Kristianstadsbladet > Kultur

Saturday, 04 July, 11:49

Kristianstadsbladet - 29 maj 20 kl. 08:10

De får pris av Svenska Akademien
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Svenska Akademien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De får prisav Svenska , Akademien
Helsingborgs Dagblad - 17 jan 20 kl. 13:58

Svenska Akademien prisas för skandalerna

Efter att ha delat ut Nobelpriset i litteratur sedan 1901 är det Svenska Akademiens tur att få pris. Akademien är årets mottagare av det så kallade Johnny Bode-priset. Institutionen har "både historiskt och i närtid förmått att leverera det ena underhål.

GöteborgsPosten - 17 jan 20 kl. 13:58

Svenska Akademien prisas för skandalerna

Efter att ha delat ut Nobelpriset i litteratur sedan 1901 är det Svenska Akademiens tur att få pris. Akademien är årets mottagare av det så kallade Johnny Bode-priset..

Skånskan - 05 maj 18 kl. 01:00

Lika bra att Akademien inte delar ut No­bel­priset

Det delas inte ut nå­got No­bel­pris i lit­te­ra­tur i år. För första gången se­dan 1949 kan inte Svenska Akademien samla sig till ett be­slut, med­delades i går.
Till slut verkar Akademiens le­da­möter ha in­sett att de­ras för­tro­en­de bland andra kul­tur­in­sti­tu­tioner lik­som hos svenska folket inte är högt.

Skånskan - 17 jan 20 kl. 13:48

Johnny Bode-pris till Svenska Akademien och Zlatan

Nöje Årets Johnny Bode-pris går i år till Svenska Akademien.
Men även Zlatan Ibrahimovic får ett hedersomnämnande av sällskapet som varje år uppmärksammar den skandalomsusade artisten. Johnny Bode-priset delas årligen ut till en någon som, enligt sällskapet,  under året agerat i kompositören, sångaren och artisten Johnny Bode-Delgadas anda, ”på så vis att han eller hon trampat i klaveret, skapat en skandal eller på annat underhållande vis visat fräckhet och ställt till det för sig själv och sin omgivning”.

YLE - 31 okt 14 kl. 16:47

Ekrem och Häggman får pris för folkloristisk forskning

Två finlandssvenska kulturarbetare, arkivarien Carola Ekrem och professor Ann-Mari Häggman, får pris av Kungliga Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur i Sverige. Ekrem belönas för sin betydelsefulla forskning om finlandssvensk folklore, där popularisering av folkloristisk kunskap ingår som en berömvärd del. - Jag blev himla förvånad!

Skånskan - 10 apr 18 kl. 14:53

Mer blodsmak än smak i Akademien

krönika Jag sitter också i en akademi, Svenska deckarakademin. I helgen hade vi vårt vårmöte där bland annat pris delas ut till 2017:s bästa deckardebutant, där framträdanden på Bokmässan och andra evenemang diskuteras liksom arbetet i läsgrupperna där kommande pristagare vaskas fram. På kvällen umgås vi och äter och dricker gott – dock inte på Den Gyldene Freden.

Västerbottens Folkblad - 28 feb 14 kl. 10:38

Svenska Akademien prisar Söderström

Konstvetaren Göran Söderström och folklivsforskaren och författaren Dan Korn får Axel Hirschs pris för 2014 av Svenska Akademien. Priset på 120 000 kronor vardera ges till författare av ”en under de senaste två åren utgiven levnadsteckning av högt konstnärligt och kulturhistoriskt värde eller ett betydelsefullt historiskt arbete”. Akademien tilldelar även litteraturprofessorn Jenny Westerström Birger Schöldströms pris [...

Kristianstadsbladet - 28 feb 14 kl. 10:36

Svenska Akademien prisar Söderström


Konstvetaren Göran Söderström och folklivsforskaren och författaren Dan Korn får Axel Hirschs pris för 2014 av Svenska Akademien. Priset på 120 000 kronor vardera ges till författare av "en under de senaste två åren utgiven levnadsteckning av högt konstnärligt och kulturhistoriskt värde eller ett betydelsefullt historiskt arbete".Akademien tilldelar även litteraturprofessorn Jenny Westerström Birger Schöldströms pris på 65 000 kronor..

Trelleborgs Allehanda - 28 feb 14 kl. 10:36

Svenska Akademien prisar Söderström


Konstvetaren Göran Söderström och folklivsforskaren och författaren Dan Korn får Axel Hirschs pris för 2014 av Svenska Akademien. Priset på 120 000 kronor vardera ges till författare av "en under de senaste två åren utgiven levnadsteckning av högt konstnärligt och kulturhistoriskt värde eller ett betydelsefullt historiskt arbete".Akademien tilldelar även litteraturprofessorn Jenny Westerström Birger Schöldströms pris på 65 000 kronor..

Skånskan - 12 okt 18 kl. 14:19

Maryse Condé vann alternativt Nya Akademiens pris

Maryse Condé från från Guadalupe i Karibien fick den nyinstiftade litteraturpriset som delas ut av Nya Akademien.Nya Akademiens alternativa litteraturpris är framröstat av svenska bibliotekarier och allmänheten och Nya Akademien bildades i våras på intiativ av Alexandra Pascalidou när krisen i Svenska Akademien var som värst. Den består av 117 svenska kulturpersonligheter.

Skånskan - 12 maj 18 kl. 14:00

Gör som Akademien – pausar pris

Kävlinge Kävlinge gör som Svenska Akademien. Pausar ett pris. Men i Kävlinges fall är det inte en skandal som är orsaken, utan att priset omarbetas för att kunna utse nya pristagare.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 29 maj 20 kl. 10:01

Britney Spears släpper nygammal låt

Kristianstadsbladet - 29 maj 20 kl. 09:07

Olive är genuint underhållande – igen

Salta betraktelser, igen. Olive Kitteridge återkomst är en välkommen skildring ur en särdeles klarsynt antihjältinna..

Kristianstadsbladet - 29 maj 20 kl. 08:35

Sandra Beijers roman blir serie i SVT

Kristianstadsbladet - 29 maj 20 kl. 07:43

Weinstein anklagas för våldtäkt på 17-åring

Kristianstadsbladet - 29 maj 20 kl. 07:00

Ny kortfilm från Pixar skriver historia

Kristianstadsbladet - 29 maj 20 kl. 05:55

Kirunaflytten ställs ut i all sin komplexitet

Stora delar av stadskärnan – inklusive kyrkan – ska flyttas tre kilometer. I utställningen "Kiruna forever" undersöker Arkdes i Stockholm – tillsammans med Konstmuseum Norr i Kiruna – en av de största stadsomvandlingarna i modern tid..

Kristianstadsbladet - 29 maj 20 kl. 03:20

Sonic springer vidare på vita duken

Kristianstadsbladet - 29 maj 20 kl. 02:49

Avalanche expanderar till Liverpool

Kristianstadsbladet - 29 maj 20 kl. 00:56

Tyska skådespelaren Irm Hermann är död

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.