiffror och i opinionsmätningarna har L legat stadigt under riksdagsspärren. – Oavsett anledning – har man så här lågt förtroende så är det svårt att få väljarna att lyssna, säger SVT:s politiska kommentator Elisabeth Marmorstein..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.